Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
29
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Не мога да приема да се вменява вина на борците за запазване на сирийската държавност и срещу доказани главорези! Или пак защитаваме износа на неприложима за района американска демокрация!
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
148 Не загиват десет човека а само ДВАМА , което пак не е малко разбира се но интереснио защо ви крият статистиката че преди десети ноември са загивали по ЧЕТИРИМА на ден при положение че МПС-тата са били ТРИ пъти по малко иначе вярно човеците са били повечко с 30% но къде 30% къде 3 пъти това са си 300%
122
6
 
26
 
! Отговори
До 143 преди 7 години
За пет години война -250 000 жертви.По стотина човека на ден.Че тук в България всеки ден по десетина човека загиват по пътищата пък сме четири пъти по-малки от Сирия.А тези милиони бежанци да бяха си стояли там и да си оправят държавата.Не 20-30 000 главорези да ги побъркват.Ами къде да бомбардират руснаците ,като брадатковците се крият в градовете.Аха ,да правят като американците-отчитат бомбени удари ,пускат бомбите в пустинята ,а ИД всеки ден завземаще нови територии.Сега вече не така
121
3
 
8
 
! Отговори
един там преди 7 години
Само се страхувам след това да не се откаже завинаги от журналистиката!
120
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
145 хахахахахахахахах , да ти падне Гл.редактор на Билд така ли бе отворко . Нито си му на образованието нито на квалификацията нито на инфорционните възможности нито на акъла изобщо ходи се скрий някъде
119
0
 
7
 
! Отговори
Anon преди 7 години
"Но ние сме непоклатими"- да... ясни сте ...
118
2
 
18
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 141, Този германски журналист да ми падне, ще му задам и на него всичките неудобни въпроси, по които фобчетата мълчите като риби!
117
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента във форума са две или три червени павета , най много шест и само един лъч надежда . Много жалко
116
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин президент, който човек днес се определя като проруски, той непременно трябва да е срещу Путин.Вие разрушавате Сирия, Вие разрушавате Русия.С приятелски поздравиЮлиан РайхелтИзвестният германски журналист Юлиан Райхелт е главен редактор на онлайн изданието на в. Билд, откъдето препечатваме отвореното му писмо до Владимир Путин.
115
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената руска техника, която впечатлява света, по най-ужасен начин се стоварва от небето и с голяма точност поразява болници и избива хора.Докато светът на Запад и на Изток от Вас сътворява икономически растеж и напредък, Вие изграждате една Русия на корупцията и унищожението. Съжалявам за младите хора във Вашата страна, господин президент. Вие превръщате техния живот в духовна пустош на изолацията.
114
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин президент, сложете край на това безумие! Вие унищожавате една страна, в която няма какво да търсите, а разрушавате духовността и бъдещето и на собствената си страна. Вие навличате на Русия историческа вина.Вашата страна не изнася нищо друго, което да е от глобално значение, освен агресия. Младите руски IT-специалисти не изнамират айфони, Амазон, Алибаба. Те тренират за дигитални войни, хакерство и дезинформация.
113
1
 
8
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 130,А защо не си прекарат трасетата на петрола през Йордания, Израел, Ливан и направо в Турция? 150км. сирийски излаз на Средиземн море ли им препречиха на тези транснационални компанни?
112
19
 
5
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Не Вие лично, а млади мъже, пилоти хвърлят бомбите над Алепо. Но Вие, господин президент, носите главната отговорност.Светът Ви гледа. Вие сътворявате Сталинград на XXI век.Вие сте този, който допуска да се нападат хуманитарни конвои на ООН. Вие изпратихте бомбардировачи срещу дома на станалото известно в цял свят момченце Омран. Възмутеният поглед на това дете това е Вашата вина, Вашата отговорност.Варварство, господин Путин. Действително ли искате страната Ви да бъде варварска
111
16
 
4
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Вие не можете да прикриете делата си, дори при наличието на прекалено много германски политици, които въпреки вашите престъпления Ви подават ръка, в разрез с реалността искат да гледат на Вас като на партньор за мир, нито когато карате Вашите министри, генерали и посланици, облечени в изискани костюми и чисти униформи да разпространяват долни лъжи.
110
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен117 Неудобен ти е въпросът ми,така ли, колега по форум?Преди време дадоха БЪЛГАРСКО пленено оръжие от ИДИЛ, но със старо клеймо, произведено много отдавна, и мина за пленено. Уверявам те, завсеки завод, най-малкия проблем е да смени клеймото с датанапроизводство, и днес мога да изкарам оръжие, произведено преди 50 години, все едно.А какво купуваха и изпробваха американците, дето се взривиха у нас на полигона? И за кого? А по време на Кримската война, кои армии се биха?Англичаните и?
109
17
 
4
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Днес е друго. Днес светът гледа Вашите престъпления на живо. По туитър, фейсбук и ютюб ние виждаме какво причиняват Вашите бомби. Виждаме премазани деца, които изваждат от развалините. Виждаме на видео бомбардировачите Ви в небето. Виждаме кратери и развалини, които бомбите Ви оставят след себе си. Виждаме как бомбите превръщат в прах и пепел подземни болници. Чуваме детските писъци и горещите молитви на родителите.
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф, СТРАНДЖАТА застъпи на смяна... Ей, забогатя това момче от тролстване, бе, всеки ден е тука!
107
18
 
4
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Вашата унищожителна война срещу цивилното население на Алепо завинаги ще остане като позорно петно в руската история. Когато разпоредихте сриването до основи на чеченския град Грозни, още нямаше социални медии. Смели фотографи документираха престъпленията Ви, но бяха необходими дни и седмици, за да измъкнат фотолентите от обкръжения град. С голямо закъснение и крайно ограничено светът ставаше свидетел.
106
2
 
19
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До СТРАНДЖАТАВсички мъже от Украйна са служили в съветската армия, така че познанията им за всички видове оръжия са доста по-напред от което ти си чувал. Така, че жителите на Донбас не са мизерници като нас. Тези хора защитават правата и земята на дедите си по най-добрия начин. Ако урките отново опитат да подновят боевете всички руско езични райони ще бъдат освободени.
105
16
 
4
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Германци превърнаха руски градове в пустини от развалини и погубиха безброй живота.И до днес Сталинград остава символ на тотално, човеконенавистно, напълно безсмислено унищожение.Днес окачествяват Алепо като съвременен Сталинград. Как гледате на историята, господин президент, сам причинявайки такова страдание? Как дръзвате да действате така варварски от името на всички руснаци? Как можете да причините това на историята, на бъдещето и на съвестта на Вашата страна?