Руски самолети са бомбардирали Алепо

В града се водят боеве между армията и бунтовниците
Обновена: 1 окт 2016 15:36 | 1 окт 2016 14:30, Петя Славова
271
Руски самолети са бомбардирали Алепо
Снимка: Reuters

Руски военни самолети са бомбардирали днес райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива. Това заявиха бунтовници и мониторингова организация, цитирани от Ройтерс.

Въздушните удари са се съсредоточили върху важните снабдителни линии на районите под контрола на бунтовниците - пътя, наричан "Кастело", и квартал "Малах" - докато в квартал "Сулейман Халаби", фронтовата линия северно от стария град на Алепо, се водят боеве.

Източник от сирийската армия заяви пред местните държавни медии, че нейните сили са напреднали, но това беше отречено от бунтовниците, които казват, че са отблъснали атаката.

"Обстрелват масирано стария град след поредния им неуспешен опит да напреднат. Загубиха няколко бойци, а ние сме непоклатими", каза Абу Хамам, бунтовник от групировката "Файлак аш Шам", цитиран от БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, базирана във Великобритания организация, която наблюдава войната, съобщи за масиран обстрел от правителствените сили и боеве "с променлив успех" в квартал "Сулейман Халаби".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
15
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 93, Като падне петола под 20$ за барел наясно ли си ти какво ще стане? Ще ти помогна- канадските компании, дбиващи петрол от пясъци ще фалират, ще фалират и американските шистодобивни компании! БВП-то на Саудитска Арабия и други държави от района ще падне с около 40%! Същевременно БВП-то на Русия ще падне с не повече от 10%, а сновния доход в бюджета на Норвегия няма да е от петрол, а от риболов!
83
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета, твърдите, че Русия се борила срещу тероризма в Сирия. Ами погледнете кои и са съюзниците там. Освен касапина Асад и аятолясите от Иран това са и двете терористични групировки Хамас и Хизбулла. А Хизбулла е в основата на атентата на летище Сарафово. Виждате, че любимата ви Русия е държава, която си сътрудничи с терористи. А държави , които правят това се наричат терористични държави.
82
14
 
13
 
! Отговори
До русофилите преди 7 години
Щом толкова харесвате Башар Асад, бихте ли искали и България да има такъв президент, който да докара нещата тук до същото състояние?Или, понеже за България не ви пука, бихте ли го искали за любимата ви Русия?
81
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някаква бодра смяна на поддръжници на ИД се включи във форума.
80
6
 
22
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Обамата освободи Абу Бакр Ал-Багдади от концлагера Гуантанамо и го назначи за шеф на ислямския халифат ИДИЛ. За да се бие срещу сирийския народ. Въпроси има ли?
79
6
 
25
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Стига с тия бунтовници !!!Я по-добре почнете да казвате истината и да ги наричате с истинското им име - исламисти и терористи
78
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой въоръжава тая "умерена" опозиция? В началото на войната бяха разграбили складове на сирийската армия, ама сега Асад е в настъпление, кой ги снабдява с оръжие тия гадове?!
77
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли още някой, на който да не му е ясно, че И.Д е създадена от РУСИЯ?????
76
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Алепо руснаците извършват геноцид над силийския народ!
75
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Схемата е проста:Няма Русия-няма конфликти !
74
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над една трета от избитите близо 10 000 от руснаците на територията на Сирия са жени, а 2000 деца. Ето срещу кого се бие Русия в Сирия!
73
12
 
17
 
! Отговори
кон спиратор преди 7 години
Бунтовниците в Алепо, декодирано означава главорезите от ИДИЛ и останалите криминални елементи.
72
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИД държава беше създадена от Кадиров със съдействието на Путин и Асад, Русия е единствената страна която има полза от това, нали се сещате че ако не беше ИД и войната в Сирия сега петрол щеше да е под 20$
71
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно Bashar al-Assad е създателя на ИД. В Сирия всичко започна с мирни протести срещу династията Assad искащи елементарни свободи. Bashar обаче отвърна с такава жестокост и репресии, че хората се принудиха да вземат оръжие. След това колкото повече ги малтритираше, бомбардираше и избиваше те толкова повече се радикализираха и отиваха в ИД. Повечето европейци в Сирия са отишли главно мотивирани от идеята да се бият срещу жестокостите на Bashar и по този начин са попаднали в клопката на ИД.
70
9
 
22
 
! Отговори
снимки на двамцата преди 7 години
Войната в Сирия може да бъде прекратена много бързо. Барак Хюсеин Обама се обажда на Джон Маккейн. Джон Маккейн се обажда на приятелчето си Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013). Абу Бакр Ал-Багдади се обажда на главорезите си и от ИДИЛ и им заповядва да се предадат. Руснаците вече няма кого да бомбардират. В Сирия настъпва мир!
69
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирия под управлението на Башар Асад:Около 1 милион загинали;Около 4 милиона бежанци;Десетки милиони останали без покрив;Срив на икономиката с 80%;Напълно разрушена инфраструктура;Никаква надежда на близкия хоризонт....Нооо, Башар Асад е законният президент! Той трябва да управлява вечно, все така. Защото е законен.Ей това е логиката на русофилите.
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех на Путин и Асад!
67
3
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 86,Какво направи този закнен президент? Кажи сега как закусвал с нвродени! Направи една сравнителна характеристика между Башар Асад и граф Влад Дракула. Кажи след това какво правеха идолите ти от оттатък океана, когато руснаците начело с Лавров се бореха за запазване на мир в Сирия с дипломатични средства?
66
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички паспорти, издадени от арабски държави имат място за вписване на 4 жени, не само сирийските.______Пълни глуппсти, за разлика от т. н. "светски" режим на Асад, в много мюсулмански държави многоженството е забранено, а Сирия никога не е била светска държава, светското в Сирия беше само фасадата в Дамаск, Алепо и Хомс иначе си беше една държава със ислямско диктаторско управление
65
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите много обичат да подчертават, че Асад бил ЗАКОННИЯТ президент на Сирия. Ако бяха малко по-грамотни нямаше да го пишат, но какво всъщност направи този законен президент?. Извика руснаците да му спасяват *** в замяна , на което превърна страната си и сънародниците си в тренировъчен полигон на руските главорези. А те изобщо не се притесняват да извършват военни престъпления и да избиват невинни, предимно жени и деца!