Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!

Това може да се случи, ако се наложи зона, забранена за полети
26 окт 2016 08:38,
138
Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!
Снимка: Reuters, архив

Не е изключено Русия да свали американски самолет, ако над Сирия бъде наложена зона, забранена за полети. Това заяви директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Асошиейтед прес.

"Не бих изключил да свалят американски самолет, ако сметнат, че заплашва силите им на земята", каза Клапър в интервю за телевизия CBS.

Той добави, че Русия е разположила много модерна и ефективна система за противовъздушна отбрана в Сирия. Според него тя не би я разположила, ако няма да я използвала.

Правителството на Обама се въздържа от създаване на зона, забранена за полети и на зона за сигурност за мирното население донякъде заради трудността в охраната и налагането й, както и заради възможността за пряка военна конфронтация между САЩ и Русия.

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън призова в някои райони на Сирия да бъде обособена зона, забранена за полети. Кандидатът за вицепрезидент от републиканците Майк Пенс също призова за такава мярка, но републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп все още не е заел твърда позиция по въпроса, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Пълни глупости. Нямам нищо общо с тия.
35
2
 
27
 
! Отговори
двойни стандарти преди 7 години
Ало големите демократи защо не пищите сега когато Мосул се бомбандира и гори,загиват много граждански лица а?до вчера лаехте и правехте циркове че Руснаците бомбандира ли Алепо!?къде сте бе мекотели....
34
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 31...................Съобразявайте се какво пишете. Мерете си думите. Живота е пълен с изненади. може кола да ви блъсне, може по тъмно да ви нападнат и т.н..................Преди 50 години щеше да станеш прекрасен надзирател в някой концлагер. Да измъчваш и избиваш българите с помощта на руски инструктори и след това с тях да храниш прасетата. ти да не си внук на Мирчо Спасов или на Газдов?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който няма собствени интереси, служи на чуждите такива.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над Сирия и Ирак трябва да летят бойни самолети на държави, които имат съответното разрешение от властите на двете арабски страни. Не може американци и турци да дерибействат, да бомбят където и каквото им падне!
31
1
 
21
 
! Отговори
сега преди 7 години
Не е изключено даже е наложително на това заразно зло САЩ трябва да се покаже къде му е мястото....
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34........Българите и русите сме един народ - говорим един език, имаме една вяра, историята ни е обща, едно сме!..........Ти съвсем изпуши! Все едно те е ударил някой турски F-16.Един народ сме единствено в болните ви русофилски мозъци. А ти конкретно едва ли ще можеш да разбереш и преразкажеш дори и 30% от един текст на руски.
29
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 7 години
Съобразявайте се какво пишете. Мерете си думите. Живота е пълен с изненади. може кола да ви блъсне, може по тъмно да ви нападнат и т.н.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 23............Кво съ зъбиш на човека ?. не дей съ прави на мъж и са неотвивъй ча може да настинеш..............От кога станахте и човеци? Едва ли е човешко да защитаваш един психопат и военнопрестъпник, който дава заповеди да се избиват невини хора. И да изпитваш гордост и удоволствие от това. А ти си гледай пенсията и не бери грижа кой ще настине и кой не.
27
6
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Русофилите никога не сте били българи!-------------Българите и русите сме един народ - говорим един език, имаме една вяра, историята ни е обща, едно сме!
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за почистването на България ат евроатлантико- сороския генетичен ***. Божидар Димитров каза , че след време *** ще бъдат преследвани кото гюленистите в Турция. А аз ще допълня : и разстрелвани на улицата...
25
0
 
20
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Кой ги е канил САЩ в Сирия???......Даже ООН признава че Ассад е лигетимен --а той не е поканил американците....Така че Русия има пълното право да ги сваля-разбира се-Недай Бог.......
24
4
 
16
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
никой митинг не съм видял да се развяват американски знамена, за разлика от вашите сборища, на които от руски знамена, не могат да се видят българските.------------Защото Россия и България са една и съща държава - да вееш руското знаме значи все едно да вееш българското!
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До ьфб от рускиняОпять скулит путинская шмакодявка!
22
3
 
16
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Колкото и да мучат като бясни крави русофилчетата по форумите, руските стерви дали ще посмеят да си помислят дори за сваляне на американски самолет??-------------Не, те просто ще стрелят от онази тяхна ядрена подводница от клас "Борей", която си стои от два месеца на дъното на океана точно под полуостров Флорида. Тя е готова да изстреля конвенционален заряд надолу към океанското дъно точно в цепката на разлома на Северна Америка, предизвиквайки така разрушително земетресение!
21
1
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Кво съ зъбиш на човека ?. не дей съ прави на мъж и са неотвивъй ча може да настинеш...
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 9...............ти да не си от антибългарските нежните евроатлантици ?...............Ами остави си телефон да ти дойда на посещение за да ме видиш, мъжкарче!
19
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хм...............до 9 А може би туркофилите и американофилите са истинските българи?......Сега да ти обясня. Първо, русофилите сте по съвместителство и туркофили.И Второ, американофили няма, има българи. Никой не пише Слава на САЩ, Слава на Обама, Обама е велик и подобни лигавщини подобно на тези, които пишете вие. На никой митинг не съм видял да се развяват американски знамена, за разлика от вашите сборища, на които от руски знамена, не могат да се видят българските.
18
7
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ьфбдо 15 Това е вярно-САЩ имат възможност да унищожат цялото военно присъствие на Русия в Сирия за часове при масирана атака!Превъзходството в бойна техника(самолети и крилати ракети) е в десетки пъти.Само че пропускаш нещо съществено-масиран удар на САЩ в Сирия води до незабавен ядрен отговор(по Америка)!Което си е мощен възпиращ фактор!
17
3
 
17
 
! Отговори
До ьфб от рускиня преди 7 години
Приличаш на онези мънички кученца с треперещи крачка. Страх ти е , но както се притиснал до ботуша на хазаина джафкаш ли джафкаш. Толкова жалък изглеждаш ,че не си струва човекът да те срита.