Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук

По техни данни там няма бойци на "Ислямска държава"
Обновена: 22 окт 2016 21:47 | 22 окт 2016 21:30,
283
Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук
Снимка: Архив, Reuters

Руското разузнаване е констатирало въздушен удар на международната коалиция в Ирак по траурна процесия в градче край Киркук, при който са загинали десетки цивилни, вкл. жени и деца. Това заяви днес говорителят на министерството на отбраната в Москва Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му ударът от двойка самолети на коалицията е бил нанесен вчера в района на населеното място Дакук, на 30 км южно от Киркук, където по руски данни няма бойци на "Ислямска държава" (ИД).

Генерал Конашенков се позова на очевидци, според които авиацията на коалицията е възприела траурната процесия като съсредоточаване на въоръжени лица.

Той подчерта, че "подобни смъртоносни удари по мирни населени места, имащи всички признаци на военни престъпления, стават на практика всекидневна рутина за международната коалиция".

Според министерството на отбраната на Русия сватби, погребални процесии, болници, полицейски участъци и хуманитарни автоколони в Ирак прекалено често попадат под ударите на самолетите на коалицията, съобщи ТАСС.

Игор Конашенков каза още, че Русия внимателно следи развитието на обстановката в Ирак и в частност операцията по превземането на Мосул, който е под контрола на ИД.

Генералът съобщи, че за последното денонощие е имало 22 излитания на самолети от тактическата авиация на коалицията и на четири безпилотни летателни апарата и че с тях са нанесени 19 удара по различни обекти на територията на Ирак.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ нормалните страни не правят паметници на президентите си още докато са живи и на власт. в нормалните страни като в ЕС казват - ти (Русия) извърши престъпление и наруши подписан договор. Затова с теб няма да търгувам. В ненормалните страни като Русия в отговор на това казват - ще ви напраим на стъкло.
146
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВ нормалните страни няма доживотни диктатори на власт маскирани с 'честни' избори. В нормалните страни не забраняват кукли, щото били не знам кви си аморални играчки.. както в русия.в нормалните страни не анекисрат чужди територии.Британия например си спази договора за Хонконг до последната запетая и напусна с чест и без дрънкане на оръжие. При това остави процъфтяваща икономика и невероятен жизнен стандарт.
145
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 190В Човешката ИСТОРИЯ има много малко(единици) ПОЛИТИЦИ във всички страни които да не са Убийци и Цитирам "същите ***"
144
4
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 188Анонимни ти можеш ли да ЧЕТЕШПОЛША по еди коя си клауза на еди кой си договор Обявява СССР за АГРЕСОР и че от този момент двете държави са във войнаСССР се е опитвал да мине с НОМЕРА "Миро опазваща" Военна Операция.
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВсички след Сталин управлявали СССР са същите ***. Включително и джуджето офицер от кгб.
142
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 185Сталин НЕ МИ Е КУМИРКакто КАТИН, ФАШИСТ, СТАЛИН и т.н. Са НАРИЦАТЕЛНИ които са с МНОГО ИЗКРИВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ.СССР губи 27 милиона за периода 1941-1944 няма семейство в СССР което да няма ВЕТЕРАН от ВОЙНАТАСталин е Убил още 30 милиона за периода 1922-1953Какъв трябва да е ръста на раждаемост в СССР за да може 1953 година да надмине 200 милиона при такива загуби???
141
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби.............След навлизане на СССР Войски на Полска територия Полша декларира че по еди коя си клауза сме в състояние на Война................Отново лъжеш за кой ли пореден път. СССР НЕ Е ОБЯВЯВАЛ ВОЙНАНА ПОЛША ПРЕЗ 1939 ГОДИНА.
140
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби..........Пионерския Лагер 1939-1941(нападението на Германия над СССР) е действащ(пионерчетата маршируват върху Полски трупове 2 години???).......Има достатъчно литература по въпроса бе ***. Телата са заравяни на няколко места и пионерския лагер е далеч от тях. Защо постоянно лъжеш?
139
8
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 181След навлизане на СССР Войски на Полска територия Полша декларира че по еди коя си клауза сме в състояние на Война. В този случай е ПЛЕНЯВА - Сорри
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВие дето имате за кумир Сталин сте извратени. Най-малкият ви проблем е липсата на съвест.
137
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 180Стига си дрънкал глупости бе! И ти, като неблегодарните поляци! Знаеш ли колко поляци е спасил от изпържване в концентрационните лагери Сталин, като буквално Червената армия ги е измъквала от пещите и лагерите след превземането на Полша?! Ако не е била Червената армия до ден днешен нямаше и един поляк да е останал жив! Или това не ти изнася, а?! За какво им е да спасяват поляци, ако преди това ще избиват офицерите им!?
136
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................Един путинофил не може да е русофил, а си е откровен българофоб !................Русофилите мутирахте в путинофили и сте най-големите българофоби!
135
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 180Вижте сега че в СССР са се вършели Г А Д О С Т И вършели са се. Обаче съвременните Руски изследователи поне признават че СТАЛИН е бил много ХИТЪР човек и си е "ОПИЧАЛ" работата. При последни изследвания Сталин е Виновен за 150 000 разстреляни, но след "процес". По принцип за който не са имали "доказателства" е заминавал в ГУЛАГ а там смъртността е достигала през войната до 20% - Де Факто Индиректни Жертви Де Юре ... "Опечена работа"
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 179: "1. СССР Пленява 1939г над 20 000 Полски Офицери и интелектуалци и ги държи в ЛАГЕРИ"СССР НЕ ГИ "Пленява", а отвлича, което е огромна разлика !
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.... Путин нищо не е "признавал", а само така ти се иска!............На теб ти се иска джуджето да не е признавал нищо. Призна, че клането е извършено по заповед на Сталин, но не се извини на поляците под предлог, че руснаци и поляци са били жертви на един тоталитарен режим. Ако можеш да четеш на руски, влез в руски сайтове и прочети. Ако не, намери някой грамотен да ти помогне и да ти преведе. Но не пиши повече глупости, че германците са отговорни за руските престъпления.
132
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
ФАКТИ КАТИН1. СССР Пленява 1939г над 20 000 Полски Офицери и интелектуалци и ги държи в ЛАГЕРИ2. На територията на Пионерски лагер край Катин са намерени масови гробове на Поляците3. Пионерския Лагер 1939-1941(нападението на Германия над СССР) е действащ(пионерчетата маршируват върху Полски трупове 2 години???)на 10 км от там има НЕПРОХОДИМИ БЛАТА където ВСИЧКО МОЖЕ ДА ПОТОПИШ И СКРИЕШ ВОВЕКИ ВЕКОВ4. Нацисти 1943-44 правят Комисия за Катин5. След войната пак има разследванеДокументи ???
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един путинофил не може да е русофил, а си е откровен българофоб !За справка: По коментарите ще ги познаете.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалки са опитите на руснаците да изкарат, че в сирия всички вършат военни престъпления. Жалки са и опитите на путинистите да оправдаят руските зверства извършвани по заповед на военнопрестъпника Путин.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 172Горбачов "призна" за Катин и корумпираните отр.пки около него... Путин нищо не е "признавал", а само така ти се иска! Ти също вземи почети малко повече! Истината винаги има няколко страни!
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен......................Русофили ще казваш на майка си и баща си................Добре, тогава. Щом не искаш да се наричаш русофил, значи си путинофил!