НАТО не се стреми към конфронтация с Русия

Столтенберг: Алиансът не иска нова Студена война!
28 окт 2016 11:30, Елка Василева
191
НАТО не се стреми към конфронтация с Русия
Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Reuters

НАТО не се стреми към конфронтация с Русия и не иска нова Студена война, каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг пред Би Би Си.

Планираното разполагане на допълнителни 4000 военнослужещи в Източна Европа цели да предотврати, а не да предизвика конфликт. Въпреки сегашното напрежение военният алианс не смята Русия за заплаха, отбеляза той.

НАТО не се опитва да влиза в конфронтация с Русия, а по-скоро продължава да се стреми към отношения, в които има повече сътрудничество и конструктивност, но трябва да правим това въз основа на колективната отбрана и възпирането, каза Столтенберг.

Алиансът не е установил никаква непосредствена заплаха от страна на Русия, той реагира на действията й в Украйна, както и на използването на ядрена риторика за сплашване на европейски страни, подчерта генералният секретар.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 75Умнико да те светна как се КРАДЕ и то май ЛЕГАЛНО в САЩСТЕЛТ ПРОГРАМА Ф-35 Закъснение Години Произведени 170+ самолета. Преди половин година обявени за частично боеготови две ескадрили, преди месец и нещо спиране на полетите заради софтуерни проблеми и прегряване заради клпава изолация на двигателя ... ЦЕНА 1 500 МИЛИАРДА $Програма Т-50 закъснение 1 година 9+1(наземен) прототипа 2017 започва малосерийно производство. Официална цена 30 + 20 за Заводи = 50 Милиарда $ до сег
67
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надпреварата в въоръжаването с Русия е добре дошла за нас. Така Русия ще фалира макс. бързо и ще се размине без много руска кръв при смазването на путинския режим.
66
5
 
1
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
До СтъкларяБъди рахат. Висока температура може да нарпави кремъл на стъкло бързо и ефективно
65
6
 
0
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Естествено, с насмешка и презрение ще подминем стандартните детински коментари на разни ***. Бъдещите незавършени проекти на русия не ни интересуват. Срещу всеки вложен долар в Русия за оръжие, НАТО може да отговори с 1000$ без това да прецака по никакъв начин икономиката на НАТОвските страни. Надпреварата в въоръжаването с Русия е добре дошла за нас. Така Русия ще фалира макс. бързо и ще се размине без много кръв.
64
1
 
7
 
! Отговори
йордан преди 7 години
На мен войните не ми харесват. Не вярвам на НАТО, не вярвам и на русите, но това, което виждам по света е предизвикано от Америка. Това не е Америка на свободата, а е Америка на разрушението. Дано руснаците помогнат света да се успокои. Света се движи напред от различията в народите и ние трябва да запазим това.
63
1
 
4
 
! Отговори
Стъкларя преди 7 години
Абе с какъв местен материал ще работите бре , вие ще сте превърнати в четвъртото агрегатно състояние на материята бре НАТОвски *** !
62
1
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
натовска шизофрения!!!
61
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 68Понаучи малко физика1. Стандарт СМ-3/6 са антиракети с КИНЕТИЧЕН ПРЕХВАЩАЧ - С други думи ако се разминат с 1 см в пространството няма ПРЕХВАТ(то дори 1мм е достатъчен)2. Русия има ОФИЦИАЛНО 3500 заряда поръчани са 900 прехващача ...3. Всяка тежка ракета като САТАНА Р-18 или бъдещата САРМАТ Р-28 САТАНА 2 има по 10 бойни УПРАВЛЯЕМИ(Р-18) и МАНЕВРИРАЩИ(Р-28) глави плюс 30 ИМИТАТОРАЕдин полк ракети(16 броя) ще изправи срещу САЩ ПРО 480 ЦЕЛИРусия има много повече от два полка ракети
60
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 64МОЛЯЯ ТИ СЕЕТексас искаше да се отдели заради поредната криза защото колкото и голяма част от дълга на САЩ да му припишат там освен промишленост има и Петрол и за 10 години щеше да светне на небосклона като Звезда. Остана си с приказкитеВ САЩ от 200 години има само две партии които излъчват изпълнителната власт. Такова нещо няма никъде по света. През това време имаше две световни войни, няколко икономически краха, ИНТЕРНЕТ, Комунизъма се пръкна и залязва. При тях няма промяна
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво безочие!
58
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 65Пак ти го повтарям с тази СОЦ реторика ПОТЪПКА тъй наречената ДЕМОКРАЦИЯ ТОТАЛНО.Ти за себе си не можеш да дефинираш какви са НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ и ползваш само СНЕСЕНИ ТИ ОТ НЯКОЙ ПО-УМЕН ОПОРНИ КЛЕЧКИ.
57
7
 
0
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
До СтъкларЩе работим с местен материал - останките от Кремъл и няколо ракетки.
56
3
 
2
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
България наистина трябва да направи нещо ефективно срещу предателите като този с ник боби. Например съд за държавна измяна и отнемане българско гражданство.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиКонституцията на САЩ предвижда законови процедури които могат да доведат да излизане на щат от САЩ. В РФ такива процедури няма. Като стана дума за това ....За РФ е законно Крим да се отдели незаконно от Украйна но е незаконно Татарстан да се отдели с референдум от РФ.Но пък Русия никога не е била нищо повече от аборигенска държава с диктатор начело.
54
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 61Браво И похвалноНаправи на всички желаещи Български Паспорти. Руските граници са отворени. Тези хора ако искат ще дойдат тук, Ако искат ще заминат на запад с ЕС паспорти и ако искат ще останат в Русия ето колко е просто решението.
53
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 60ОЩЕ ЕДНА ОПОРНА КЛЕЧКА 18 бройВЯРНО Е ТОВА КОЕТО КАЗВАШ, НО ДРАГИ МОЙ ЗАЩО ЗАПОЧВАШ ВЕДНАГА С ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИВОЙНАТА СЕВЕРА СРЕЩУ ЮГА В САЩ СЪЗДАДЕ ПРЕЦЕДЕНТА ЗА ФЕДЕРАТИВНИТЕ ДЪРЖАВИ "КОЙТО ВЛЕЗЕ НЕ ИЗЛИЗА"Конституцията на РФ т.2 Който влезе на излиза. Направена е конституцията с помощта на ЗАПАДНИ СЪВЕТНИЦИ ПРИ ЕЛЦИН ВКЛЮЧИТЕЛНО АМЕРИКАНЦИ. Що ЗАПАДА НЕ ПРОМЕНИ ТОВА? ЕЛЦИН КЛЯКАШЕ ЗА ПОЧТИ ВСЯКО ИСКАНЕ НА САЩ
52
3
 
3
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Естествено, българските ни братя по кръв в Волжка България трябва да бъдат питани дали искат да се присъединят към България. Искрено се надявам, че ще кажат ДА и България най после ще бъде обединена и без руска заплаха.
51
6
 
4
 
! Отговори
България НАТО преди 7 години
Това което всъщност трябва сериозно да се обсъди е дали РФ да остане федерация. Реалността показва, че в РФ има множество насилствено подчинени народи нежелаещи да бъдат под руски ботуш. Следователно, трябва да бъдат организирани референдуми за да определеят тези народи дали искат да бъдат суверенни държави или руски роби.
50
2
 
6
 
! Отговори
Стъклар преди 7 години
Абе НАТО няма стъклопакети за да остъкли Кремъл бре НАТОвски българино !
49
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До България НАТО 56Поредната 17САЩ и НАТО(над 80% финанситране от САЩ) не са нападали и дори в момента незаконно не Бомбят суверенни страни в техния "КРЪСТОНОСЕН ПОХОД" СРЕЩУ ТЕРОРИЗМАЕто това "Да направи НОРМАЛНА ДЪРЖАВА" - МАНТРА С КОЯТО ЦЕЛИЯ АРАБСКИ СВЯТ В МОМЕНТА Е ЕДНО ОБЩО БОЙНО КЪРВАВО ПОЛЕ.Е Рашките искат да са УНИКАЛНИ за разнообразие Китай също иска да е УНИКАЛЕН по собствен си полукомунистически начин