Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук

По техни данни там няма бойци на "Ислямска държава"
Обновена: 22 окт 2016 21:47 | 22 окт 2016 21:30,
283
Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук
Снимка: Архив, Reuters

Руското разузнаване е констатирало въздушен удар на международната коалиция в Ирак по траурна процесия в градче край Киркук, при който са загинали десетки цивилни, вкл. жени и деца. Това заяви днес говорителят на министерството на отбраната в Москва Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му ударът от двойка самолети на коалицията е бил нанесен вчера в района на населеното място Дакук, на 30 км южно от Киркук, където по руски данни няма бойци на "Ислямска държава" (ИД).

Генерал Конашенков се позова на очевидци, според които авиацията на коалицията е възприела траурната процесия като съсредоточаване на въоръжени лица.

Той подчерта, че "подобни смъртоносни удари по мирни населени места, имащи всички признаци на военни престъпления, стават на практика всекидневна рутина за международната коалиция".

Според министерството на отбраната на Русия сватби, погребални процесии, болници, полицейски участъци и хуманитарни автоколони в Ирак прекалено често попадат под ударите на самолетите на коалицията, съобщи ТАСС.

Игор Конашенков каза още, че Русия внимателно следи развитието на обстановката в Ирак и в частност операцията по превземането на Мосул, който е под контрола на ИД.

Генералът съобщи, че за последното денонощие е имало 22 излитания на самолети от тактическата авиация на коалицията и на четири безпилотни летателни апарата и че с тях са нанесени 19 удара по различни обекти на територията на Ирак.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 239В Беслан Антитерористи, Местни военни, Местни Полицаи и Бащи въоръжили се някакси едновременно НЕКОРДИНИРАНО атакуваха училището - ГЛУПАВОСтана КасапницаТвеористите се измъкнаха
186
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 231Като "военните" имат само паспорт как ще докажеш че са военни? АЛООО Руското Министерство на Отбраната тука имаме един Руски гражданин той Наборник/Професонален Военен ли е?Противоречите си. Или е Военен или е Доброволец(може бивш военен да) но не може и двете.
185
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВъобще не ме интересува какво е ставало в Пакистан. Русия / СССР са директно виновни за избиването на над 100 хиляди БЪЛГАРИ. Няма никакво оправдание за това. Нито за теб. Ти, путинофил нещастен, заслужаваш бавна смърт от глад. Защото си стандартна предателска семка.
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ Беслан службите избиха лично над 120 заложници. Забрави ли ?Първите два кървави атентата в Чечна ги организира и изпълни КГБ. Факт!
183
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 236КГБ е организирала по 150 бомбени атентати годишно и около 400 престрелки. Организирала е Клането в Училището на Беслан? Прекаляваш.
182
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 234Няма да се учудя ако е вярно. Все пак най-големите Голодомори са в обединената тогава Индия и Пакистан управлявани от ВБ.
181
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ Чечня КГБ организира фалшиви атентати които се изпозлваха за повод за агресия. След което последва кървава война по руски. Варвари са руснаците и го доказват и сега в Сирия.
180
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 232И в Афганистан и в Чечня е имало присъствие на "Съветници" не се заблуждавай. САЩ "доброволци" го правят за много ама много пари. Освен това в САЩ няма наборна служба всички са доброволци.В Дагестан има разни Чичко Паричко. От где са и от где са парите ... който трябва знае.
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бобине само храната им вземат. Освен това им забраняват да напускат населените места в които се намират. Измирали са буквално на улицата. Смърт от глад ! По добре направо да ги бяха гръмнали да не се мъчат хората.И ти, путинофилий, си фен на тази варварска нация директно виновна за избиването на БЪЛГАРИ !!!!!!!!!ти заслужаваш някои много много лоши неща да ти се случат.
178
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 227Съгласен с фактите. Факти които не отчиташ 1918-1824 гражданска война в Съветска Русия/СССР - практически на тяхна територия има експедиционни корпуси на кой се сетиш - Полша, ВБ, ФР, ГЕРМАНИЯ под чуждо командване, САЩ и дори Япония. Имали са злато но защото практически са воювали с целия свят дори храни не са могли да купят. 1947 е подобно положението.32-33 заради колективизацията и отказ да работят селяните е голодомора. Селяните не вярват че Военните ще им секвестират храната ГРЕШКА
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиДа приемем, че САЩ пуснат отпускари военни да воюват в Русия ... примерно в Дагестан. Това не би трябвало да е проблем за теб. Все пак Русия активно го практикува това в Украйна.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТова че на отпускарите са им дали паспортите и са им взели военните книжки е незаконно в Русия. Дори в отпуск, те си остават военни. Което само потвърждава, че руските военни отпускари са в Украйна с активната помощ на Русия.Което на *** език означава, че Русия воюва в Украйна.Агресор анексиращ чужди територии - Русия!
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби:)) Путин каза навремето, че мисия на ОССЕ няма да има защото няма да има. Проруските терористи казаха, че мисия на ОССЕ ще се приеме за враг и ще се отстрелва. Сега клекнаха. Ще клекнат и за границите. Путин е много против Украйна да контролира собствената си граница.Типично за диктатор. Джуджето му идва края.Санкциите постигат целта си - срив на икономиката на Русия.Руснаците вече свикнали с малко лукс няма да преживеят лесно бедността заради лудостта на джуджето в Кремъл.
174
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 224Пращам е силна дума - ПОЗВОЛЯВАМ би трябвало да е точната дума.Само че една забележка Потрошенко когато размахваше документи размахваше руски паспорти. Нали се сещате че отпускарите в Русия нямат документи имат Военна Книжка вместо това. Ехх колко лесно се манипулират хората.Те са ги заставили ...Няма толкова луд, дори и при руснаците, военен да си хвърли съвременната екипировка и оръжие и да иде в Донбас да воюва с 40-70 годишно СБИРЩАЙН оръжие.
173
1
 
0
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Издигни паметник на Сталин за този хуманен акт
172
1
 
0
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Счита се, че време на двата Голодомора от 1921-1923 г. и 1932-1933 г. българите в Таврия дават общо около 30 000 жертви. Поне 20 000 души са измрелите по време на "Великия глад" от 1932-1933г. През зимата на 1946-1947 г. сталинската власт организира нов следвоенен Голодомор и в Бесарабия (Молдова и Одеска област на Украйна), при който умират над 70 000 етнически българи. Така общо в трите сталински Голодомора по приблизителни данни умират около 100 000 бесарабски и таврийски българи,
171
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 221Прие идеята да има въоръжени полицаи. Не прие идеята да контролират границата. Между другото ОССЕ мисията толкова се е компрометирала вече че няма значение. Русия Чака Украйна да Фалира и недоразумението Майдан да се реши от само себе си.
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиКилъри Клинтън ли изпраща отпускари да воюват незаконно в Украйна ?
169
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 220Ако цената да се премахне един ПОЛИТИК/ПОЛЕВИ КОМАНДИР/ТЕРОРИСТ е да му направим Паметници веднага почвам. Ще ползвам глина/кирпич за най-евтино. Веднага почвам с фигурката на Килъри Клинтън в размер 1:13Надявам се като стигна 13 013 броя Паметници да са я разкарали.Обещавам за по-бързо производство на паметници да ползвам всякакви машини.
168
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В класацията за нивото на върховенството на закона Русия е на 119 място. Точно преди Северна Корея :))))