Пхенян иска САЩ да я признае за държава с ядрено оръжие

Вашингтон се опитва да издейства наказание за поредния ядрен опит
11 сеп 2016 13:46,
35
Пхенян иска САЩ да я признае за държава с ядрено оръжие
Снимка: архив Reuters

 Северна Корея настоя днес пред САЩ да бъде призната за "държава, притежаваща ядрени оръжия". Това става  два дни,след като Пхенян проведе своя пети ядрен опит.

 
"Президентът Барак Обама прави, каквото може, за да откаже (на Северна Корея) стратегическия статут на държава притежателка на ядрени оръжия, но това е глупаво - все едно да се опиташ да затъмниш слънцето с длан", заяви говорител на севернокорейското външно министерство, цитиран от официалната агенция КЦТА, съобщи БТА.
 
Вашингтон и Токио се стремят да издействат от международната общност "възможно най-силната мярка" в отговор на петия ядрен опит, осъществен в петък от Северна Корея, заяви днес американски дипломат, цитиран от Франс прес.
 
Сун Ким - специален представител за Северна Корея в Държавния департамент на САЩ, намекна също, че страната му може да наложи нови едностранни санкции в отговор на "провокативното и неприемливо поведение на севернокорейците".
 
"Работим в много тясно сътрудничество в Съвета за сигурност и не само там, за да издействаме възможно най-силната мярка след последната постъпка на Северна Корея", заяви Сун Ким пред журналисти в Токио след разговор с японския дипломат, натоварен със случая - Кенджи Канасуги.
 
"Освен санкциите в Съвета за сигурност, ние - САЩ, Япония, също и Южна Корея, ще обмислим едностранни мерки", добави той, без да навлиза в подробности.
 
Съветът за сигурност наложи санкции на КНДР още след първия й ядрен опит през 2006 г., но това не й попречи да осъществи още четири и да изстрелва напоследък все повече балистични ракети.
 
Международната общност се стреми по-специално да убеди Китай да се намеси и да упражни влияние върху Пхенян, за да спазва Северна Корея забраната да развива ядрена и балистична програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия *** от глад обаче атомни бомби правят... къде е северна Корея, къде е южна.
23
3
 
8
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Другарю Обамович! Ний такова, абе мое ли да ни признаете за ядерна сила разииш ли. Вашингтон враг номер едно на пхенянската селищна система ;))
22
2
 
6
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Сев скорея е своего рода машина на времето! То всъщност там е спряло. Хехе. Корея ако се обедини ще е по напред от Япония.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От над двадесет години е забранено тестването на ядрени оръжия. Може да се правят само компютърни симулации. Въпреки че щатите нагло нарушиха споразумението тази година! И извършиха подземен ядрен опит. С което се нареждат до диктаторите като Ким.
20
1
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Ха-ха-ха! Смешно искане! Та Северна Коеря е призната че има атомни оръжия, какво иска тоя още да признават?Сред известните държави признати че имат атомно оръжие, но не са подписали пакта за неразпространението им са: Индия, Пакистан, Северна Корея и Израел.Като Израел скромничи и дори не държи да я признават за държава с атомно оръжие.
19
6
 
8
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Добре: признаваме Пхенян за ядрена сила, признаваме че цветята разцъфват на рождения ден на вожда, признаваме че Ким е най_красив ... Всичко признаваме. Е... ?! Ще им стане ли по_топло от това на редовите хора в страната? Напртив! Международната лгитимация заздравява режима, засилва вътрешната пропаганда идава импулс на режима да прави още по_големи глупости и дахарчи пари за тях, а народът да гладува! Затова никакво признаване на нищо! В интетес на самия северокорейски народ е !
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Президентът Барак Обама прави, каквото може, за да откаже (на Северна Корея) стратегическия статут на държава притежателка на ядрени оръжия, но това е глупаво - все едно да се опиташ да затъмниш слънцето с длан"Това на практика е така, защото корейците наистина разполагат с ядрено оръжие, което е потвърдено от всички.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя на снимката добре им се смее, гледа ги и име се смее как във Вашингтон подскачат като макаци. А те продължават да подскачат.
16
6
 
7
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Типично за САЩ (терорягите кравари) и те и РУСИЯ си правят опитите от десетки години с ядрени глави и т.н. оръжие за масово поразяване ама друг неможе да има нали и да тества !? Иначе този от снимката си е за 4-ти КМ недъгав *** !
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Децата не са виновни за греховете на своите предци, а само за своите собствени. Разбра ли, антикомунистичско зомби! Или сега ще ми кажеш, че ще погнеш няколко турски бебета, заради туркото робство?
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не може да получи признание, редно е да проведе практически изпит по цели с САЩ.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И определено постигат целта си. САЩ скачат като жаби след всяко изстрелане на ядрена ракета от СК.
12
3
 
7
 
! Отговори
Президент Обама преди 7 години
Аз Барак Обама признавам ръководството на суверенна Северна Корея за това че:Притежава около 10 Ядрени Бойки глави находящи на нейна територия и представляващи Чисто Нови дъбови бъчви с позлатени обшивки ,пълни с висококачествена Уранова руда и по средата 2 пръчки динамит!!!Същите се Наричат Високо Качествени Ядрени бомби от Военното Министерство на СК .Признавам!!!!!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На комунистите децата в северна корея дано!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе САЩ що не поискат от Северна Корея да ги признае за ядрена сила и да натиснат копчетата после.
9
9
 
3
 
! Отговори
шкумвата преди 7 години
Някакъв внук, на някаква червена бабичка отишъл преди изборите с въдицата на реката и хоп- пак златната рибка :-Пак ли трите желания на баба ти- Борисов, Путин и Ким да спечелят изборите?-Баба пита, може ли да се откаже от едното си желание.-не може, само от трите!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам какво мислят да правят, но все подбират снимките.Пред утрепаните погледи на другите тоя ми изглежда много ведър и заразителен. Може да е луд ,но ми става симпатичен.
7
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Северна Корея знае към кого да се обърне за разрешение...
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не ми е ясно защо им забраняват ядрени опити? Кой си ти, да се месиш в научно техническите разработки на една държава. И защо за едни държави може, а за други не? Предполагам, че се опасяват , че корейците пасат трева и ще оплескат някъде нещо, и ще пострадат невинни хора при опитите, но все пак и те имат чувство на страх. Колкото до това дикататора да има ядрено оръжие, не ми се струва по-опасно от това в САЩ и Русия...
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До брейСвета е загубил световен анализатор и публицист в твое лице. Губиш си времето във форума.