Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
18
 
6
 
! Отговори
Обявена Война преди 7 години
Контраадмирал Джон.Ф.Кърби даде изявление ,че гражданската война във Сирия ще продалжи,екстремистите и терористите ще продължават да следват целите си които ще включват атаки срещу руски интереси дори руски градове.Русия ще продължава да изпраща трупове в чували за дома коментира Кърби.Русия ще продължава да губи ресурси и повече самолети.
143
14
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 165,То е много лесно да си правиш гаргара с цифрите! Кажи преди да почне "демократизирането" на Сирия колко убити тежаха на съвестта на Асад! Не вярвам да са били повече от тези, тежащи на съвестта на Ердоган, ако има такава де, дори и като процент от населението на съответната страна!
142
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А американците защо бият негpите?
141
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо американците уж подкрепяха Русия в борбата срещу терористите, но като обкръжиха Алеппо, запчнаха да заплашват Русия с атентати.Защото целият им труд да бунят света отиде по дяволите. Ще трябва да търсят нови места, да правят революции.
140
2
 
14
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 162, Колега, дето има една приказка- каквото повикало, такова се обадило! Колкото Европа е загрижена за Русия, толкова и Русия е загрижена за Европа!
139
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените павета искат и за България президент като Асад. Според тях, ако един в една страна има по-малко от един милион убити, пет милиона бежанци и десет милиона с разрушени жилища, значи президентът в тази страна е национален предател, мекотело и разединител на нацията.
138
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
удряй Брате Руснак , удряй ! Повече удари , по арно ми става ! Повече *** в пръста, по скоро ще дойде свободата ! И един ден на 9 май Русия и Сирия ще имат общ повод да кажат - помним добре американските провокации ! Само с успех Русия ще прогони УСА от там ! Има ли УСА има и ИДИЛ ! Давайте братушки , бой по *** !
137
3
 
22
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Защо т.н. "Борци за свобода" и "умерени бунтовници" се крият сред обикновените хора в Алепо и ги използват като жив щит!?
136
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
160 Точно напротив , бежанският поток рязко се увеличи с включването на Москва . хахахахахМосква била загрижена за Европа , божееееееееее ,а бе вие по големи йезуити от самите йезуити ще се искарате
135
4
 
16
 
! Отговори
пенко преди 7 години
" Ах Ройтерс ...ах Кеф ... щом е Ройтерс... все е кеф !" " Във Вашинктонската баня ...тарелката изчезна...всеки се наведе... някой я намери !!!"... "Ех баня ...ех кеф... вашинктонска баня ...НАТООО... СУПЕР КЕФ !!!
134
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Падне ли Асад, милиони бежанци ще щурмуват Европа. Руснаците се опитват да го задържат а власт, американците- не. На чия страна сте в случая?
133
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четете ли от кога ДАЕШ е влязла в черния списък с Терористични отрганизации изготвен от Държавния Департамент на САЩ . Известно ли ви е какво означава това дадена организация да влезе в този списък , какви правни последици води след себе си. Защо мислите,че преди две години Обама се спря от това да издадае заповед за нападение . Ако го беше направил помагаше на ДАЕШ .
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Groups designated as FTOsList is current as of May 28, 2016,organized by region and country of origin:Designated Foreign Terrorist Organizations :December 17, 2004Islamic State of Iraq and the Levant formerly Al-Qaeda in Iraq aka Tanzim Qa'idat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn QJBRWorldwideIraq Syria Libya NigeriaFormerly Jama'at al-Tawhid wa'al-Jihad, JTJ, al-Zarqawi Network. Al-Nusra Front is considered an alias of Al-Qaeda in Ira
131
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
157 как бе Мише , как става това
130
7
 
37
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
САЩ подкрепят тероризма.Световния терорист е САЩ
129
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
155 За теб сигурно е така защото си корифея на външните работи . Отворко вземи се гръмни , ще избавиш света и България от непотребното си присъствие . А бе ти от всичко май разбираш , така ли .
128
7
 
32
 
! Отговори
До 154 преди 7 години
Тъй тъй.Страшно диктатура на клана Асад.Толкова страшно ,че за тези години ,населението на Сирия стана от 8 на 25 милиона души,а *** и баща ти търсеха връзки и даваха рушвети да отидат на гурбет в Сирия и Либия
127
1
 
19
 
! Отговори
един там преди 7 години
То не е нужно да си кой знае колко умен или образован, че да търсиш логиката! Само , че този високообразован главн редактор на Билд също нещо е забравил за логиката, също като вас фобчетата!
126
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
151 Койчо от Койнаре значи така не можеш да приемеш че болшинството от народа на Сирия желае да премахне 50 / ПЕТДЕСЕТГОДИШНАТА / Диктатура на клана Асад
125
4
 
41
 
! Отговори
До 150 преди 7 години
Войната в Сирия е пет години.А Русия се намеси точно преди една година.Преди това САЩ и коалицията им четири години се правеха ,че се борят с ИД.И ако не беше се намесил Путин ,Сирия отдавна щеше да е в ръцете на рожбата на САЩ -Ислямска държава.А какво стана в Либия и другите страни ,които американците демократизираха виждаш и сам .Ако не са ти затворени очите със зелени банкноти