Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!

Западните ни партньори са отговорни за ситуацията в региона!
13 окт 2016 08:28, Елка Василева
187
Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин окачестви като политическа реторика обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо в интервю за френската телевизия Те Еф 1, цитирано от Франс прес.

"Това е политическа реторика, която не е особено смислена и не взема предвид реалностите в Сирия. Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място естествено САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност", заяви Путин.

В неделя френският президент Франсоа Оланд заяви, че са извършени военни престъпления срещу цивилните в източната част на Алепо, която се контролира от бунтовниците и е подлагана на интензивни бомбардировки от сирийския режим и руския му съюзник, припомня АФП.

Путин обясни тези въздушни удари с това, че те са насочени против Фронта Ан Нусра, "организация, която винаги е била смятана за част от Ал Кайда и която е включена в списъка на ООН на терористичните организации".

"Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници, като убиват затворници, като ги колят", заяви руският президент.

"Ако искаме да доведем докрай борбата с терористите, трябва да се бием с тях и да не им се даваме, да се огъваме или да отстъпваме", заяви Путин.

"Вижте, на нас всичките ни харесват", каза Путин в отговор на въпрос кои кандидати Москва най-много предпочита за президент на САЩ, предаде ТАСС.

"Разбира се, по-добре е да се работи с хора, които искат да работят с нас. Ако Тръмп казва "Искам да работя с Русия", ние можем само да приветстваме това. Но тази работа трябва да е честна и взаимна", добави Путин.

Руският президент подчерта, че смята САЩ за велика страна, а американците - за "много интересен, симпатичен и талантлив народ, велика нация".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До demographБежанците доста намаляха след намесата на Русия в Сирия! Явно много бързо "забравяш" как идваха на талази преди руската намеса!? Сегашните "бежанци" са основно от Афганистан, Ирак и Пакистан... Пълно е с такива и в София! Защо никой не дава репортажи от свободните Палмира и западната част на Алепо - как живеят хората, доволни или недоволни от изгонването на ИДИЛ или някак си няма да е "удобно" за пред света?!
44
2
 
9
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Прав е Путин... Само да спре да нарича Западна Европа и САЩ партньори, защото и на най - заблудените хора вече им стана ясно, че те са врагове на Русия.
43
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Кой финансира Ислямска държава?
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И руснаците са "интересни" когато пийнат, но като започнат да разтягат локуми колко много ядрени бомби имат стават банални.
41
13
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Путин загуби войната чрез бежанци,загуби битката за Украйна,загуби войната чрез целенасочен терор срещу Европа и САЩ,загуби битката за общественото мнение в ЕС и САЩ,стихва първоначалната еуфория от "войната му" срещу създадените от руската пропаганда "врагове".Реакцията на отхвърляне на личността му от Франция и "големите" в Европа,е резултат от разкриването на връзките на руските служби с насочването на бежанците,ИД и терора, и проруските партии в ЕС и САЩ.Задава се "видов ден". Сега ще плаща.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руският президент подчерта, че смята САЩ за велика страна, а американците - за "много интересен, симпатичен и талантлив народ, велика нация"."Путин най-сетне признава, че американците са изключителни !
39
6
 
4
 
! Отговори
Плешо преди 7 години
Плешивият руски плъх беснее и раздава смърт в Сирия, Украйна, Грузия.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин прочиства терористите, а кучетата нека да си лаят.
37
10
 
5
 
! Отговори
Военен преди 7 години
Престъпник е Жужето. Кагебеецът изтрепа гражданското население в Алепо - бомбардира болници и училища. Преди това ликвидира много Грузинци в Осетия и Абхазия, продължи с Крим и Украйна . Свали един самолет пълен с холандци. И сега Холандия не говори с Русия. За един пилот- руснак замрази отношенията си Турция , но Жужето си продаде авторитета заради турския пазар за газ.
36
2
 
4
 
! Отговори
РИА НОВОСТИ преди 7 години
В Ленинград гласуваха дажби 300 грама хляб за 20 дена в случай на война.
35
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 44 продПутин пък ВЪОБЩЕ не е направил военни престъпления в Украйна. За сметка на това Украинците:РСЗО по граждански обектиТЕЖКИ РСЗО С КАСЕТНИ БОЕПРИПАСИ по граждански обектиОпити да се взривят складове с Хлор за пречиствателни станцииИздевателства над затворници включително дамгосване с нажежено желязо - нациски свастикиПолзване на запалителни фосфорни боеприпаси причислени към ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕЕжедневни обстрели по граждански обекти от артилерия всякакви калибри
34
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 44Уфф опорно точков до тук знам за:Първо прегрешение и то техническо на рашките. Официално са казали че не ползват касетни бомби но ползват касетни запалителни бомби - тоест искали са да кажат че не ползват противопехотни касетни бомби но говорителя който мисля го смениха след гафа рекъл и отсекъл.Второто е и ВСЕКИ ГО ПРАВИ независимо дали има цивилни за жив щит си бомби целите и толкозТретото е че нямат малокалибрени управляеми бомби за бой в градски условия. Имат разрушителни
33
7
 
5
 
! Отговори
Вульо преди 7 години
Вовчо, Хага ще ти го наХака...
32
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За никого не е тайна, че в Сирия Путин и Асад извършват военни престъпления. Военни престъпления Путин извърши и в Украйна и продължава да ги извършва. Ако не пукне или руснаците не го обесят или разстрелят, го чака трибунала в Хага
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тия от резерватите са и нацията на по-голяма та част от Русия ако не знаеш.
30
25
 
10
 
! Отговори
ГГГ преди 7 години
Путин - нагъл и безчовечен. Зъл диктатор и убиец на другомислещи политици и журналисти. Срам за световната политика. Джудже жадуващо за величие.
29
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА американците са нация сбирщайн, а американския народ са тези в резерватите!То така ще стане и с нас, ако слушаме Чичо Сам, а не Дядо Иван, но така ще е докато ни управляват предатели - сополанко, тик.в.а, мама, земебезделник, кРиСтали, куне-пръми и други видни и невидни комсомолци.
28
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО трябва да смаже Путнландия превантивно. Аман от руски заплахи и ненормални джуджета !
27
23
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Оланд предлага ПУТИН да бъде съден за ВОЕННО-ПРЕСТЪПРЕНИЯТА които е извършил в Сирия! За това Путин се уплаши и не отиде на срещата в Париж!
26
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров: Русия няма намерение да изостря отношенията със САЩ+++Русия дава заден. След като разбраха, че балистичните им ракети могат да бъдат неутрализирани моментално, изведнъж почнаха да говорят почти нормално. руснаците разбират единствено от тояга. Морковът за тях е слабост.Та, НАТО трябва да бъде добре въоръжен и готов да смаже Русия във всеки един момент.