Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?

Доста градове били част от турските душевни граници, макар и в други държави
Обновена: 24 окт 2016 10:32 | 23 окт 2016 19:45, Камелия Цветанова
742
Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?
Снимка: Reuters, архив

Републиката не е нашата първа, а нашата последна държава. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на официална церемония в Бурса.

Още по темата

"И ние не сме приели доброволно границите на тази държава – нека подчертая. Не бива да се забравя, че основателите на Републиката, дори на една много важна част от тези кадри, техните родни места са останали извън тези граници. Една от най-големите грешки по време на еднопартийното управление ( бел. ред. - визира се кемалиския режим на Народорепубликанската партия (НРП), е отслабването на връзките на нашия народ с неговата история, минало, култура и цивилизация. Вижте, когато днес говорим за Сирия, Ирак, Крим, Западна Тракия, Босна, някой ни гледат като паднали от небето, даже с куража на своята неграмотност, ни питат какво общо може да има Турция с Ирак и Босна. А всъщност тези земи, които споменаваме като извънземни, са част от нашата душевност. Възможно ли е да приемаме и да мислим за различни или отделени едни от други Газиантеп  и Алепо, Одрин и Гюмюрджина, Кърджали и Бурса, Скопие … ”, продължи Ердоган, цитиран от Нова тв.

"Да, тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници, които са достатъчно широки, за да ги включат.  Дори да ги намираме за тесни, ние уважаваме физическите граници на всяка държава, нямаме дори най-малък проблем със суверенитета на нито една страна в света. Нашата загриженост е за нашите братя, за хората, които живеят там като част от наследството, оставено от дедите ни”, заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нема какЧукай на дърво,да не вземат да решат! не че ми харесво или ми се иска но фактите и реалностите са такива!Къде го Боко,който е компетентен по всички въпроси?Къде се скри Къдравата Сю?Защо "патриотите" се правят на пръднали в асансьор!къде е дебеланата Ташева дето по цял ден зяе по телевизиете?
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата още утре ще му върне Кърджали, стига Ердоган да го поиска,като един истински и верен васал на Султана.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСТАМБУЛ СКОРО ЩЕ МИНЕ КЪМ ЕВРОПА .
43
3
 
7
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Държавата да влиза в ролята си и да пръска панаира в Кърджали. Стига са го наричали турски град.
42
3
 
2
 
! Отговори
македонец преди 7 години
бай ***. Хрумнало му да се кръсти Р до ***. Демек Рашо до *** и от там Ердоганя, в последствие изкривено на Ердоган.
41
0
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До мачу пикчу Споко, колега, имаме нови магистрали обаче! То, и мъже за война вече нямаме-всичко читаво емигрира, а във войската се записват , както в полицията, за взимат заплата, една голяма част от хората там, и да се пенсионират рано. Като си спомня, че и паметници на национални герои препикават от време на време, -ясно ти е.Добре че има поне процент свестни хора там, за да кажат някога, че поне 2-3 изстрела сме дали, от кумова срама.А за министъра-имаше и друг-оная с розовите бмв-та...
40
0
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тексас!
39
27
 
4
 
! Отговори
Валери ВАРНА преди 7 години
Куршум за всички турци в БЪЛГАРИЯ, мъже, жени, деца - всички под ножа иначе сме затрити, трябва да се прочистим от тази *** възможно по-скоро !
38
5
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 7 години
Нормално е Ердоган да го тегли все към Скопие. Той е от стара македонска фамилия, объркан и нещастен, мислещ се за друг, но подсъзнателно винаги ще се стреми към корените си. За непросветените, фамилията му тръгва от пра-пра--- дядо му Рашо, който имал честта една вечер да срещне в Скопие, един друг виден македонец - Бай ***. *** бил идол за Бай Рашо и за да увековечи тази среща и да остане спомен за поколенията решил да смени фамилията си с име, което да пази спомена за това че Рашо е бил до
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е, че досега не се намери някой от всичките народи живещи в Сащ да иска да си отдели цял щат за собствена държава.
36
0
 
4
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Опипва почвата чиляка къде ще поддаде. ...хахах а къде ли ще поддаде наистина?хиииииххиииихи
35
21
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
...НАЙ-ДОБРЕ Е ..СУЛТАН-ЕРДОГАН ДА СИ ДОЙДЕ...!!!!!ПО-ДОБРЕ СУЛТАН-ЕРДОГАН------ОТКОЛКОТО РУСКИЯ КАФТАН И АЗИАТСКИЯ БАНТУСТАН!!!!ПО ВРЕМЕТО НА Т.Н. "ТУРСКО РОБСТВО"------българските търговци са имали търговско представителство , чак в Кайро...!!!!И.....СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ ПО ЦЯЛА ЕВРОПА --- А , НЕ УБИЙЦИ-ГРАНИЧАРИ С КУЧЕТА , И ТЕЛЕНИ МРЕЖИ С ТОК ..ПО ГРАНИЦАТА!!ДНЕС--ПАК ТУРЦИЯ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ МИГРАНТИТЕ...!!!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕРДОГАН НА ПОЛУВИНА Е ГРУЗИНЕЦ И НЕ МУ ПУКА КАКВО ГОВОРИ. А ТИЯ ДВА ГРАДА СА БИЛИ ВИНАГИ ЗАЕДНО В БЪЛГАРИЯ , А СКОРО ЩЕ СА И В ЕВРОПЕИСКИЯ СЪЮЗ. И ЩЕ СИ ИМАТ ВАЛУТА ЕВРО.
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган едно към едно повтаря тезата на приятелят си Владимир за "Русский мир". Диктаторите мислят еднакво.
32
4
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 години
Има сърце на войник, остави самолети, въртолети... Дупе да им е яко, ако решат да влязат в България!
31
1
 
2
 
! Отговори
слушайте преди 7 години
Много сте Турцио,много,тя земята сама ще каже.Земя сте и трябва тя да се чуе
30
1
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Ердоган се е самозабравил. Това е факт. САЩ се страхуват да не изгубят Турция като важен стратегически партньор в региона и не смеят открито да свалят сатрапа.Руснаците пък играят опасна игра с него, много бързо забравяйки какъв нож им забиха турците със сваления руски самолет.Наш Боко Тикваров пък е пощенския гълъб на Ердо в Европа.Тогава защо се учудваме на наглите изказвания на Ердоган ?Той изнудва цяла Европа, та с една тиквена България няма да гаври. Ще се гаври и още как !
29
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 години Кърджали няма да е към България както отива !
28
0
 
6
 
! Отговори
акуд преди 7 години
:) ердоган си играе картите добре но. те първа му предстои да вади козовете. а такива няма само той. очаквам с нетърпение кой има най много козове....юююю
27
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците в България нетрябва да се определят, като турци. Те трябва да се определят, като българи. Самоопределянето, като турци може да е катастрофално. Трябва да се махнат и новинити на турски и сериалите на турски.