Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта

Отвратително ще е, ако е получил закрила, посочи германският канцлер
Обновена: 20 дек 2016 14:03 | 20 дек 2016 14:00,
224
Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел официално потвърди, че нападението на коледен базар в Берлин снощи е терористичен акт.

"Трябва да приемем, че това беше терористична атака", заяви Меркел.

Още по темата

"Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно", каза Меркел в изявление, излъчено по телевизията.

Канцлерът допълни, че ще бъде "отвратително", ако стане ясно, че атентаторът е човек, получил защита от Германия.

"Аз съм потресена, разочарована и много тъжна от случилото се в Берлин вчера", допълни германският канцлер, цитирана от Reuters.

Ангела Меркел се обърна към цялото германско общество и призова за единство в скръбта. Тя посочи също, че германците не бива да живеят в страх от терора.

По-късно днес Меркел ще посети местопроизшествието.

Според германски медии извършителят на атаката е вероятно пакистанец, дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път.

Той е застрелял полския шофьор на камиона, който после врязал в множеството на коледния базар в Берлин.

Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра от местопрестъплението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
4
 
! Отговори
Кой преди 7 години
За всичко което става е виновна само и единствено меркел.С какви очи е отишла на местопрестъплеението и изнася речи.Скърбяла.Каква наглост.Трябваше да избият нейнното семейство..а нея да изнасилят като коледен подарък.4864
148
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Еми защо не кажете на Меркел че *** от Пазарджик празнуват?
147
0
 
7
 
! Отговори
Милена преди 7 години
Не ме интересуват ми най-малко германците. Чудя се само не им ли едостатъчен урока от Втората световнавойна?Но не е виновна само тя.*** Буш започна всичко.
146
0
 
6
 
! Отговори
моторишен преди 7 години
До Анонименпо-добре от нас дресирани да дърпат хомота, след всеки неполиткоректен коментар или ропот, билдерите им напомнят за холокоста, и те се снишават, оглеждат се стреснато - колко милиарда компенсации ще ги одрусат пак
145
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още не мога да си обесня как успяха да зомбират до такава степен уж великия германски народ. Самият факт, че в такива ситуации вместо да са критични и да изискват отговори, те са смирени, солидарни, снишени и не коментират...показва до каква степен са им притъпили критичните сетива и следват политически коректното, а не логичното. Това е демонстрация на абсолютно безсилие, а терористите само това чакат!
144
0
 
11
 
! Отговори
PD преди 7 години
икономическото и производствено заробване на Европа. И сега средния Европеец, е най работещия, след средния китаец, но последния има държава с армия, която да защитава геополитическия и икономически интерес. Някой се възхищават на Вишеградската четворка, но пропускат, че Орбан застава зад Германия. Другото е за вътрешна консумация, за да поема националистическите трепети. Но в същата четворка има един взривоопасен играч - Полша. Който е проводник на чужди за Европа интереси. От мен толкоз.
143
0
 
3
 
! Отговори
PD преди 7 години
ЕС, е търговско промишлено сдружение в своята същност. А Европееца се приема за хуманен и свободен. Новите реалности изискват засилен полицейски контрол. Как мислите достатъчно ли ги обработиха, за да приемат ограниченията в свободата си? В щатите имаше 9/11, при нас мина незабелязано. В Европа дали ще е толкоз лесно? Защо медиите отказват да разясняват разликата м/у мигрант и пакистанец или афганистанец, създадени като дежурни терористи, от кръговете, които контролират световните медии с цел .
142
1
 
3
 
! Отговори
PD преди 7 години
На 160 коментара,, два три що годе смислени, още толкоз тотално не по темата, и всичко останало първосигнална емоционална реакция, срещу медийния образ на Меркел. Добрата новина е, че не българите, ще избират кой да управлява Германия, щото имат болезнен опит с Хитлер и не им трябва версия 2. ЕС не е геополитически суверенен играч, а флагмана и Германия е окупиран от англо евроатлантически елит, още от втората световна насам. Единствената и сила е организирано пром. произв. и то е под атака.
141
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геносен Изперкел да си ходи и да бъде съдена за геноцид над собствения си народ. Този *** заля цяла Европа с джихадисти и след поредния атентат излиза да говори поредните си глупости и простотии. Общи приказки и замазване на положението. Германците не бивало да се страхуват. Е как *** оФцо, като е пълно с какви ли не! До преди миналата година Германия беше спокойна страна и нямаше голяма престъпност. В момента по тъмно е по-добре да не излизаш никъде. Такова нещо не е било никога...
140
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа е суха, тъжна и безнадеждна старица като бездетната баба Меркел. А наш Бойча й е покорен васал. Какво очаквате и от брюкселската гнил0ч. Вижте как изглежда полицейския шеф на Брюксел, но си пригответе торба за повръщане.
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обективно погледнато, винаги когато германците почнат да командват, става голямо омазване. Добре, че се е случвало само 2 пъти за по няколко години. Те са миролюбив народ, не могат да въдворяват ред, освен в собствения си двор. Затова ЕС трябва да мине под водачеството на Унгария.
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре е да остави прощална бележка и да се застреля.
137
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да жевеят евроатлантическите ценности. В името на спасяването на демокрацията ще накиснем някой изперкал немец. Няма как. За всяко нещо се иска жертви. Да живеят евроатлантическите ценности. А и мултикултуризма разбира се.
136
1
 
45
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
Не,не,не......не си потресена,а си ку-ку!Аз съм потресена,че си нагла да искаш единство в лудостта си!Като ги кани искаше ли единство?Сметката е твоя,ме искам да я плащам!
135
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни съ потрисай ***, Ангелино ... Т'ва е само поредния "изолиран случай". Ко толкоз? Виж догодина ша дойдат йеменските доктори и инженери. Ей тогаз ше е потресъ.
134
1
 
42
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Интересно какво ли е очаквала Меркел ханъм от такива примаtи ред е сега германците да и потърсят сметка и не само на нея ,а и на брюкселските лентяи скрили се зад дебели стени и кордони от полиция
133
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена направи това , което Хитлер не можа . Тя съсипа хубавата Държава . Просто нямам обяснение каква е тази наглост от нейна страна .
132
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицемерие, което не познава граници! Меркел погреба жива цяла Европа. Едни и същи думи и клишета, които не водят нищо след себе, освен атентат след атентат: ".. потресена, разочарована... единство в скръбта..не бива да живеят в страх от терора.. и т.н. и т.н." Ако има дума по-силна от геноцид, то така бих определил политиката на ЕС и в частност тази на Меркел спрямо родените в Европа християни.
131
0
 
56
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Госпожо Меркел,защо се ограничавате с разни араби и пакистанци? Горещо Ви препоръчвам през новата година да поканите в Европа и човекоядците от Нова Гвинея. Те хем ще ни убиват,хем ще ни ядат. Направо 3 в 1 дето се вика...
130
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданската война която меркел с толкова мъки се мъчи да запали лека полека започва.