Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!

Това може да се случи, ако се наложи зона, забранена за полети
26 окт 2016 08:38,
138
Русия да свали US самолет над Сирия? Не е изключено!
Снимка: Reuters, архив

Не е изключено Русия да свали американски самолет, ако над Сирия бъде наложена зона, забранена за полети. Това заяви директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър, цитиран от Асошиейтед прес.

"Не бих изключил да свалят американски самолет, ако сметнат, че заплашва силите им на земята", каза Клапър в интервю за телевизия CBS.

Той добави, че Русия е разположила много модерна и ефективна система за противовъздушна отбрана в Сирия. Според него тя не би я разположила, ако няма да я използвала.

Правителството на Обама се въздържа от създаване на зона, забранена за полети и на зона за сигурност за мирното население донякъде заради трудността в охраната и налагането й, както и заради възможността за пряка военна конфронтация между САЩ и Русия.

Кандидатът за президент на демократите Хилари Клинтън призова в някои райони на Сирия да бъде обособена зона, забранена за полети. Кандидатът за вицепрезидент от републиканците Майк Пенс също призова за такава мярка, но републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп все още не е заел твърда позиция по въпроса, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
10
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 9 А може би туркофилите и американофилите са истинските българи?Мда,усеща се остър недостиг на българофилия и реално мислене....Що за дивотия е тая обич към чужди държави и народи?????Нека си вземем поука от ев*ре*ите-всичко е въпрос на интерес и целесъобразност!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ьфбРано сте се дрогирал бе, другарю !.
14
1
 
26
 
! Отговори
антинатовец преди 7 години
Всеки американски и на така наречената коалиция самолет над сирия трябва да бъде свалян за нарушаване на въздешното и простронство.
13
26
 
6
 
! Отговори
ьфб преди 7 години
Колкото и да мучат като бясни крави русофилчетата по форумите, руските стерви дали ще посмеят да си помислят дори за сваляне на американски самолет??? На приказки е едно, а на дело е друго! Само за няколко часа базите на руските *** в Сирия ще бъдат изпепелени в ответ! Тъкмо ще е удобен случай да бъде тествана руската ситема за ПВО на практика!
12
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно е Русия да загуби няколко самолета!
11
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Американските самолети също падат и Абрамсите горят добре,но руснаци НЯМА да ударят пряко американска техника и хора!Случая с тайния команден център в Сирия е нещо друго-той и агентите в него не съществуваха легално,а удар срещу "несъществуващ" обект само се преглъща мълчаливо!Иначе "сирийско" ПВО може да направи тая работа,но също е малко вероятно.По-вероятно е да се стигне до оформяне на зони за полети на едните и другите-т.е. разделяне на въздушното пространство.
10
2
 
7
 
! Отговори
д-р Иванов преди 7 години
До 5 АнонименНе е ли рано още за втората доза ?. До вечерта има много време.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ да се прибират и тогава целият свят ще мирне-без американската агресия....
8
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринРусофилите никога не сте били българи!
7
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринПонеже само руснаците могат да свалят самолети нали? :) Вие изобщо давате ли си сметка за последицте? Или си живеете в някакъв ваш си измислен свят?
6
2
 
38
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Американците започнаха да се осъзнават, че не са недосегаеми и безсмъртни. Русия си гледа интересите в Сирия. Ако САЩ се намеси пряко в зоната им на интерес, ще има свалени самолети.
5
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като свалят, да ми се обадят. Те и нашите русофили тука бомбандираха целия свят с "великите" руски ядрени оръжия (което е тяхното решение за всичко) ама все приказки.
4
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ да се изтеглят от бл изток асад ще се справи с ид сега само му пречатдокато ам воиски са там мир няма да има бежанската криза няма да секнетурция ще продьлжава да изнудва европа
3
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На приказки, да.
2
2
 
41
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
Разбира се че ,ще свали-просто защото правителството на Сирия не е дало разрешение на САЩ за полети във своето въздушно пространство.Затова американските самолети ще се смятат за агресори по всички международни норми-факт.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ. ЩОТО И АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ МОГАТ ДА ПАДАТ, КАКТО Е ИЗВЕСТНО.