Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!

Балансът на световната арена се възстановява, смята той
4 дек 2016 19:55, Анисия Иванова
227
Путин: Опитите за еднополюсен свят се провалиха!
Снимка: архив Reuters

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ, излъчено в ефир в Далечния изток, предаде ТАСС.

"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза той.

Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер.
Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.

Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги, заяви руският президент и уточни, че в съвременния свят се слушат онези, чийто глас звучи достатъчно силно, за да бъде чут.

Путин заяви, че смята Доналд Тръмп - новоизбрания президент на САЩ, за умен човек, който ще осъзнае своята отговорност на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила".

"Доколкото е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза той.

"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Какво сте го заплювали тоя пуст Путин, при условие, че всичко с което се захвана беше успешно? Нима си мислите, че САЩ е нещо съвсем различно? Същата работа са, но далеч по-агресивни! Русия просто си гледа интереса, за разлика от нас..
66
1
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Панелни мишоци и къщни мухи,експерти по всичко и Путин дори,на Вова злато и всички пари,да преброите не бихте могли.
65
0
 
4
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 7 години
Но знат что иноземние диверсанти ползуют мощние спец диверсионие методи и внедряют очен опасние недопустимие за поверхности технические соурожения /с помощи внушение , пси активние нарко спец оставки том числе замаскировани как посластители/посладители/наркотици,холограмние оружия./Очень жестокие уврвждения н а НАШ БИосферной Океан делают с помощи нарко бюрократи.Проерте пожалуйста в какие государста в мире увреждают Земля с автомобилние фари днем и с гологрмание оружия на автомобилили
64
17
 
5
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Кой плаши Путин с тези думи и с какво са покрити тези приказки, С НИЩО!! Със ръждясалите си ядрени ракети ли плаши Путин демократичният свят!?! Този кървав диктатор трябва веднага да бъде терминиран и на обикновения руснак да се помогне да осъзнае че е нормален човек с право на мнение! Обединените западни демократични сили заедно с Българската Армия незабавно трябва да нанесат водороден ядрен удар по Кремъл за благото на цялото човечество!!!!
63
0
 
2
 
! Отговори
морски преди 7 години
До БРЕЙИ кво, руски пенсионери си купуват имоти в България, а били много зле !?Дали ?---------------------------------------------------------------------------------------------------------Зле, много зле е скапаното качество на апартаментите, купени от рускоговорящите.След гаранцията, нужен е ремонт дори по два пъти на година.Нали?
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жив и здрав Владимир Владимирович!!!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RUSIA,KITAY,TURCIA I IRAN sa se dogovorili da targuvat pomejdu si ne s dolari a s rodnite si parichni edinici,igrata na hamerika s dolarite mente koito sa pe4atani bez pokritie otminava
60
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Започнете да мислите за държавата ни - България, бре русофоби? Не е лесно, знам! За вас и далеч по лесно, по инерция, по навик да мразите, а мисленето ви е сложно, комай! Та! Това, че се разпада еднополюсния модел, как се отразява на ЕС, в.т.ч България? Великобритания още преди това се спасиха от ЕС! А България?
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи влачат кораба си на буксир ... и тия били силни ;)Ти си *** ве :)))6-ти американски флот редовно е в Стедиземно море
58
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 75 Докато сорос*о*идите се прехласвате да плюете Армата-та,овехтелия вече Т-90,а и даже древния Т-72 разпердушинват брадатите ви приятелчета в Сирия!Днес са отправили отчаян призив за помощ към САЩ!Естествено,няма да я получат-късно е вече!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще има Единство и Борба на Пративоположностите , за съжаление 21 век е век на Единството .
56
0
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До 71 АнонименТи с какво се отопляваш? Западните страни с какви, от какви суровини се произвеждат? България е по нареждане на господарите консуматор, а не производител!
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, смени си името бе, много ... смешно звучи на български :)))
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не произвежда и купува Лада освен рашки бедняшки.Същото важи и за руските компютри, ГСМ и телевизори :)))
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 65 лъжецНИКОГА НЕ СИ БИЛ В РУСИЯ,Само билета до Москва е колкото годишната "заплата", която ти плащат т.р.о.л.ч.е....Но да лаете и сипете измишльотини не се иска много акъл и знаеш ли - МНОГО СИЛНО ВИ ЛИЧИ тъпотията!
52
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетоносачи не били нужни - Защо дърпаха руския през половината свят на буксир ?На скрап ли ще го режат бе :)))А от самолети изобщо не разбираш, жалък копейкаджия :)))
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армата вече може ли да пали без дърпане и бутане от 3 други танка ?!
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиян руснак - съдран чувал.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не кара Лада в България или ЕС?Защо никой не продава руски стоки извън Русия?Защото дори руснака не купува руски стоки, и те искат качество!
48
2
 
4
 
! Отговори
Бря преди 7 години
Ха-ха,изобилие от коментари на * пушки!Нещо много ви боде очите Путин!Ами като сте такива аслани,тръгвайте да превземате Москва,а не да се плюнчите с небивалици!То като гледам,дошло е времето Проливите да станат отново гръцки,а и ние ще се отървем от вас!