Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта

Отвратително ще е, ако е получил закрила, посочи германският канцлер
Обновена: 20 дек 2016 14:03 | 20 дек 2016 14:00,
224
Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел официално потвърди, че нападението на коледен базар в Берлин снощи е терористичен акт.

"Трябва да приемем, че това беше терористична атака", заяви Меркел.

Още по темата

"Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно", каза Меркел в изявление, излъчено по телевизията.

Канцлерът допълни, че ще бъде "отвратително", ако стане ясно, че атентаторът е човек, получил защита от Германия.

"Аз съм потресена, разочарована и много тъжна от случилото се в Берлин вчера", допълни германският канцлер, цитирана от Reuters.

Ангела Меркел се обърна към цялото германско общество и призова за единство в скръбта. Тя посочи също, че германците не бива да живеят в страх от терора.

По-късно днес Меркел ще посети местопроизшествието.

Според германски медии извършителят на атаката е вероятно пакистанец, дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път.

Той е застрелял полския шофьор на камиона, който после врязал в множеството на коледния базар в Берлин.

Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра от местопрестъплението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
41
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
"Християнката" баба Ангела не е благоволила да изрази съболезнованията си по повод на убийството на руския посланик в Анкара!
88
1
 
26
 
! Отговори
Old Smugler преди 7 години
*** you old cunt
87
1
 
37
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Тази еврeйскa, изкукyригала крaва трябва да бъде изгорена жива!Германският Хелзински комитет няма ли да излезне с декларация в защита на пакистанеца?
86
1
 
53
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Жертвите в Берлин и в Анкара са жертви на убийствена политика на Барак Хюсеин Обама, Ангела Меркел и Франсоа Оланд!
85
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как спи тоа из_род, дето затри цяла европа ...
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно ще хванат един чеченец с пистолета на арабина. Има си хора за всичко.
83
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потресена си а? Кукумявка дърта !
82
0
 
31
 
! Отговори
НИКО преди 7 години
за кой път германия разрушава европа? жалко за загиналите но само така овцете ще се събудят от политиката на канцлера си и ще вземат съдбата си в собствени ръце иначе ги чакът още много траурни шествия и не само германия а и цяла европа всички мисюлмани вън от европа
81
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия е най-великата защото изби 30 милиона мужика. Сталин също е избил доста *** :)))) Запомнете едно - Германия ще пребъде но вие няма! хахааааа
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германската анти-имиграционна опозиция е издала заповед за незабавно арестуване на народоубийцата Меркел и публичното и съдене и обеесване на Бранденбурската Порта в Берлин, тялото `и да висяло там един месец около Коледните и Новогодишните Празници, като предупреждение какво ги чака останалите Еврогейско-арабски толерасти и Нео-либерални Глобалисти-Мулти-културалисти от Брюксел!
79
0
 
30
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
Сега ще се хванат с Оланд за ръчичките под лозунга не на страха
78
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи бяхме свидетели на два дирижирани атентата във Анкара и Берлин ,два атентата със съдействието на немските и турските служби .Зад атентата в Германия стои англосаксонският елит а зад този в Турция седят Ердоган и Путин,като всеки от атентатите обслужва различни интереси,във Германия Меркел вече е жив труп и аут от политиката а онези от Турция и Русия ще могат да припишат золума на който си поискат с цел изпълнение на стратегическите геополитически задачки
77
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички рублофили и комплексирани нещ...ници изпълзяха от дупките да плюят по Германия. Абе вие нямате ли си тема за онези 40 умрели мужици от препиване с шампоан за вана?
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германската антиимиграционна опозиция е издала заповед за незабавно арестуване на народоубийцата Меркел и публичното и съдене и обеесване на Бранденбурската Порта в Берлин, тялото `и да висяло там един месец около Коледните и Новогодишните Празници, като предупреждение какво ги чака останалите Еврогейско-арабски толерасти и Неолиберални Глобалисти-Мултикулторалисти от Брюксел!
75
0
 
42
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Г-жо Меркел каквото си надробихте, това и ще сърбате! Жалко за загиналите хора, но вие ги поканихте тези мур гавели ... храните ги, топлите ги ... похарчихте милиарди евро, докато нас ни бяхте хванали за гушата за няколко милиона евро, които дължи БДЖ за мотрисите Сименс.. дано ви доде акъла па макар и късно ...
74
0
 
11
 
! Отговори
другарката меркел преди 7 години
И ся ква стана,уж ще стават арбаитери и да размножават нацията,оргазми и тн.Пък те скии кви ги вършат.
73
3
 
13
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Не са никък разочаровани , всичко се прави за Бежанците в момента в Германия от курсове по немски до кандидатсване в Универитети , вие си пишете коментари там на кой му пука
72
1
 
30
 
! Отговори
POLIZEI преди 7 години
Следите ли събитията от последните минути? Излезли са с изявление, че уж не били хванали истинския извършител, който все още бил на свобода и въоръжен. Предполагам, че в момента издирват подходящ немец, който да е болен от шизофрения или нещо от сорта, да го натъпчат с лекарства и да му бутнат в ръцете пистолет. Послед демонстративно ще го изловят и ще има медийно шоу. В противен случай обществото е много настръхнало срещу "бежанците" и скоро ще скочат всички с искане за гонения.
71
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германци, Весела Коледа! Вашта мама, Ангела Меркел!
70
0
 
17
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Охооо разочарованията тепърва предстоят