Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта

Отвратително ще е, ако е получил закрила, посочи германският канцлер
Обновена: 20 дек 2016 14:03 | 20 дек 2016 14:00,
224
Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел официално потвърди, че нападението на коледен базар в Берлин снощи е терористичен акт.

"Трябва да приемем, че това беше терористична атака", заяви Меркел.

Още по темата

"Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно", каза Меркел в изявление, излъчено по телевизията.

Канцлерът допълни, че ще бъде "отвратително", ако стане ясно, че атентаторът е човек, получил защита от Германия.

"Аз съм потресена, разочарована и много тъжна от случилото се в Берлин вчера", допълни германският канцлер, цитирана от Reuters.

Ангела Меркел се обърна към цялото германско общество и призова за единство в скръбта. Тя посочи също, че германците не бива да живеят в страх от терора.

По-късно днес Меркел ще посети местопроизшествието.

Според германски медии извършителят на атаката е вероятно пакистанец, дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път.

Той е застрелял полския шофьор на камиона, който после врязал в множеството на коледния базар в Берлин.

Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра от местопрестъплението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
48
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Германският канцлер Ангела Меркел официално потвърди, че нападението на коледен базар в Берлин снощи е терористичен акт.-Аз пък си мислих,че е най-обикновенно ПТП.
128
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато такъв камионжия помля французите тогава писах да очаквате продължения в Германия. Не се измина много време и продължението се осъществи. Във следващото продължение ще видите още камионжии но този път ще има и гръмотевици. Наред са останалите страни от еврозападналите. От сега мога да ви кажа къде ще са. В Холандия Белгия Англия пак в Германия но в Мюнхен и Франкфурт. Запомнете и после кажете че не съм познала!
127
1
 
55
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
А БЕ ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ ЗАЩО ОЩЕ Я ТЪРПЯТ ТАЗИ БАБИЧКА .ТЯ ДОКАРА ВСИЧКО ТОВА С НЕЙНОТО ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС.И ПРЕДИ МАЛКО Я ЧУХ ДА КАЗВА "И ТОВА ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ И ЩЕ ОСТАНЕМ ОТВОРЕНИ" ТАЗИ ПРОСТО Е ЛУДА АКО СИ Я ИЗБЕРАТ НА НОВО ЗНАЧИ СИ ЗАСЛУЖАВАТ АТЕНТАТИТЕ ГАДНО Е НО ТОВА Е.
126
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***..та крава зовяла за единство в скръбта. Ба.си и скодоумието. Ако тая я бяха обесили преди 5 години сега много хора щяха да са живи и здрави...хора първо качество.
125
0
 
43
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Меркел зове за единство в скръбта-------------Меркел е Нагла и ***! Тази да си подава оставката и повече да не я виждаме по медиите! пп. Меркел покани бежанците със сладки в дома си! Сега тази да не би да се самосъжалява, а ние трябвало да сме съпричастни с безумието и?! Немците трябва да са гневни на тази жена, а не единни с нея!
124
0
 
51
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
На всички ни е ясно ,че еврейката Меркел ще затрие Европа...
123
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко пъти вече се "потриса"г-жа Меркел,и колко още ще го прави?Тя,нали има охрана?!Няма ли да затвои границите за мигранти и да води на строг отчет вече влязлите,докато ги върне оратно?Друго спасение-няма.
122
0
 
47
 
! Отговори
ФРГ преди 7 години
Европейските народи да вземат живота си в своите ръце!!!Изметете политиците и всички неевропейци от Европа!!!Това са нагли п.а.р.а.з.и.т.и!!!!
121
0
 
48
 
! Отговори
Треско преди 7 години
Ауууу, потресена била бабет, виж ти...Целите Балкани и източна Европа вече няколко години и те са потресени от неканени убийци, изнасилвачи и бомбаджии скитащи по нощите...Малките гранични села по пътя им ги превърнаха в бунище, не остана къща и двор неовършан...Такъв ще и тресна... да не стане никога.
120
0
 
44
 
! Отговори
някой преди 7 години
Няма как да има единство в скръбта.Горят до края на живота си само най-близките.Останалите могат да съчувстват, но не това е решението на този вече огромен проблем.Видните хора, които причиниха този хаос и несигурност, ще проумеят глупостта си само тогава, когато тръгнат без охрана сред обикновените хора.Сега те са се окопали в техен си луксозен свят и не могат да почувстват какви огромни грешки правят.Ама щели да ги убият?С какво техният живот е по-специален?Докато са недосегаеми, така щ
119
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И поляка сам се е набил и застрелял защото му е омръзнало да кара скапани полски таратайки.
118
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще замажат нещата, включиха вече и генералния прокурор, който се съмнява изобщо, дали някога е имало нещо нередно с камиона. Освен да изкарат, че полският камион не си е платил винетката, друго не очаквайте. Ама дано на народа му писне някой ден да го газят, стрелят и изнасилват.
117
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да скърбят, щом им се скърби и я търпят още.
116
1
 
59
 
! Отговори
Тайсън преди 7 години
Германия има способността да подпалва Европа през определен период от време. Чичо Адолф чисти,чисти,а тази се *** на метеното. И то така се изтропа че няма чистене това нейното!
115
1
 
50
 
! Отговори
селчо преди 7 години
Бабата мислеше,че кани инженери и доктори,ама май са шофьори всички
114
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази гадина трябва да бъде съдена за всяко едно от тези начинания на само в Германия ,но и в цяла Европа......Скорбяла ....,за какво...,,че унищожи европейскит свят ,..
113
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена вече носи пряка отговорност затова, че умишлено или неумишлено подпали чергата на Европа и Германия в частност, и се чудя колко народ още трябва да изтрепят и изнасилят, за да се събудят тиа заспали германци!!
112
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабии бабии защо си потресена *** бабиии? Ти да не страдаш от некакво психо настроение? Така както наблюдавам нещата вие всички в западнала европа страдате от психо разстройство. Какво си мислехте че ще постигнете обновяване и прираст на остарялото ви население с ново ли? Не е баби направи така че вашите млади да правят деца а не да шмъркат и да стават полово немощни. Всеки ден гледам по европа нашмъркани и напушени с такава младеж ли ще правите прираст на населението си? Та те незнаят къде са!
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невъзможно е за някои хора да разберат ситуацията в света,ако се интересуват от политически събития без да са наясно какво е "Универсален ционизъм"на Дмитри Радишевски.barthsnotes/2007/09/22/radyshevsky-march-to-universal-zionism/
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой нарече това"свещенна война".Съгласявам се."Свещенна"за служителите на сатаната,които искат световно правителство под антихриста.Днес мюсулманският свят е под атака,като чрез наемници-окултисти или просто полезни *** на заплати и наркотици и мозъчна обработка се внушава че са"мюсулманския свят",утре християнството.