САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!

Путин: Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Тръмп може да бъде избран
23 дек 2016 16:00, Елка Василева
388
САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор. Това стана на заключителната годишна пресконференция на руския държавен глава.

Руският лидер изрази учудване във връзка с реакцията на САЩ след думите му, отбелязва ТАСС.

Путин не вижда нищо ново и нищо необичайно в изявленията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че САЩ трябва да разширят ядрения си потенциал, "докато светът не се вразуми по отношение на ядрените бомби".

Руският президент не поставя под съмнение мощта на американските ядрени сили, допълва агенцията.

"Бяхме малко изненадани от изказвания на официални представители на действащата администрация на САЩ, които по някаква причина взеха да доказват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори. Ако сте слушали внимателно това, което казах вчера, аз говорих за укрепването на ядрената триада и в заключение казах, че Руската федерация днес е по-силна от всеки потенциален агресор. Неслучайно казах това. Ние сме по-силни от всеки потенциален агресор", подчерта руският президент.

Оттеглянето на САЩ от Договора за противоракетна отбрана създаде предпоставки за нова надпревара във въоръжаването. Русия обаче няма да се остави да бъде въвлечена в такава надпревара на всяка цена, каза Путин.

Русия ще отвърне на предизвикателствата на САЩ в сферата на ядреното въоръжаване, но ще направи това в рамките на международните договори, заяви Путин.

Руският президент Путин иска конструктивни и делови отношения с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на Демократическата партия на САЩ, предаде ТАСС.

Много би ми се искало с новоизбрания президент и с бъдещите лидери на Демократическата партия да се изградят делови, конструктивни отношения, за да бъде това от полза и за САЩ, и за Руската федерация, и за народите на двете страни, каза Путин на пресконференция.

"Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Доналд Тръмп може да бъде избран за президент на САЩ", каза Путин, цитиран от Франс прес.

В отговор на изказване на президента Барак Обама, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба си", ако види резултатите от неотдавнашните допитвания, че над една трета от републиканците имат положително мнение за Путин, руският президент заяви, че Рейгън би се радвал на победите на партията си на президентските и щатските избори.

Владимир Путин заяви, че Демократическата партия на САЩ греши, като се опитва да прехвърли вината за изборното си поражение от Доналд Тръмп на външни фактори, предаде Ройтерс.

"Не е важно кой е проникнал в компютрите на Демократическата партия. Важното е, че тези прониквания разкриха, че общественото мнение в САЩ се манипулира", каза Путин.

Русия многократно е отричала обвиненията, че е замесена в кибератаки срещу САЩ, отбелязва Ройтерс.

В отговор на обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, Путин заяви, че хакерите може да са били където и да било по света и отхвърли твърденията на Вашингтон, че те са свързани с Русия.

Путин допуска, че в Русия може да се състоят предсрочни избори, но не смята за необходима такава стъпка. "Възможно е, но не е целесъобразно", каза държавният глава на годишната си пресконференция.

Запитан от репортер на "Уолстрийт джърнъл" дали са възможни предсрочни избори, Путин шеговито уточни: "В коя страна?" - намек за разнопосочните реакции в американското общество след огласяване на резултата от президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Очаква се Путин да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., отбелязва Ройтерс.

Убийството на посланика Андрей Карлов е покушение срещу Русия и руско-турските отношения, заяви още Путин.

"Трагедията, която неотдавна се разигра, убийството на руския посланик, е, разбира се, покушение срещу Русия, срещу руско-турските отношения. Безусловно", каза руският президент.

Зад трагедията с руския самолет Су-24 и убийството на посланика Андрей Карлов е възможно да стоят хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения, заяви той.

"Откровено казано, отначало се отнасях скептично към тезата, че и нашият самолет е бил свален без заповед от висшето турско ръководство, а от хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения", каза Путин. "Но сега, след нападението над посланика, което беше извършено от служител на специалните сили, вече започвам да си променям мнението. Вече ми се струва, че всичко е възможно - включително в държавните структури (в Турция) да са проникнали деструктивни елементи, в това число в правораздавателните органи, в турската армия. Това проникване, разбира се, е с дълбок характер", отбеляза руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да така е, нито бих пуснал моите синове на война с Русия, нито познавам един европеец, който би го направил.
147
2
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
- Ракия и вино и водка и ром,пиеме всичко, ДАЙ ОДЕКОЛОН!!!
146
7
 
4
 
! Отговори
Zapadnoevropeec™ преди 7 години
Келeшът путин първо оплю целия западен свят и ги обвини в лъжи, после подсигури победата на главореза асад, сега пък се дуе сякаш е нещо повече от застаряващ чичка, висок кинта и двайсет, с интелект на конска муха, но със злоба, гняв, комплекси и завист в огромни количества!ПЪЛЕН ***!!!
145
6
 
2
 
! Отговори
амерофил преди 7 години
Корабът се акостира сред море от алкохол,екипажът бе гипсиран, капитанът беше гол.Всички болни от пpoказа, без съмнение за СПИН,някой смело се изказа, че не му е *** син...Слава на Обама!
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете на хамериканеца тук дотам стигнаха в падението си, че се кефят на Турците че са свалили руски самолет и са убили руски посланик! Няма такова падение!
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
211, старшинка, склерозата пак те е хванала. Колко пъти да ти казвам, че САЩ и Турция са членове на НАТО и е невъзможно да си свалят самолетите. Виж, руските самальоти са друга работа! Перфектни мишени за отстрел! :)))) глупав крепостник, напоен със стабилна доза одеколон тройной!
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината е по-проста. 90% от животните в САЩ са били в окупираната територия, затова няма кожени ботуши, ремъци и месни консерви. Същото е и с камионите и с много други производства. А война не се води само с боен дух.
141
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Герчо с тамбуратаабич, хората отдавна не дават пари за глупости и им е ясно че и старите бомби при детхенд сценарий стигат. просто периодически пробутват некое хвърчило на руснаците, и ги гледат как фърлят парите за инфраструктора за поредното вундерваффе. и после перестройка. рейгън, буш, тръмп. тоя финт винаги минава, щото не могат да си позволят да отсвирят :)
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 210 Муахахаха...А да каже ли премиерът на Гърция юо не ви е свалил досега нито един турски военен самолет на гръцка територия, който си е в пълното право да издаде такава заповед? Знаеш ли защо- гърците не са животни като турците.. за да им нарежда хамериканеца какво да правят и те да се подчиняват.
139
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето от безумните си комплекси напълно е изтрещяло. Горкото.
138
0
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиПричината е по-проста. 90% от животните в СССР са били в окупираната територия, затова няма кожени ботуши, ремъци и месни консерви. Същото е и с камионите и с много други производства. А война не се води само с боен дух.
137
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки Western europeanе вмирисан гей.
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе в русия пият лосион, по-силни били, те не могат да гледат.
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 196 да предположим че тучин с изтребител обърка мишената и изплющи американски изтебител? Викаш че САЩ ще нападне Турция ли след това? Заради един самолет? Ти не стига, че си со.росоиден малоу.мни, но и с примитивно първосигнално мислене.
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
200, Ердоган гръцки самолети не е свалял, но руски да :))))) даже и посланника им опуца.. да ви имам "съюзниците" :))))))
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пека страхотно свинско с кисело зеле. Сложил съм кило и половина мръвки. Коледа иде, а в Русия пият шампоан за вана. Не ми трябват техните ценности. На който му харесва да ходи там да пие шампоани и други химии."Яж си буламачите сам и накрая инфаркт.
132
7
 
4
 
! Отговори
Western european преди 7 години
Кeлешът путин първо оплю целия западен свят и ги обвини в лъжи, после подсигури победата на главореза асад, а сега се дуе, сякаш е нещо повече от застаряващ чичка, висок кинта и двайсет, с интелект на конска муха, но за сметка на това пък е изпълнен със злоба, гняв, комплекси и завист!!!ПЪЛЕН ***!!!
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 201 Те и у нас се изпонатровиха няколко турци и пукнаха от една ракия..Якоруда, но това не значи че софиянеца варненеца и пловдивчанина пие ракия от якоруда, папа.гал!
130
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лято, няма зима,тука пиеме белина!Слава на Дявола Меркел!
129
0
 
3
 
! Отговори
до SpaceX преди 7 години
Спейси, мойто момче, та точно ти беше сред тези, дето плюеха Тръмп преди изборите, а сега здраво си навел пред него. :DНали обяснявахте как бил агент на Путин и КГБ... :)