Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Ракетата била на бунтовниците, Кремъл отрича
Обновена: 28 сеп 2016 21:00 | 28 сеп 2016 20:22,
196
Потвърдиха: Руска "БУК" свалила MH17, но умишлено ли е?

Международните прокурори заявиха днес, че сваленият в Източна Украйна малайзийски самолет е бил улучен от ракета "БУК" руско производство, изстреляна от село под контрола на бунтовниците, биещи се с украинските правителствени сили, предаде Ройтерс.

Резултатите от разследването, в което участват представители на Холандия, Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна, оспорват предположението на Русия, че самолетът, разбил се през юли 2014 г. на път от Амстердам за Куала Лумпур, е бил свален от украинската армия. При катастрофата загинаха всички 298 души в самолета, повечето холандски граждани.

Прокурорите не могат да предявят обвинения, тъй като няма международно споразумение за това пред какъв съд би могло да се гледа евентуално дело. Роднините на жертвите обаче искат подробности за това кой е свалил самолета, надявайки се, че това може в крайна сметка да доведе до наказателно преследване по случая, предизвикал силно изостряне на напрежението между Изтока и Запада.

Ракетната система "БУК", използвана за сваляне на самолета, е изстреляла една ракета от село Первомайск и после е била върната в Русия, казаха прокурорите на пресконференция в холандския град Нювегейн.

По думите им разследващият екип е идентифицирал 100 души, които представляват интерес за него, но засега не са официално определени като отделни заподозрени.

Според прокурорите не е ясно дали бойците са получили заповед да изстрелят ракетата или са действали самостоятелно.

Отделно разследване на холандските власти установи миналата година, че самолетът е бил свален от ракета "БУК", изстреляна от територия под контрола на проруските бунтовници в Източна Украйна. Москва обаче отрече бунтовниците да са отговорни за това.

Кремъл днес отново изрази тази позиция, като каза, че според радарни данни малайзийският самолет със сигурност не е бил свален от ракета, изстреляна от контролирана от сепаратистите територия в Източна Украйна.
"Радарни данни от първа ръка определиха всички летящи обекти, които може да са били изстреляни или да са били във въздуха над контролираната от бунтовниците територия по това време", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Данните са категорични . . . няма ракета. Ако е имало ракета, тя може да е била изстреляна единствено от другаде", каза той.

Следователите заявиха, че още не са получили достъп до новите радарни данни, на които Русия основава своите твърдения.

Роднините на жертвите бяха уведомени за резултатите от разследването малко преди пресконференцията на прокурорите.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонименостава още едно - Първо ракетите бяха с бойна част със сферично действиеСлед това започнаха да ги правят с дисково разлитане на осколките което срязваше самолета буквалноАко е стреляно от от сепаратистите ракетата или щеше да влети в кабината или да отсече част от нея както се обезглавява с гилотина - това не е случаяако е стреляно от Украинска страна ракетата лети на пресечен курс и осколките напречно на ракетата ще порази самолета отпред. Половината кабина е там другата я няма!
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
171- Простата физика Ви дава само 1/3 от реалната картинка и то ако данните , въз основа на които правите изчисленията, са верни- т.е. са идентични с данните от боинга. С какво ще запълните другите липсващи 2/3 от пъзела, който да ни даде версия какво точно се е случило и как точно се е случило?
140
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 170Това Е ПРОСТА ФИЗИКАРакетата има еди колко си гориво която я ускорява на височина еди колко си с еди колко си км/ч и има обсег (тоест достатъчна комбинация височина/скорост или енергия за да маневрира и да порази целта)Подменяме 10000 на 10600, скоростта на целта от 800 на 900км/ч и смятаме колко по-малък е обсега на ракетата и това е МАКСИМАЛНИЯ ВЪЗМОЖЕН ОБСЕГ реално никой никога не стреля на МАКСИМАЛЕН ОБСЕГ чакат се 3-5 сек за по-сигурно за 1 сек МН17 минава 247м
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
169- ...За случая с МН17 не е необходимо да имам РЕАЛНИТЕ характеристики.. КРАЙ- ТОВА КАЗВА ВСИЧКО! Вие базирате работните си фипотези въз основа на ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, А НЕ НА реални юридически факти и дори не на индиции! Което показва, че Вашата хипотеза АПРИОРИ Е НЕВЯРНА! За това и споря с Вас- за да Ви докажа, че ако нямате РЕАЛНИТЕ ИСТИНСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОСТРОИТЕ РЕАЛНА ХИПОТЕЗА И НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ УБЕДИТЕ, ЧЕ ВАШАТА ХИПОТЕЗА Е ВЯРНА!
138
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 168За случая с МН17 не е необходимо да имам РЕАЛНИТЕ характеристики - Достатъчни са тези ПР обществени характеристики.САМОЛЕТА МН17 СЕ Е ДВИЖИЛ НА 10600м с 900 км/ч ПРАВОЛИНЕЙНО И РАВНОМЕРНО - тези условия се припокриват почти със стандартния сценарий 8000-10000м височина с 800км/ч неманеврираща цел. Обсега на ракетата при посочени 40км няма да е по-малко от 35 км (Компютъра изчислява обсега преди пуска максимално точно) а това съответства на данните и на двата сценария.
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 162- ...При всички останали сценарии ракетата има по-малък обсег(10км дори).. Кажете сега- на кой източник се базирате за това инфо? КОЙ Ви го каза? Вие видяхте ли го написано в оригиналната руска документация на БУК-а, от който е изстреляна ракетата? Освен това- нали има модификации на въпросният комплекс-Вие познавате ли в детайли всички компоненти на конкретната модификация на БУК , от който е изстреляна ракетата? НЕ, нали- защото това е ЧУВСТВИТЕЛНО инфо и може да е дори ДЪРЖАВНА тайна!
136
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 164Нарича се ПР - без ПР няма одобрение от неспециалистите в Конгереса/Думата - трябват ни нови ракети защото Рашките/САЩ направиха нови самолети дето старите ракети не гарантират че ще ги свалят.За това дават тази комбинирана характеристика на обществото - ТЯ е ВЯРНА и съответно може да се покаже на полигон. Но всички тези характеристики са за НЕМАНЕВРИРАЩИ ЦЕЛИ - Гадничко нали никой не го споменава ПР е все пак.пп Реалната форма на огневата зона не е 1/2 СФЕРА а 1/2 ВОДНА КАПКА
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
161- Естествено, че съм неверник!:) Обичайно, поради естеството на работата си, си имам работа с АВТЕНТИЧНИТЕ документи, договори и т.н., а не с манипулиран чужд ПРЕРАЗКАЗ на документи и договори:) За да повярвам в едно инфо, трябва да е в ръцете ми ОРИГИНАЛНИЯТ писмен документ с оригинален печат, подпис на оправомощените лица; ако е нужно- преведен от заклет преводач! Как иначе да повярвам в един писмен документ, след като съществува и правна процедура за оспорване на съдържанието му?
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най точната дума за оня *** в Кремъл е УБИЕЦ.......................
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
161- Какъв адвокат щях да бъда, ако вярвам на ВСЯКА непроверена публикувана информация в... руското уики:) Ако си мислите, че доказателствата в съда се вземат от уики, дълбоко се лъжете:) Да не говорим, че тези данни може да не да реалните данни:) Коя НОРМАЛНА държава ще публикува в...уикипедия всички РЕАЛНИ данни на собственото си въоръжение, при положение, че не е част от НАТО и е главната държава в одкб?:D Вие наистина ли сте толкова наивен?:)
132
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 161 продЗа свръхдалечните ракети се дава само една характеристика - ЦЕЛ летяща на перпендуикулярен курс(90 градуса спрямо лъча на радиолокатора) с 800 км/ч на височина 5000-20000 мПримерно Патриот комплекс/ракета модел 1 обсег 75 км, Модел 2 150 км, Модел 3 - 45 км - това е варианта с Антиракетите но понеже може да ползва и Мод2 ракета на всякъде го водят с обсег 150 км
131
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 161Уфф невернико добре ще ти обясняЗРК някой си - данни в ВикипедияОбсег 40 кмВисочина 0.05 до 20 кмскорост на целта до 4000 км/чскорост на ракетата до 5000 км/чВсичко това е вярно НО САМО ЗА 3 СТАНДАРТНИ СЦЕНАРИИ КОМБИНИРАНО1. ЦЕЛ на 0.05 км височина и 1400 км/ч в насрещен курс обсег 40 км2. Цел на 20км височина 4000км/ч в насрещен курс - 40км3. Цел на 8000-10000м 800км/ч догонващ курс обсег 40 кмПри всички останали сценарии ракетата има по-малък обсег(10км дори)
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
160-След като България е 10 години в НАТО и това предполага непознаваме в абсолютни детайли на техническите спецификации на Бук, значи- инфото Ви може да е остаряло или да не е пълно.Това е специфична материя, до чието ПЪЛНО И ИЗЧЕРПАТЕЛНО опознаване не е допуснат всеки гражданин на всяка държава.Все едно да искате от руски военен пилот да познава до съвършенство устройството на Ф -15 и да може да го пилотира брилянтно, без да е летял никога на този самолет...
129
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 158ОЗ от Химически Войски БА съм но Авиация и Оръжие ми е Хоби. Имах Удоволствието да служа в Първа дивизия на ПВО с щаб в Божурище и там съм водил дискусии с офицери които са истински ПВО Летци, радарни спецове, ракетчици и артилеристи(за ударните самолети познавам само пилот на Су-25 от БА и каквото ми е казвал той).Както Вие знаете "вратичките" в законите така аз поназнайвам някои от секретите на ПВО системите и на летателните апарати. Повярвайте ми - казвам СЪШИТО С БЕЛИ КОНЦИ
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
157- Както и да е- за да научите ИСТИНАТА, би следвало да сте международен прокурор или пък да сте поне юрист, занимаващ се с международно въздушно право и да сте избран да участвате в комисията, разследваща удрянето на боинга.Ако правото Ви е интересно, има само един законен начин да станете юрист- кандидатствате в юф и влизате като студент в него. Нищо друго не Ви дава законното право да станете юрист- т.е. и 1 милион пъти да четете правните форуми, няма да станете юрист, камо ли- прокурор...
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
157- Е, и аз имам фамилно родово дърво, което е още по-далеч от Вашето във времето...Освен това- за да защитавате така руснаците, значи или сте бивш руски военен, или сте настоящ руски военен. Кой БЪЛГАРИН И ЕДИНСТВЕНО БГ. ГРАЖДАНИН знае ВСИЧКИ технически спецификации на Бук?Вие да не мислите, че ВИНАГИ И 100% в уикито пише истината, особено пък за военното въоръжение на русия?!ОТ КЪДЕ ЧЕРПИТЕ СВЕДЕНИЯТА СИ за параметрите на Бук- от специализираните сайтове НАТО или от любителските руски форуми?
126
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 1561. Нямам нищо общо с Русия а поне назад до 1900 година знам кои са ми роднините2. Български Гражданин съм 3. Нямам друго гражданство4. Мразя когато се ТИРАЖИРАТ ЛЪЖИ както в този случай - Че Руснаците Лъжат и Мажат заедно с другите така е но не и в този случай - Прекалено много бели конци има и прекалено много ФИЗИЧЕСКИ данни са по такъв начин изкривени че както се казва триъгълен *** да запуши кръгла дупка5. За България в този форум една дума не съм казал(освен за ГСМ подслу
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
155- Ще съм Ваш колега само, ако Вие сте български адвокат. Видно от коментарите Ви, Вие не сте български юрист и сте етнически руснак. Не сте ми колега, защото аз не съм руски застъпник. И не само ще се паля, но- ако се наложи- ще се режат и ръчичките на онези, които поискат да се установи друг официален език в България, освен българскияпт език, независимо дали е турски, руски, патагонски, английски,марсиански или извънземен, поняли? Не заплашвайте БЪЛГАРИЯ!
124
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 153Говорим за Украйна след Маймунарника Колега не се пали толкова
123
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 151Разсекретени и доставени на Холандия заедно с всички данни от натуралните експерименти проведени от Алмаз-Антей включително високоскоростни видео записи и ако искат надупчената челна част на ИЛ-86 от Полигона на Алмаз-Антей където са правили натурни експерименти - тоест взривиха ракета пред отрязания нос на самолетаХоландците странно не са ползвали тези данни в доклада има препратки към Википедия!?!?!?!?!?