Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
18
 
4
 
! Отговори
Юлиан Райхелт преди 7 години
Президент Путин,Вие говорите добре немски, Ваши доверени хора ми казват, че заран четете онлайн изданието на в. Билд. Ето защо се надявам, че тези мои редове ще достигнат до Вас.Президент Путин, това, което отключихте в сирийския град Алепо, САЩ го нарекоха варварство. Присъединявам се към това мнение. Великата руска нация се ръководи от режим, действащ варварски и Вие, господин президент, сте начело на този режим.Русия опозна варварството, причинено й от поколението на моите деди.
103
17
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Коефициентът на полезно действие /КПД/ при руснаците... - когато се борят с терористи е 2 процента... - на 100 убити мирни граждани - двама отстреляни терористи... - справка: училището в Беслан, театър Норт Ост и много други...
102
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алепо е новият Грозни
101
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето вече си изтървава нервите и иска да приключи по бързо.
100
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия винаги е била и си остава варварска сбирщина. Като усетят кръв няма спиране. Умишлено издевателствуват до край като това им доставя удоволствие. А българските им последователи се радват на варварщината и питат да им обаснят какво е това хуманизъм и човешки ценности?
99
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
България е водила много войни в началото на 20 век.От 12-та, та чак до 45-та година, мине не мине-и сме воювали.Да, но тогава, в селските хамбари е имало жито, царевица, в оборите-животни, поне за ядене не садавани пари, а само за оръжия и боеприпаси, и чак на по -късен етап, сме започнали да произвеждаме най-масовите боеприпаси. Закоето трябва специалисти, специфично оборудване.Кой извършва цялаталогистика на ИДИЛ, от къде взимат стоките първа не обходимост?Бойната е печеливш бизнес за някои...
98
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснаците. Всичко да изчистят от "умерените" теристи.------------------113 Като за начало болните ранените и децата , нали
97
5
 
12
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименА защо ти не си вземеш багажа и отивай в САЩ
96
2
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 112, За "света" не знам, но аз лично смятах каузата на Лавров за мир в Сирия за много справедлива и силно се надявах усилията му да се увенчаят с успех! След това руснаците, както казвате американофилчетата, взеха че създадоха ИД- не споря , че не са създали те ИД, чакам само да ми обясниш логиката!
95
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Един от СеверозападаОткъдето го вземаха донбаските миньори специалисти по зенитно-ракетните оръжия...
94
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф писна ми от тия руснаци, само войни и пушки им в главите
93
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от Северозапада................От къде взимат оръжия и боеприпаси, така наречените Бунтовници? Как се снабдяват с оръжие? От къде пристига то? Не свършиха ли боеприпасите , пленени от складовете на Сирийската армия?...............А от къде взимат оръжие бандитите сепаратисти в Източна Украйна? Не се ли свърши плененото в складовете? Защо подобни въпроси не ги задаваш под статии за сепаратистите в Украйна?
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Справедливостта е оправданието на слабите. Силните си правят каквото искат и ти обясняват, че това е справедливо. Цинизма на времето в което живеем е най големия от създаването на нашата цивилизация. Нито янките, нито англичаните, французите, суадитите, катарците, еврейте, които имат засегнати интереси в района се интересуват от справедливост. Руснаците поне за пред хората имат официални договори и покана да участват в "забавлението"...
91
2
 
14
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименАмериканците сриват цели болници, а не съм те видял да напишеш че са военно престъпници. Можем да спорим, че руснаците са ударили болница и са убили деца, това си е чиста пропаганда на запада, поради факта, че са подпукали така наречената умерена опозиция, които режат главите на противниците си.
90
3
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Въпросът на 99 е много правилен! От къде взимат оръжия и боеприпаси, така наречените Бунтовници? Как се снабдяват с оръжие? От къде пристига то? Не свършиха ли боеприпасите , пленени от складовете на Сирийската армия? Кой тайно ги снабдява? Публична тайна е, че у нас военната промищленост работи на пълни обороти, на 3 смени сега. Нали не искате да кажете, че Нато усилено се превъоръжава с оръжия, стар съветски образец, които произвеждаме, та валят поръчките , или го продаваме на Русия?
89
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на руснаците. Всичко да изчистят от "умерените" теристи.
88
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Телевизиите по цял свят с изключение на нас и Русия показват резултатите от бомбардировките на руските военнопрестъпници. Ударена болница, убити и ранени деца. Мислите ли, че света смята каузата на Русия в Сирия за справедлива?
87
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ще си ги дробим тука във форума, няма значение. Този път Путин се ядоса и празно няма да има. Най много да прочетем за още един дал фира бунтовнически щаб пълен с чуждестранни "инструктори".
86
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия разправя цяла година , че се бие срещу ИД но в същност не ги закача. В момента най-спокойната територия в Сирия е тази окупирана от ИД. Това не ви ли говори нещо, кой е покровителят на ИД?
85
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринС Русия може да вървим само към пропастта. Вие русофилите вървете. Прав ви път! Ние българите си оставаме в България.