Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ

Американците щели да си платят за системата за противоракетна отбрана
Обновена: 2 окт 2016 07:45 | 2 окт 2016 07:45,
107
Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ
Снимка: архив Reuters

Китай се зае със защитата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предупреждавайки Съединените американски щати, че ще "платят цената" за решението да разположат усъвършенствана система за противоракетна отбрана в Южна Корея, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от "Фокус".

Още по темата

През изминалата година светът наблюдава изнервено действията на Пхенян, който неколкократно пренебрегна предупрежденията и извърши няколко ядрени ракетни изпитания - агресивна политика, която да доведе до осъждане и санкции от международната общност. В директен отговор на действията на Северна Корея Вашингтон и Сеул се споразумяха за разполагане на противоракетна система, насочена към преодоляване на заплахите, които произтичат от изолираната страна, управлявана от Ким Чен Ун.

Но планът не се хареса на китайските власти, които предупреждават за неизбежна "контраатака" на фона на нарастващите опасения, че мощният американски радар ще компрометира собствената им сигурност.

"Ако САЩ и Южна Корея навредят на стратегическите интереси на сигурността на страните в региона, включително Китай, те ще платят цената за това и ще получат контраатака", гласи текст, публикуван в People’s Daily, официален вестник на Китайската комунистическа партия.

Коментарът продължава: "Подобно на всяка друга страна, Китай не може нито да бъде в неведение, нито безразлична към въпросите за сигурността, които засягат основните му интереси".

Забележките бяха отправени, след като китайския външен министър призова САЩ и Южна Корея да прекратят плановете за разполагане на противоракетна система, която според сведенията ще бъде позиционирана на голф игрище в южната част на страната.

"Ние повтаряме нашата позиция, че разполагането на системата THAAD за противоракетна отбрана от САЩ и Република Корея няма да отговори на опасенията на съответните страни, да допринесе за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров, или да подпомогне мира и стабилността на полуострова", отбеляза външният министър на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 7 години
Твоят пеъст така ли го прибираш на такова място или предпочиташ партнор ?.
59
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CHINA е велика. Долу кравария.
58
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ"Най хубавото за русофил-предателството обяздило България е че Китай "размахва пръст на САЩ". Иначе е ясно че както е скочил Китай така и ще клекне и както си размахва пръста така и ще го прибере на едно топло и тъмно място.
57
10
 
20
 
! Отговори
китай преди 7 години
ще е последната хапка, която ще задави американския злодей и светът ще стане малко по-добър.
56
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай не мисли ли че и Южна Корея искат да защитят националната си сигурност.И ако трябва да се сърдят на някого,то това е момченцето с големите бузки на снимката.То е за бой.
55
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Китай като Русия си варди диктаторчетата !
54
9
 
15
 
! Отговори
иллко преди 7 години
Този долар го чакаме да приключи вече 30 години :) и на мен ми е по-симпатично еврото, но нека бъдем реалисти ..
53
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45 - какъв "китайски Йоан" те гони бе, човече! ти у "йоани" ли си държиш парите? още малько и руски Иван ще напишеш, толко си запениль!
52
10
 
7
 
! Отговори
Xp преди 7 години
Е като приключи долара какво? Или нямаш план.. колкото да дрънкаш. Съзнанието на глуупака да сме срещу силния...пак после какво ще стане,не е важно.После ще плащаш в китайски рубли и ще ядеш ориз ли? Много сте отворени с Интернетски доводи и до там.
51
10
 
28
 
! Отговори
иллко до Ф.С.Б преди 7 години
Много се напъваш брат ми, най-големите са биле Китай, един квартал в Шанхай бил 16 милиона. Кой го интересува това. В природата, слабите като качество организми наблягат на количеството - това е техният начин да оцелеят.Никой не го вълнуват твоите размишления и страсти. България може да бъде отлична страна за живеене, дори да е под 3 милиона! Всичко зависи от нас.Относно голямата им армия - отдавна нещата се решават с натискане на 1 копче за жалост. Така че броят им няма тежест :)
50
11
 
7
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Два пъти да настъпиш мотиката?! Когато избухва случката през50-те руснаците директно не влизат в конфликта Корея-подбутват Китай. Китай и сесесерето тогава се състезават кой е по_комунист. Китайците отнасят негативите в Корея/ тогава с резолюция на ООН срещу комунистите се бият 17 държави,"великата"се спотаива!/Сега пак "великата и непобедима" се спотайва,не забравяите,че те инсталираха режима в С.Корея.Китай пак ще го отнесе!
49
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак подвеждащо заглавие! Много ясно са се изразили китайците - САЩ да спре да се меси навсякъде, а не долу ръцете от малкия психопат, има разлика, джурналята!
48
7
 
20
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
На краварския пилот, който шпионираше над изкуствените Китайски острови му казаха на неговия му език. Тук е Китайския флот. Изчезвай. Предполагам, че доста е миришело в кокпита.
47
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Извънредни ли ти плащат днес, да повтаряш като папагал.
46
5
 
4
 
! Отговори
до-МАДУРЕСТИЯ преди 7 години
Мадурчо не пиши простотии,а икономическия балон е usa колкото и да не ти се иска.....забравих колко е дълга на usa към Китай бе професоре.
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожалуй, не будет преувеличением сказать, что разрабатываемая американская мобильная система ПРО ТHAAD на сегодняшний день является наиболее эффективной системой обороны от баллистических ракет средней дальности, тому доказательством являются уже около 30 успешных испытаний. Именно эта система может быть образцом для подражания при разработке отечественного комплекса ПРО на обозримую перспективу.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.В - Китай е номер 1 в производството на фойерверки и стоки менте! всепризна ти са и в промишления шпионаж, по-добри са даже от русняците. на перво место са и по брой от населението желаещи да емигрират в САЩ - 13 000 000. русняците не фигурират в тази класация, извън класирането са - недостижими! имат подводници колкото и САЩ, но не се знае колко ще изплуват!
43
6
 
19
 
! Отговори
Нов световен ред преди 7 години
Амеррика е една чудесна страна,но за съжаление скоро ще фалира,крахът ще ескалира и *** ще я подпалят отвътре.Злобният бабишкел,ако е избран за президент ще ускори този процес.Нещата се вече извън контрол..
42
6
 
14
 
! Отговори
ан преди 7 години
много са ми интересни русофобняцитекато как си представяте една държава да загражда друга с бази и тя да не реагира по подобен начинруснаците веднъж пробваха да намалят напрежението в света ,но америката се издъни и сега вече едва ли ще повярват на някогоедин луд е достатъчно да си повярва че е велик и света си отиважалко ,че тази енергия можеше да се използва за подобряване на животаа и тези алчни корпорации,къде ли ще си занесат паритенов световен ред е истината
41
4
 
4
 
! Отговори
Мбуто преди 7 години
До Мдуро:Много глупаво мнение!Човек ли си или обикновено конско копито?