Митов за Ердоган от Facebook: Границите в региона са окончателни!

Турският президент обаче имал т.нар. граници на своето сърце
21 окт 2016 10:37, Елка Василева
140
Митов за Ердоган от Facebook: Границите в региона са окончателни!
Даниел Митов. Снимка: архив, Булфото

Никой отговорен политик не трябва да поставя под съмнение съвременните граници между държавите в региона. Това пише външният министър Даниел Митов във Facebook.

Поводът за неговата реакция са политическите критики за липса на официална българска реакция на думи на турския президент Реджеп Ердоган, възприети като претенции към региони, населявани от негови сънародници.

Границите са окончателни и всички държави в региона са се ангажирали да ги спазват чрез международни договори, посочва външният ни министър.

Още по темата

Митов внимателно се е запознал с точния превод на казаното от Ердоган при откриването на учебната година в турския град Ризе.

Турският президент не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми, пише външният ни министър.

Той уточнява, че в речта си Ердоган прави ясно разграничение между държавните граници в региона, които той казва, че уважава, и така наречените граници на неговото сърце.

С други думи г-н Ердоган говори за емоционалната си привързаност към тъй наречените от него сънародници в различни страни, сред които споменава Грузия, Азербайджан, Сирия, Ирак, страните от Централна Азия, Гърция, България и стига чак до Сибир, където имало следи от неговите предшественици, пише Митов.

Той добавя, че не би могъл да коментира границите на сърцето на Ердоган.

Това, което би могло да ни тревожи обаче, е очевидното несъвпадение на границите на Република Турция с границите на сърцето на нейния президент, посочва Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Освен силно да се надяваме Ердоганя да следва сърцето си и да се опита да присъедини любимите си сънародници от Сибир.. И повече никога няма да чуем за него...
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Поводът за неговата реакция са политическите критики за липса на официална българска реакция на думи на турския президент"---Даниелчо ДА НЕ СЕ измъква като мокра връв: Неговият Facebook НЕ Е ОФИЦИАЛНА РЕАКЦИЯ на българската страна. И неговите писаници не са "реакция", а "замитане" на опасното залитане на турчина!!
89
4
 
3
 
! Отговори
да внимава преди 7 години
Човек като отде в Турция има хора които казват че са Българи. Като ги питам откъде са, казват: Аз съм роден в Турция, но майка ми / баща ми са Българи.Този панаир дето ни разиграват Русия - Турция че който е Християнин е Българин, а който е Мюсюлманин е Турчин може много лошо да ги изненада, защото в Русия много хора се гордеят с това че са Българи, въпреки че там се пропагандира краен ислям.
88
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да внимава да не му се пръсне сърцето като мисли за тия граници дето са му присърце.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драгите тюркофили и жидофили забравят, че Турция едвам-едвам се държи цяла... Малко им трябва да последват модела на Сърбия.
86
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да се проведе реферандум за присъединяването на България към Турция! И ако някой си мисли че се шегувам - сериозен съм до смърт!
85
3
 
9
 
! Отговори
joda преди 7 години
От всичко най- харесвам любовта му към Сибир.Да заминава към зова на сърцето си и да не се връща от там.
84
4
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 7 години
Граници, на държави се променяли от най дълбока древност, променят се сега и ще се променят и за вбъдеще, това е непрекъснат процес от човечеството. Когато една държава е в тотален срив във всеки един от нейните фундаменти, тя се превръща в примитивен субект на международната сцена. Това нейно деградиране води до разпада й, нормален процес, при който силната държава поглъща разпадащата се.
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гласувайте с "не подкрепям никого"!Така гласувате 3а герб!Те ще си присвоят вашите гласове!
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като е така, защо Крим се разшириха !?
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турският президент не споменава град Варна, както се твърди, нито пък говори за референдуми,...за сега Митов,за сега...
80
1
 
20
 
! Отговори
Ко, НЕ преди 7 години
"Границите в региона са окончателни!" Митов, нищо окончатело няма (пък даже и смъртта според накои нови научни изследвания). Има ибаче няколко много важни неща, за да оцелее една нация:1. ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО2. ИКОНОМИКА3. РЕЛИГИЯ, МОРАЛ И ЧУВСТВО ЗА СЪПРИЧАСНОСТ И НАЦИЯ4. ИСТОРИЯ5. ПОЛИТИКААз лично бих сложил точка 3 на първо място.Кой сега ще даде искрен отговор на тези пет неща?
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и на Толстой яото България му е на срцето, ама тогава имаше друга реакция? Що бе, Митов? Страх ли те е? Или да питам като в началото на демокрацията: Кажи, бе Митов, колко ти платиха да ни предадеш?
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и на Сирия бяха окончателни граница се пази с оръжие в ръка не със постове във фейса, оставка некадърници.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов, и за Крим ли става въпрос, защото и той е в района на черноморския басейн?
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Фейсбук и аз мога да кажа същото. А Митов може и от от вестник Стършел да се изкаже. Защо фейсбук е някакво официално становище ? Hие отде да да знаем дали прoфила на Митов във Фейсбоклука не е фейк на някой тийнейджър. Сульовците се изказват във тоз сурат-тефтер
75
1
 
18
 
! Отговори
Няма как да са преди 7 години
окончателни. Мутро-милиционерите контролират няколко големи града, свързани с магистралки, и са абдикирали от цялата останала територия. Така че, накрая съседите ще си я приберат, колкото и да не му се вярва на това зализано л?йно.
74
0
 
16
 
! Отговори
ЧАКАМЕ преди 7 години
Митов като Министър на България се изложи .Той казва така - *Никой ОТГОВОРЕН политик не трябва да поставя границите под съмнение *Историята има много примери за Безотговорни Политици - Ердоган е един от тях , и както е модерно - Бай Х,УИ Ердоган му дреме за границите .
73
1
 
18
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 години
Митов, няма ли да ходиш към Мосул, да попееш хора на американските херовими?
72
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митов не си в час.В момента Света се е насочил към нов световен ред, а всеки един световен ред минава през промяна на границите на държавите. Неизбежно е.