Офанзивата срещу Мосул може да насочи джихадисти към Европа

Еврокомисар: Дори малко джихадисти вече представляват сериозна заплаха
18 окт 2016 12:07, Елка Василева
24
Офанзивата срещу Мосул може да насочи джихадисти към Европа
Снимка: архив, Reuters

Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг предупреди, че в Европа може да нахлуят джихадисти от групировката "Ислямска държава", ако крепостта им, град Мосул, падне при офанзивата на иракските правителствени сили, предаде Франс прес.

Още по темата

Евентуалното "отвоюване на Мосул, крепост на ИД в Северен Ирак, може отново да насочи към Европа бойци на групировката, настървени за бой", казва Кинг в интервю за днешния брой на германския вестник "Велт".

"Дори малко на брой (джихадисти) вече представляват сериозна заплаха, за която трябва да се подготвим", като "увеличим способността си за съпротива срещу терористичната заплаха", посочва британският еврокомисар.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 7 години
Пак хвърляте прах в очите на хората, явно по поръчка ! САЩ са предоставили коридор на ИДИЛ към Сирия. Целта е повече от ясна - максимално да затруднят Русия и Сирия в борбата им със злото. 5 години нищо не направиха срещу тях в Ирак, и чак когато *** на САЩвзеха да губят в Сирия се разбързаха. Евтини номера, както всичко до тук ! А БГ медиите са продажни папагали !
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво "отвоюване" на Масул ви гони? Просто са наредили на отрочетата си да се "преместят" от Ирак в Сирия. И зваем защо! За да създадът повече проблеми на руснаците и сирийската армия, сами си го признаха! Надявам се руснаците да ги чакат на границата, та да ги запукат..... А еуропката.....каквото си търси - това и си намери......
16
0
 
4
 
! Отговори
asdf преди 7 години
Целта по-скоро е да се насочат към Сирия... знаем защо!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа доказаха, че са им мили примитивни форми на живот от гз на географията, за сметка на собственото си население. Да си прибират родените в Западна Европа джихадисти и сподвижници и да си ги интегрират. Лаком гз се'ре пръст. Европа стана Европейски Колониален Май'муностан.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия войници трябва да са тренирани в ЦРУ как в два милионен град ще стрелят по тия 60 хиледни терористи
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин да гледа внимателно дали няма да има цивилни жертви и ако има незабавно да обяви по всички телевизии
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАлооо невинни там ти луд ли си ? Там всички са болни ... Тези хора трябва да се изтрепят до един ... Когато такива "невинни" дойдат и гърмят бомби ...
11
0
 
2
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Офанзивата към Мосул можела да насочи бежанци/нашественици към Европа... Можело, че нали това е целта на САЩ бе ***...
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственият човек в света който има изгода Европа да е зле това е ПУТИН !! Бедното джудже с държавичка на която икономиката в 80% от отраслите е в пъти по - малка от тази на България иска разруха в Европа и не иска обединена Европа !!! Но продажните руски песове тука само плюят , гадна из*мет , национални предатели ! Вие не сте Българи вие сте руснаци , чужденци !!
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2ти трябва да бъдеш даден на съд за национално предателство !
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4, като си голям ербап , що не идеш там ?! посе*рко!
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4,това не е видео игра бе т*ъпчо ! Прав си , 80.000 войници срещу 4,500 мръсника изглежда голяма разлика ...а забравяш ли 1.5 милиона невинни деца , майки и бащи ?!Разбирам , че както много други тука обожаваш и боготвориш Путин, доказаният масов убиец , но на този свят има и хора ..знам , че ти и твойте господари от кремъл не ви интересуват невинните, но на някой хора им пука за деца и майки ! Разбира се и това е световно известен доказан факт-на комунист му дай да убива деца
6
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако се прави правилна война без да се слушат и зачитат организациите за защита на правата на човека ,които между другото ни докараха до тук ,не само че 1 един джихадист няма да прехвърли Мосул жив но и бъдещ джихадист в детски дрехи няма да остане жив!!!
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Щатите изгонят идилците от Ирак те ще идат на санаториум в Сирия. Там никой не ги закача.Интересно противопоставяне се получава. Докато Путин и Асад се мъчат да изгонят опозицията на Асад поддържана от Щатите от Алепо, то Щатите се мъчат да изгонят ИД подкрепяна от Асад и Путин от Мосул.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
80 000 войници от западната коалиция въоръжени с най- модерна техника срещу 4500 джихадисти! Би трябвало направо да ги издухат освен разбира се ако всичко не е пиар акция режисирана от Пентагона. Ако не вземат Мосул до 8 дни значи американците имат изгода от цялата работа продажби на оръжие влияние и т.н. Да не забравяме че 5 руска армия модернизацията си 2008 година за 8 дни сломи Грузия и влезе в Тбилиси въпреки Хамърите и прочие модерна USA техника на грузинците
3
14
 
4
 
! Отговори
донко брезата преди 7 години
Нали точно това е целта на кремълския плъх Путин, дестабилизация на Европа
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин спаси ни !Цялото командване на Ал Нусра се окопава край Харманли!
1
4
 
23
 
! Отговори
аня преди 7 години
Идва нешо страшно към Европа и нашите партийни лидери ГО ЗНАЯТ и бият отбой, не искат вече власт!Това кога е било? -Никога. Не дават информация на хората, крият се под лъжливо достойнство за успешен вот на изборите. Това е истината. Започва инвазията от страна на ислямистите и аз не виждам някой от българските партии да се справи с това.