19 души загинаха в Русия, пили лосион от парфюмерия

Течността съдържала метилов спирт, поне 40 души са в болница
Обновена: 19 дек 2016 10:00 | 19 дек 2016 08:38,
108
19 души загинаха в Русия, пили лосион от парфюмерия
Снимка: Reuters, архив

Най-малко 19 души загинаха в руския град Иркутск, след като са пили лосион, съдържащ метилов спирт, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира помощник-ръководителката на следствения отдел за региона Карина Головачова.

Общо 40 души са пострадали, от тях 19 са починали. Първите информации бяха за 8 жертви.

Проверяват се два търговски обекта в града, образувано е наказателно дело за продажба на стоки, които не отговарят на изискванията за сигурност и предизвикване на смърт по непредпазливост.

Починалите са от един жилищен район на Иркутск. Те са пили парфюмерийния продукт "Бояришник", съдържащ глог.

В разследването са се включили и службите, които контролират продажбите на алкохолни напитки. Техен представител обясни, че регулацията на фармацевтични настойки и парфюмерийни лосиони, съдържащи спирт, е много скъпо. Обмисляло се е налагането на по-строг контрол от 1 януари, но още не са взети решения. Според експерта подобни продукти на спиртна основа трябва да се продават само в специализирани магазини, а не в широката търговска мрежа.

Отравянията с алкохолни сурогати са чести в Русия, но случаят в Иркутск е най-смъртоносният от години, посочва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: алкохолнатравянеРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите русофили пият айран и ядат филии с маргарин.. и не им остава още много.За радост на бъдещите поколения, които ще живеят в нормална и богата държава.Няма да знаят какво е режим на тока, банани по Коледа, москвичи, пияни дядовци пред всеки блок и къща, фтасали разсъждения.И по-добре да не знаят.
72
3
 
6
 
! Отговори
Лъжльо преди 7 години
До Анонимен95Виж статистиките им - всяка година близо 40 млн. руски граждани посещават чужди страни предимно с цел почивка...........А посмали ***!Повече от 110млн. никога не са напускали Русия!
71
7
 
2
 
! Отговори
Майтапчии! преди 7 години
И с такива 'новини' ли борим "руаската заплаха"?!
70
8
 
3
 
! Отговори
едино преди 7 години
Тва големо тролене пада тука, честно казано хич не ми дреме за русия, само дето русницете ги правят тез изпълнения заради шантавите си нрави, а ние тука се палим живи отмизерия.Лятото минах през Златните 50% бяха русялите там, на български изобщо не се говори, само английски и руски, българите са само обслужващ персонал там.Общо взето сме 2рая категория хора в собствената си държава и е смешно да обсъждаме който и да било, даже и африканските държави.
69
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Демократ Виж статистиките им - всяка година близо 40 млн. руски граждани посещават чужди страни предимно с цел почивка и ако искат ще останат да живеят постоянно там! Няколко стотини хиляди имат ваканционни имот само в България! Май само ти не си разбрал, че границите за тях отдавна са отворени и още ти гърмят залповете на Аврора в главата, "демократе"?!
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88И ти беше там и всичко видя. Смешен си. Аз не съм виждал течност за чистачки да мирише на ракия.
67
0
 
6
 
! Отговори
Съзнан Лоигиков преди 7 години
Не са се напили от хубаво хорицата студ и мизерия от 100 години на сам.Комунизма не прощава....
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас. Вече може да очакваме да пият и Циф и Доместос.
65
2
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
До Анонименако отворят границите за обикновенните Руснаци не с 3 а 89 милиона ще намалеят за година.Руснаците водят и при лотарията за зелена карта- 300 000 кандидата.
64
1
 
6
 
! Отговори
Дарвин преди 7 години
До Фактами сред бялата раса Русия и Украйна делят първото място по % СПИН на глава от населението...
63
3
 
5
 
! Отговори
инженер-пияница преди 7 години
Това с одеколоните винаги съм мислел, че е мит. Обикновенно тези неща са по-скъпи. Колкото и да нямаш пари все ще вземеш спирт от аптеката, който със сигурност е етанол. Одеколони, лосиони и подобни глупости са по-скъпи продукти, с по-малко алкохол и куп други гадости. Съмнява ме нещо 2016 хора да пият лосиони. Това би се случило някъде дето е забранен алкохолът може би като Либия примерно
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18-годишната Даниела Апостолова, пила течност за чистачки, починала на 3 март, съобщиха от "Пирогов". Момичето беше в кома 20 дни. Даниела бе сред шестимата младежи от с. Падеш, Благоевград на възраст между 16 и 22 г., които се натровиха с течност за чистачки в нощта на 10 срещу 11 февруари. Мислейки, че е домашна ракия, те пили от туба, пълна с течност за чистачки. В кома продължава да е 17-годишният Кристиян Чучков.
61
3
 
1
 
! Отговори
77 преди 7 години
До Анонимен 77ХА ! Как да не е имало такъв случай !?!? 2013г беше .Всеки може да потърси в нета и да си направи сам изводи кои пишат платено.
60
1
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен 73- Разбираемо е, че за кремълските фенове като теб подобна информация за любимата Раша е крайно неудобна , но не се излагайте да твърдите ,че е невярна... Справка от днес в руската преса- Вестник Ведомости: Число жертв отравление в Иркутске увеличилос до 25 Вестник Лента Ру:Задержание двое разпространители...в Иркутске
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръчвам на руските ***, както и на останалите стотина милиона рашъна, час по-скоро да пийнат някой метилов продукт и да ни освободят от присъствието си...
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, сър ...
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се нарича естествен отбор. Ако рашките продължават с тия темпове, след десетина години май верно ще има демонстрации на полско-китайската граница.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужи да прибере одеколоните !
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65 Забравил си как български младежи пиха течност за чистачки и едно момиче почина. Много ви е къса и удобна паметта.
54
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази информация не е вярна . Имали пари за лосион , а нямали за водка . Спрете да и дъвчете цървулите на Русия . Вижте вашите собствени .