Прочистването на Мосул: Бой и за децата, с чукове? (16+)

Зверствата продължават, този път обаче от иракската армия
21 окт 2016 19:56,
90
Прочистването на Мосул: Бой и за децата, с чукове? (16+)
Снимка: архив Reuters

Иракската армия, заедно със западни войски, започнаха прочистването на Мосул от силите на "Ислямска държава". Мащабната операция отне месеци да бъде подготвена и освен 28 000 иракски и кюрдски военни, включва и подкрепа от коалицията, предвождана от САЩ.

Мисията е една - контролът върху Мосул, една от основните крепости на ИД, да бъде върнат на иракската армия.

Само че във войната няма "добри" и "лоши". Във видео, разпространено в интернет, се вижда как иракската армия разпитва момче по особено брутален начин.

"Амнести интернешънъл" предупреди по-рано, че е възможно цивилните, които са заклещени между армията и ИД да станат жертва на насилие - и от двете страни.

Във видео, публукувано във Twitter се вижда момче, което крещи "Не, не!", а войници удрят по колената му с чук. След това войниците му крещят да се изправи.

Докато го пребиват, всъщност войниците разпитват момчето: "Колко хора бяха с теб? - 14?, Откъде идваш?"

В други клипове се вижда как деца са удряни по главата с автомати и войници крещят: "Семейството ви от "Ислямска държава" ли е?".  И така остава отворен въпросът: Какво ще се роди от пепелта на ИД?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
16
 
! Отговори
човек преди 7 години
тия изчадия адови трябва да бъдат зверски избити. видяхте ли какво правят със децата.
42
30
 
4
 
! Отговори
История преди 7 години
По добре Американски"патроиот", от колкото поклонник на диктатори и маимуни.
41
6
 
9
 
! Отговори
атакист преди 7 години
Всяка крива линия успоредна на руската е ..............права..........
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИсторияАма така си кажи, че си американски патриот. Да не се терзаем от съмнения.
39
17
 
5
 
! Отговори
История преди 7 години
До 43Празни приказки по Български.За това Сащ са големи, а ние сме били 500 год под робство. Най-голямото робство в историята на човечеството.Просто не ставате. Никога не сте знаели на коя страна да бъдете.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До История"Нямаш проблеми създай нова финансова система? Създай армия да е брани? Създай нещо? Въпроса е че нищо не създавате само плюете....нямате капацитета...създавайте ?"Интересно защо на една финансова система й трябва армия да я брани? Тая система май по й прилича да се нарича диктат от позицията на силата. Това предизвиква естествена съпротива у тези, на които се налага насилствено. Т. е. наложеното със сила не е точно "финансова система", а нещо по-различно.
37
1
 
4
 
! Отговори
атакист преди 7 години
Ние сме против арабите. Ние сме за Садам! В същото време сме за иранската ислямска революция!
36
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
Алооо - крещящия - кво викаш има натровени...и са загинали американци!!!Да не са прекалили с крека и марихуаната? Или се е запалила някоя химическа тоалетна?Да не са се натровили с риба заавлиите!Кво си се развикал бе? Ей ся шси посипя главата с пепел !
35
5
 
1
 
! Отговори
История преди 7 години
До 37Нямаш проблеми създай нова финансова система? Създай армия да е брани? Създай нещо? Въпроса е че нищо не създавате само плюете....нямате капацитета...създавайте ?
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35."Руската пропаганда мамата си трака..."Верно! И постъпват много гадно - говорят истината. Подло нали!
33
11
 
4
 
! Отговори
Дирик преди 7 години
До 31Не ти плюеш Сащ че бранят световната валута, а не плюеш Ирак че напада без причина Кувейт и се опитва да събори световната валута на която се опира и твоя скромен живот.?Ако трябва да избирам ...ДА ще избера първото, защото второ не ми помага.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИсторияИ защо някой да няма правото да оспори базирането на цялата финансова система върху една валута и контрола върху света от една държава. Или на запад са абонирани за монопола върху истината и справедливостта. Нали уж са демократи. *** натиснат ли ги по мазола веднага се хващат за оръжието, дори от другата страна средствата да са си съвсем мирни и чисто икономически.
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската пропаганда мамата си трака..........
30
4
 
1
 
! Отговори
Баш Ориенталеца преди 7 години
Трийте трийте. След време арабите ще ви изтрият
29
6
 
1
 
! Отговори
История преди 7 години
До 32Прочети пак историятя. Не си чел достатъчно.Второ естествено, че запада ще брани долара, цялата финансова система на света се базира на нея. Не на твоя беден лев или ирански купеики.Необразовани типове, както защитавате изобщо и вие не знаете.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АУУУУ....Оланд веднага да налижи санкции на Ирак, Турция и САЩ за зверства над цивилното население..И никакви бомбардировки над Мосул!!!Тези там са братчеди на онези в Алепо!
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДирникОбясняваш колко лошо е това, че Саддам нападнал Кувейт заради петролни интереси и после обясняваш колко хубаво е това, че САЩ са унищожили Либия и Ирак заради петролни интереси. Уникална логика имаш! Значи когато арабите защитават икономическите си интереси с мирни, чисто финансови механизми, това е лошо, а когато САЩ защитавайки "петродолара" разпалват войни и избиват маса народ, създавайки в защита на интересите си чудовището ИД - това е хубаво. Да ти имам критериите за добро и зло.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Аз помня, ама ти май не помниш.Нищо не помниш, САЩ нападнаха Ирак защото Садам искаше да търгува петрола с национална валета а не с долари. По този начин щеше да попречи на краварите да пласират зелени хартийки без покритие.
25
0
 
4
 
! Отговори
Циник до 23 преди 7 години
И ти какво ще предприемеш?????Може да се запищеш при пешмергите, или кюрдите... и да се бориш със световната несправедливост! Или ( по безопасно ) пиши писъмце до Брюксел и им прати снимките! Еваа....то бива , бива ангажимент...ама някой от вас , се оливат!
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки пищи като го сритат по кокалчето.Пак някакви толерастийски пропаганди....Я вижте в LIVELEAK как ИД режат главите на деца христяни и порят бременни жени па тогава говорете кои са добри кои са лоши!