Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ

Американците щели да си платят за системата за противоракетна отбрана
Обновена: 2 окт 2016 07:45 | 2 окт 2016 07:45,
107
Китай скочи в защита на Ким Чен Ун, размахва пръст на САЩ
Снимка: архив Reuters

Китай се зае със защитата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предупреждавайки Съединените американски щати, че ще "платят цената" за решението да разположат усъвършенствана система за противоракетна отбрана в Южна Корея, пише британският вестник The Daily Express, цитиран от "Фокус".

Още по темата

През изминалата година светът наблюдава изнервено действията на Пхенян, който неколкократно пренебрегна предупрежденията и извърши няколко ядрени ракетни изпитания - агресивна политика, която да доведе до осъждане и санкции от международната общност. В директен отговор на действията на Северна Корея Вашингтон и Сеул се споразумяха за разполагане на противоракетна система, насочена към преодоляване на заплахите, които произтичат от изолираната страна, управлявана от Ким Чен Ун.

Но планът не се хареса на китайските власти, които предупреждават за неизбежна "контраатака" на фона на нарастващите опасения, че мощният американски радар ще компрометира собствената им сигурност.

"Ако САЩ и Южна Корея навредят на стратегическите интереси на сигурността на страните в региона, включително Китай, те ще платят цената за това и ще получат контраатака", гласи текст, публикуван в People’s Daily, официален вестник на Китайската комунистическа партия.

Коментарът продължава: "Подобно на всяка друга страна, Китай не може нито да бъде в неведение, нито безразлична към въпросите за сигурността, които засягат основните му интереси".

Забележките бяха отправени, след като китайския външен министър призова САЩ и Южна Корея да прекратят плановете за разполагане на противоракетна система, която според сведенията ще бъде позиционирана на голф игрище в южната част на страната.

"Ние повтаряме нашата позиция, че разполагането на системата THAAD за противоракетна отбрана от САЩ и Република Корея няма да отговори на опасенията на съответните страни, да допринесе за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров, или да подпомогне мира и стабилността на полуострова", отбеляза външният министър на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46"В ДОКЛАД НА МВФ ИЗНЕСЕН ОТ ВИДНИЯ ПРОФЕСОР ИКОНОМИСТ ЯН БРЕМЪР ОТ НЮ ЙОРСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ"Интересно защо цитирате точно този професор икономист. САЩ са свободна страна където всеки съвсем свободно може да си изкаже собственото мнение. Това че някой мисли така не означава нищо. Има поне 10 професори в САЩ много по известни от цитирания ЯН БРЕМЪР които предричат голям крах на китайската икономика до 2 години. Така че недейте се вдъхновявайте много по отношение на Китай.
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожелавам на всички любители на Русия, Китай и Северна Корея да посетят тезидържави и да останат там, живи и здрави, колкото може по-дълго.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ ТАЗИ ВРЪЗКА ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА САЩ КИТАЙСКИЯ ЙОАН БЕШЕ ПРИЕТ В КОШНИЦАТА НА МВФ ЗА НОВА СВЕТОВНА ВАЛУТА,КОЯТО ДО 2 Г.ЩЕ ИЗМЕСТИ $Ха-ха-ха въпреки съпротивата, ха-ха-ха. А ти другарю китарос смени ли си парите с юани и рубли?
37
4
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Е като са такива миролюбци, защо не попречат на малкия Ким да си прави ядрени играчки ?
36
3
 
12
 
! Отговори
Славомир преди 7 години
До Ф.С.ВЕ като си толкова вещ и впечатлен от China , защо не разкажеш, какво видя зад лъскавите булеварди и квартали ?Или не си погледнал ?
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.В - нещо да си чул за X-37B, Atlas V и LightSail. китай номер едно в космоса - ***!
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай са капиталисти, що ги бъркате?
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно защото Китай е най-големия кредитор ба САЩ, а и защото е най-важния им търг.партньор, китайците държат и американците да са добре. Така си дърпат и двете икономики напред. А те важните неща са си ги казали, ама не по медиите
32
12
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
До 34 - И Какво е смешното ? Китай с най голямото население на Планетата -- Китай с най силната армия - виж им парада 2015 г -- Само войската в парада ще смаже нашата -- Какво толкова ти е чудно ? Аз съм бил в Шанхай и мога да ти кажа че ние сме едни дребосъци - нямаме даже квартал на Шанхай като милиони - ( един квартал 16 мил ) Какво странно виждаш и смешно - Китай е номер 1 в Космоса от над 10 г - Китай е могъща икономическа военна и стратегическа сила - Смешно ти е- защото просто си глупав !
31
30
 
14
 
! Отговори
Мдуро преди 7 години
По сериозна мощ от парите на таз планета НЯМА ,а парите са във САЩ,другото е алабалистики и инструмент за геополитически промени.Работодателя на Китай се нарича САЩ,пазарите на руският петрол го определя САЩ,тоест САЩ води парада.Китай е един икономически балон който може да бъде спукан както руския такъв
30
30
 
17
 
! Отговори
Jojo преди 7 години
Евала на Американците, че 50 години не се огъват пред психично болни диктатори.Поставете се на мястото на Южна Корея? Стигнали сте върховете на икономическия връх и вашия съсед по-цял ден Ви плаши с ядрена атака и нападение? Вие сте много зле да защитавате такива личности и държави като СК и Китай за Русия да не говорим.
29
13
 
30
 
! Отговори
<><> преди 7 години
Русия, Китай и Северна Корея са сериозна мощ ......за икономика да не говоря за първите две страни .....ако и ЕС беше с тях, щеше далеч да сме по добре ...НО нали сме дупедавци на САЩ "великата икономика" и така ние останахме без икономика и армия ....та чак взехме да внасяме домати и *** ! Тъпия си остава *** гербер !
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- През изминалата година светът наблюдава изнервено действията на УСА Не спряха да си пъхат гагата където не е тяхна работа , крайно време е някой и друг самолетоносач да се набалбука с морска вода.Човешката арогантност и глупост нямат граници .
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.В - евала за коментарите, скоро не се бях смял толкова!
26
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай ??? Че кои бяха те?Да няма пак термоядрен взрив от космоса и снижаване на комунистическата партия?Хубаво е да си знаят силичките и да не се излагат.
25
12
 
20
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Обичам и уважавам другарите от КНР. Те не цепеха басма нито на лигавия разпадащ се СССР нито сега на арогантна Америка.
24
11
 
26
 
! Отговори
До троловете? преди 7 години
И сега каква песен ще запеете, когато руснаци, китайци и северно корейци се обединят срещу краварската ***, сееща "демокрация" и "нежни революции", респективно и талибани-бежанци?
23
22
 
18
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 7 години
До Анонимен: В малка грешка си !!! Икономиките на САЩ и Китай НЕ СА СВЪРЗАНИ !!! ИКОНОМИКАТА НА КИТАЙ Е СВЪРЗАНА С ИКОНОМИКАТА НА САЩ !!! Икономиката на Китай зависи изцяло от икономиката на САЩ - технологично , като пазар , като финансии !!! Спомни си само как Китай абещаваше на Путин да направят друга световна валута и да ударят долара ??? Обещаваха , но не даваха !!! Без американските ,японските и европейски технологии са отново в землянките - като Русия !!!
22
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай комунистическите коччини!
21
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че Америка загражда с противоръкетни щитове Русия от всичките и страни. Това е което не се харесва. Ама ще свикнат ушанкитее....ще полаят малко и ще млъкнат, друго не могат. А иначе, русофилистичнияя-путинофилскии рев е чудесен за всяко ухо :))))