Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!

Нападателят на германката избягал в чужбина, до дни ще го арестуват
Обновена: 14 дек 2016 07:01 | 14 дек 2016 07:00,
338
Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!
Българинът е ограден с кръгче. Снимка: "Билд"

Арестуваният българин, участвал в атаката срещу млада жена в берлинското метро, възмутила цяла Германия, е освободен от ареста.

И четиримата млади мъже, участвали в хулиганския акт, са от Източна Европа, пише в. "Билд". За българина е ясно, че е без адресна регистрация в Берлин. Полицията отказва да потвърди засега всяка друга информация за него освен ареста му.

Той бил арестуван във вторник след сигнал на гражданин, разпознал го на видеозаписа от нападението.

Още по темата

На 27 октомври една 26-годишна германка е ритната изневиделица в гръб по стъпалата на берлинското метро. Момичето прелита с главата надолу осем стъпала и си чупи ръка при падането.

Нападателят й дръпва безучастно от цигарата си и продължава по пътя си. Същото правят и придружителите му, един от тях взима и забравена бутилка бира от стълбището. Именно той е арестуваният българин.

Според "Билд" самият нападател вече бил в чужбина.

"Въпрос на дни е да го арестуваме", заявиха обаче от берлинската прокуратура, без да уточняват повече подробности. Българинът е освободен от ареста след многочасов разпит. Засега не може да се повдигне обвинение срещу него, тъй като няма доказателство за престъпно намерение, съобщиха от прокуратурата. Разследва се обаче възможността да бъде съден за престъпно бездействие.

Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

Първоначално имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Впоследствие медиите в Германия разтръбиха, че тя е германка, а нападателите й са бежанци, но и тази версия бе отхвърлена.

Междувременно социалните мрежи в Германия пламнаха от възмущение и се появиха снимки на българина с надпис отгоре: "Експулсиране!"

Частни лица пък са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена. Сумата до вторник вечерта достигна 10 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
1
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Тоя ако е Българин,бабата на написалите хулителния текст драскачи е таралеж!
178
2
 
7
 
! Отговори
БАНДА ПУТЛЕРАСТИ преди 7 години
ВИТАЛИИ ВОРОНОВ- С БЪЛГАРСКА ЛИЧНА КАРТА
177
3
 
18
 
! Отговори
НЕ са българи! преди 7 години
До 217:"Още като видях видеото ми беше ясно, че са българи..." - написа анонимният турчин и си помисли, че може да заблуди някого с "коментара" си!
176
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прилича ми от ромски произход който или ще се турчее или българее,като кажат Иван или Хасан това не означава че е българин или турчин,но всичките български граждани го отнасяме заради такива ***.Какъвто и да излезе да си понесе наказанието,малко в панделата да го вкарат в релси
175
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не прилича на българин, нито визуално, нито като манталитет!!!
174
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още като видях видеото ми беше ясно, че са българи. Група от 4-5 човека нападат сама жена, на това сме способни само българите!
173
1
 
43
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Какво експулсирани. Я го пращаите в затвора за 5-10 години. Е такива *** ни изкарват име на долен и крадлив народ. А като знам колко хора има там, мирно и с труд да си изкарват парите и печелят уважение и приятели, още повече ми идва на този "българин" да му дадат дори и 20 години затвор.
172
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берлинската прокуратура потвърди извършителят е българин и след нападението е избягал в България! Има награда от 20000 евро за залавянето му, айде почвай да го търсиш народе!!!!
171
3
 
13
 
! Отговори
от Германия преди 7 години
Идентифицирали са нападателя - българин е! Избягал е в България, сега нашите куки като го арестуват ще разберем какъв е.
170
1
 
22
 
! Отговори
ПК преди 7 години
Тоя дето ритна жената ни пратете в Перник! Ние ще му оправиме нюанса към бело!
169
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знеш ли какво значе Дасикане Рома(аспарухови роми-сиви гълаби) или още Българеещи се роми-християни , това са точно това ромско Общество в България което не само крие Произхода си но и Държавата ги крие може би заради Произхода им , това обаче доказва само едно че са ромско Група която са добри Манинипулатори
168
4
 
13
 
! Отговори
Пак ни очернят! преди 7 години
и за папата беше така!После колко време мина и никой не разбра че няме нищо общо!Сега пак ни спрягат без "друга информация"!Тия ЕС приятели дето си маме сега дали са ни приятели в действителност?
167
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 205 През кой години Т.Живков е заселвал роми от Румъния и Гърция , не се сещаме за такова нещо.Когато се критикува комунистическия режим,трябва да е с истински факти ,а не постоянно да се измислят.Иначе по какво се различавате от комунистите ?
166
3
 
22
 
! Отговори
гадно е преди 7 години
но не е ли някак пресилено на фона на изнасилванията от бежанци, и мълчанието на медии и германци. Че този *** не е българин, веднага се вижда от камерата, а иначе бих призовала германците да реагират също толкова бурно, когато бежанци изнасилват жените им.
165
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее много важно, тоя дето зяпа тъпо какъв е...Ако е виновен за нещо да си го съдят, както и онзи, който ритна жената.
164
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дредсърди се на Тато, той внесе тия диви сортове от Румъния и Гърция, прогонени оттам навремето, беше си наумил 10 милиона количество население акорд по петилетки, обаче не му стигна времето да ги облагороди. нашите шведи дотогава си бяха интегрирани, работеха, не крадяха, не посягаха, даже можеха да четат и пишат и дори говореха без затруднения, не мучаха като сега, оставени на фондациен произвол. да видим и новите натресени "съжители" със статут и гражданство как ще ни представят
163
1
 
30
 
! Отговори
Щурмовак преди 7 години
Трият избирателно.На предната страница един пише, че много от престъпниците и леките жени на запад са българи. Неговият коментар си стои!Написах, че 90% от тях са български граждани, но от един не-български етнос и моя коментар го изтриха!!!
162
1
 
11
 
! Отговори
Ххл преди 7 години
*** мръсни
161
3
 
18
 
! Отговори
Дред преди 7 години
кой е този вулгаристанец ? защо не се въведе отнемане на гражданство на такива *** които само срамят Родината в чужбина ? няма да плаща данъци ( което и без това не правят ) но няма да има никакви права ! защо гражданството трябва да се дава по право ? прогнила държава...
160
1
 
28
 
! Отговори
22 преди 7 години
Искаме името , годините от кой град е този. Цялата дьржава за този говори и пише и немските власти трябва да дадат точни данни. А ние , ако действително е бьлгарин, ще го вьзпитаме... по добре !