НАТО не се стреми към конфронтация с Русия

Столтенберг: Алиансът не иска нова Студена война!
28 окт 2016 11:30, Елка Василева
191
НАТО не се стреми към конфронтация с Русия
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

НАТО не се стреми към конфронтация с Русия и не иска нова Студена война, каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг пред Би Би Си.

Планираното разполагане на допълнителни 4000 военнослужещи в Източна Европа цели да предотврати, а не да предизвика конфликт. Въпреки сегашното напрежение военният алианс не смята Русия за заплаха, отбеляза той.

НАТО не се опитва да влиза в конфронтация с Русия, а по-скоро продължава да се стреми към отношения, в които има повече сътрудничество и конструктивност, но трябва да правим това въз основа на колективната отбрана и възпирането, каза Столтенберг.

Алиансът не е установил никаква непосредствена заплаха от страна на Русия, той реагира на действията й в Украйна, както и на използването на ядрена риторика за сплашване на европейски страни, подчерта генералният секретар.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 98Ne be, съветски мъжки целувки с език ..
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв НАТО..?? женски генерали дето се целуват
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кога я подкараха арматата? Сама ли се движи или и трябват бурлаки?"На колажа с бурлаките и самолетоносача "Адмирал Кузнецов", известен още като "Пушача", публикуван в руски сайт съм се смял от сърце! Има и още един готин с капитана на кораба, целият *** в сажди, който недоумява защо от НАТО му се смеят, при все че трябва да се плашат. В това руснаците са неповторими. Майтапа настрана, но кораба наистина е с парни котли.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До България НАТОти си ***
84
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 88Още една опорна клечкаАко това е вярно защо САЩ ни накараха да се откажем от Южен паток ние щяхме да прибираме транзитните такси както прави Украйна защо тя с зъби инокти не ги пуска?Да едини япът минава през Стамбул и НАС но в региона се води ВОЙНА ...Втория път е успореден на Трансибирската магистрала и минава предимно през Русия след това може би Украйна(гражданска Война) или на север през Беларус, Полша и до Германия.
83
2
 
1
 
! Отговори
Последните новини преди 7 години
Малта отказа на Кузнецов презареждане с гориво. Очакваме малка флота от руски танкери да се забърза към Кузя или Русия ще остане без авионосец.
82
2
 
1
 
! Отговори
до Боби преди 7 години
Относно Т-50 има дота различни мнения:- не могъл да излети, защото изгубили манивелата.- на това му се вика" На баба ти хвърчилото."- ако бордкомпютъра е руски, ще трябва още един саволет да го носи.....Това нещо, наречено "перспективен авиационен комплекс за фротновата авиация" ПАК ФА просто няма перспектива.
81
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 86Айде поредната Опорна Клечка"Силата на Сибир" чак 2018 ще почне да подава първите количества това са няколко хиляди километра нови тръбопроводи не е работа нито за седмица нито за една година. А инвестициите са за разширение на тръбопровода. Може да стане може да не стане но това си е между РФ и Китай.Заради стагнацията в световен мащаб Китай е принуден да повиши стандарта и вътрешната си консумация. Има повече производствена мощ от колкото му е нужна.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе натовец! Съвсем наскоро Китай им даде на американците, че няма да е на тяхната! Колкото и да се опитваш да дезинформираш хората те все пак имат нещо в главите си за разлика от теб!
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиАрмата Т-14 Танка(вече в серийно производство) в момента се оказва че е по-евтин от М1-А3 Абрамс Танка(поне за вътрешния пазар на РФ)ей браво бе! Кога я подкараха арматата? Сама ли се движи или и трябват бурлаки?
78
4
 
2
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Новият път на коприната прочие, минава през България. Само от такси, мита и акцизи България ще печели стократно повече от който и да е руски проект.Извод: Колкото по далеч от Путинландия, толкова по добре за България.
77
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 83Умнико малко статистика безплатнаКонсервена промишленост 1985 - 510 000 тона от българска селскостопанска стока дистрибутирани в соц лагера при ползване на ДОПОТОПНИ ТЕХНОЛОГИИ2016 - 294 000 тона като на пръсти се броят големите фирми ползващи БГ суровина повечето ползват внос с ползване на определено съвременни технологииМестна промишленост 1985 - 510 000т, 1990 - 105 000т след това ТКЗС се ликвидира а сега какво е положението не ми се мисли.Имаше Пазар сега НЯМА
76
5
 
1
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Дори Китай вижда бъдещето си с ЕС и САЩ, не и с русия. Фактите :Силата на Сибир разчиташе на 100 млрд долара китайски инвестиции - 2 години липсват тези пари.Новият път на коприната заобикаля Русия и естествено свързва Китай с ЕС.Китай се отнася към Русия с пренебрежението на дракон към въшлясала гладна мечка. Китай има оборот за трилиони с САЩ и ЕС. Китай е космическа сила постигаща много повече от Путинландия.Извод : Русия е сама с Сев. Корея.
75
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 7919 Опорна КлечкаТова което казваш принципно е ВЯРНО. Еквивалент на SWIFT в Китай вече има и повечето Банки в Русия са членове вече. Имаше проект за Руска система, но не съм проверявал до къде са стигнали. Може да са се отказали след като имат Китайската система
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономическото джудже е вече Европа благодарение на "приятелството" си със САЩ. Русия не я мислете! Нея ще я има за разлика от вас!
73
5
 
2
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Русия винаги е била враг на България. Русия е напдала, окупирала, източвала България многократно. Да славиш окупатора си е признак да дълбоко психическо разстройство или стандартна държавна измяна. Всички българи с малки изключения виждат Путинландия като враг. Няма как да кажеш на бялото черно. Трябва веднуж завинаго Мордор да бъде укротен, разпаднат и превърнат в нормална държава. Ако не желаят, просто да бъде унищожен. С *** така се прави.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До България НАТО 79АЙДЕ ДА Я ИЗКЛЮЧАТ ДЕ!!!!! Трета година плещите за този суифт, АМА НЕЩО НЕ ВИ СТИСКА....***! Мислите си, че ЦЕЛИЯ СВЯТ сте вие! Вие сте една пасмина от 29 държавички, прилепнали до един глинен колос, пълен със зелени хартийки....Какво ще правите като отидат в историята....
71
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 77Всички основни заводи в РФ са ДЪРЖАВНИ и Държавата държи Патенти, Лицензи и Ноухау. В този случай като поръчва оръжие за вътрешна употреба го поръчва на ПРОИЗВОДСТВЕНИ ЦЕНИ. А Надценките за външния пазар са сигурно поне 500% Армата Т-14 Танка(вече в серийно производство) в момента се оказва че е по-евтин от М1-А3 Абрамс Танка(поне за вътрешния пазар на РФ)
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До България НАТОНе те е срам!!!! БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ *** НА нато-нациките!!!! И а са тръгнали да напрявят нещо на Русия, ВСИЧКИ българи (с изключение на *** като тебе) ще обърнат оръжието срещу краварчетата!!! И НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ!!! Той и Хитлер тръгна като аслан, подкрепян от цялото западн(ал)о "общество" срещу братушките, ама.....се върна като на...сран! Или си мислиш, че тия с чоропогащниците ще се мерят с руснаците???? Тогава не си добре с главата!!!!
69
5
 
2
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Руските *** не могат да разберат, че Русия е икономическо джудже. Достатъчно е да бъде изключена от SWIFT и русия ще замине в историята.