Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?

Доста градове били част от турските душевни граници, макар и в други държави
Обновена: 24 окт 2016 10:32 | 23 окт 2016 19:45, Камелия Цветанова
742
Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?
Снимка: Reuters, архив

Републиката не е нашата първа, а нашата последна държава. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на официална церемония в Бурса.

Още по темата

"И ние не сме приели доброволно границите на тази държава – нека подчертая. Не бива да се забравя, че основателите на Републиката, дори на една много важна част от тези кадри, техните родни места са останали извън тези граници. Една от най-големите грешки по време на еднопартийното управление ( бел. ред. - визира се кемалиския режим на Народорепубликанската партия (НРП), е отслабването на връзките на нашия народ с неговата история, минало, култура и цивилизация. Вижте, когато днес говорим за Сирия, Ирак, Крим, Западна Тракия, Босна, някой ни гледат като паднали от небето, даже с куража на своята неграмотност, ни питат какво общо може да има Турция с Ирак и Босна. А всъщност тези земи, които споменаваме като извънземни, са част от нашата душевност. Възможно ли е да приемаме и да мислим за различни или отделени едни от други Газиантеп  и Алепо, Одрин и Гюмюрджина, Кърджали и Бурса, Скопие … ”, продължи Ердоган, цитиран от Нова тв.

"Да, тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници, които са достатъчно широки, за да ги включат.  Дори да ги намираме за тесни, ние уважаваме физическите граници на всяка държава, нямаме дори най-малък проблем със суверенитета на нито една страна в света. Нашата загриженост е за нашите братя, за хората, които живеят там като част от наследството, оставено от дедите ни”, заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Галин Галине, не е лошо да прочетеш, как Нато защитава едно време Кипър. И не е лошо, да помислиш, какво евентуално нашата агонизираща държава, може да противопостави на втората по големина армия в Нато. Та ние даже разчитаме да дойде тук някой американски самолет, товарен, за да тренират парашутни скокове десантчиците ни, а едно от доброто оръжие, от някота, зенитните комплекси Стрела, системно унищожихме уж на учения в Шабла. Нищо случайно няма, предадени и беззащитни сме.
25
9
 
13
 
! Отговори
пак аз преди 7 години
От турчина войник не става... Хич да не ни плашат. Идат кат аслани... Познато ли ви е?
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Turcia v momenta razpolaga s 1200 voenni samoleta,ako iskat daje cqla evropa da se sabere pak ne mogat da gi sprat,az taka si mislq neznam moje i da gresha
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и да ги казва,не са приказки за ухото...ами и ние да си спомним България на 3 морета.Този човек не му е мястото Там където е сега.Ни в клин...ни в ръкав защо изобщо ги говори тези неща...Опасно е...
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези неща сега да отговарят всички , които гласуват за Герб и оня безродник Мутрата, който е готов и майка си да продаде!
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердогане, турция трябва да върне границите на България по договор - линията Мидия - Енос. А ти, Ердогане, си един политически клоун, за нищо не ставаш, освен да дойдеш да ми чистиш тоалетната у нас.
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А още по-рано, *** въобще не ги е имало в Европа. Що не си спомниш тези времена?
19
0
 
19
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
До Един от СеверозападаС този смотан министър на отбраната сме готови поробени за един ден, превъоръжаване на армията трябва с нови самолети.....нови Грипен , Су или Миг , трябват нови кораби и нови танкове, както и нови системи за защита на въздушното пространство.....но ни трябва нова техника , а не пета ръка....този министър е само комисионер и еничарин ... До кога ще чакаме да се превъоръжим.....?
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МОЖЕ ЩО?
17
9
 
2
 
! Отговори
Не може! преди 7 години
Ако искате диктатор, то поне да е истински! Заложете на Ердоган, а не на някакъв пудел меркелски, или пъл юнкерски, или някакъв друг, даже и ердогански.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, абе споко! Ще се спогодят с Пожарникаря, може и да не празнуваме вече Съединение!
15
9
 
4
 
! Отговори
АМИ , ДА....ПРАВИЛНО преди 7 години
СЪЩИТЕ СЪЛЗИ РОНЯТ И *** ЗА .....БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА , РУМЪНИЯ , СЪРБИЯ , МАКЕДОНИЯ .....ЧЕ ЧАК ДА КАНАДА ...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...ЩО----ТУРЦИТЕ НЕМАТ ЛИ ДУША....ТОВА Е ТО-----"ДУШЕВНОСТТА"!!!??!!!
14
1
 
18
 
! Отговори
Галин преди 7 години
НАТО ще ни защити от Руската и Турската агресия ухахахахахах, дано не погледне насам че милост няма да има!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I V IRAK pochnaha interesni neshta zashtoto kyurdite pesmergite sa pomolili turskata armiya za pomosht i ot nqkolko chasa turskata armiya udrq islqmistite kray MOSUL s artileriya
12
9
 
30
 
! Отговори
нема как преди 7 години
Няма как стане обаче. Може да сме малко, да сме без армия, ама ела и си вземи Кърджали, ако ти стиска!
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата тука до още един мандат и ще продаде половината Родина!Незнам какви хора си дават гласа за тоя хайдутин, но мислете хора ако не за вас поне за децата ни!
10
3
 
36
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Луд умора няма. Време е да си поискаме Одрин и Лозенград
9
4
 
57
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Видин, да не говорим, чак до Виена е било турско някога. Въпрос навреме е да си го поискат.А ние, ще го браним с 2-3 самолета и 40 годишна техника, останала от Варшавския договор още. Имали сме над 150 хиляди армия, сега са един стадион хора. В дворана Военно -историческия музей има повече самолети, от действащите към момента, американци ни пазят небето.Те ще ни пазят точно така, както пазиха Кипър едно време.По население сме колкото среден град в Европа, ще ни прежалят лесно.Демокрация!
8
2
 
41
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Те не били приели доброволно тези граници това какво ще рече ,че някой на времето ги е канил на балканите ли . Както се знае победения няма думата руснаците ги смачкаха и в резултат се появи третото Българско царство ,но явно феsа нищо старо не е забравил и нищо ново не е научил. Прави са гърците като не им цепят басма и се готвят и за най-лошото докато нашата магнолия си пие кафето с феsа какво ли ще излезе от цялата тази работа дано господ да е българин защото май друго не остана.
7
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя обаче си продължава по плана и май ще го осъществи накрая. Като ни управляват базродници, така ще е.