Вдъхновяващо: Па дьо дьо с метален крак!

На 11 години балерината е диагностицирана с рак на костите
30 окт 2016 17:56, Александър Попов
6
Вдъхновяващо: Па дьо дьо с метален крак!
Кадър: Facebook

Габи Шул със сигурност е една от вдъхновяващите личности на нашето съвремие. Тя е балерина, която танцува с метален крак.

На 11-годишна възраст тя се сблъсква с ужасяващата диагноза - рак на костите. Болестта засяга крака й и лекарите прибягват към ампутация. С цел да спасят подвижността й, те подлагат Габи на уникална операция, информира Би Би Си, цитирани от Нова тв.

"Те взеха част от коляното ми, който бе засегнат от рака. След това взеха долната част на крака ми, заедно със стъпалото, завъртяха го на 180 градуса и го поставиха в горната част на бедрото", разказва Габи.

Операцията й помага да не изгуби своята подвижност. Но следват месеци на усилени тренировки за раздвижване на присадената става и на протезата, която слага под нея, за да може да проходи.

Благодарение на усилията, които полага, сега Габи може да танцува. А и да прави всичко, което поиска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Компромис в желанието за живот е и като си сложиш изкуствен зъб. Животните (бозайници, гризачи) затова умират от "естествена" смърт, защото им падат зъбите и не могат да се хранят.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме вдъхновява, а ме разстройва...Не го възприемам като тържество на човешкия дух, а като мъка, която все едно няма как да я компенсираш. Всичко чуждо в човешкото тяло е просто компромис с желанието за живот, но болката и дискомфорта, все едно, никой не може да ти го спести. Хубаво е да се адаптираш към новите условия, но да се правиш на балерина или спортист ми идва в повече.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдъхновяващо е. Но Авторът на дописката очевидно не знае, че па де дьо (pas de deux) е танцова форма в балета, изпълнявана от ДВАМА.
2
1
 
4
 
! Отговори
До: номер 1 преди 7 години
Не че липсват подобни случаи, просто много малко ги показват.Аз съм гледал за едно момиче на което и липсват и двете ръце.Но тя е така по рождение още.И с краката прави всичко. Даже видях как си слага контактни лещи на очите!Аз ако ми се налага и с ръце сигурно няма да успея да го направя, камо ли с крака.А освен това гледах и други подобни случаи, едната имаше книжка за кола и караше с краката, а другата имаше освен за кола и за самолет! И караше самолета с крака - не се шегувам!
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давайте повече такива случаи ! Да видят тези, които все мъркат и мрънкат.