САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!

Путин: Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Тръмп може да бъде избран
23 дек 2016 16:00, Елка Василева
388
САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор. Това стана на заключителната годишна пресконференция на руския държавен глава.

Руският лидер изрази учудване във връзка с реакцията на САЩ след думите му, отбелязва ТАСС.

Путин не вижда нищо ново и нищо необичайно в изявленията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че САЩ трябва да разширят ядрения си потенциал, "докато светът не се вразуми по отношение на ядрените бомби".

Руският президент не поставя под съмнение мощта на американските ядрени сили, допълва агенцията.

"Бяхме малко изненадани от изказвания на официални представители на действащата администрация на САЩ, които по някаква причина взеха да доказват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори. Ако сте слушали внимателно това, което казах вчера, аз говорих за укрепването на ядрената триада и в заключение казах, че Руската федерация днес е по-силна от всеки потенциален агресор. Неслучайно казах това. Ние сме по-силни от всеки потенциален агресор", подчерта руският президент.

Оттеглянето на САЩ от Договора за противоракетна отбрана създаде предпоставки за нова надпревара във въоръжаването. Русия обаче няма да се остави да бъде въвлечена в такава надпревара на всяка цена, каза Путин.

Русия ще отвърне на предизвикателствата на САЩ в сферата на ядреното въоръжаване, но ще направи това в рамките на международните договори, заяви Путин.

Руският президент Путин иска конструктивни и делови отношения с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на Демократическата партия на САЩ, предаде ТАСС.

Много би ми се искало с новоизбрания президент и с бъдещите лидери на Демократическата партия да се изградят делови, конструктивни отношения, за да бъде това от полза и за САЩ, и за Руската федерация, и за народите на двете страни, каза Путин на пресконференция.

"Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Доналд Тръмп може да бъде избран за президент на САЩ", каза Путин, цитиран от Франс прес.

В отговор на изказване на президента Барак Обама, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба си", ако види резултатите от неотдавнашните допитвания, че над една трета от републиканците имат положително мнение за Путин, руският президент заяви, че Рейгън би се радвал на победите на партията си на президентските и щатските избори.

Владимир Путин заяви, че Демократическата партия на САЩ греши, като се опитва да прехвърли вината за изборното си поражение от Доналд Тръмп на външни фактори, предаде Ройтерс.

"Не е важно кой е проникнал в компютрите на Демократическата партия. Важното е, че тези прониквания разкриха, че общественото мнение в САЩ се манипулира", каза Путин.

Русия многократно е отричала обвиненията, че е замесена в кибератаки срещу САЩ, отбелязва Ройтерс.

В отговор на обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, Путин заяви, че хакерите може да са били където и да било по света и отхвърли твърденията на Вашингтон, че те са свързани с Русия.

Путин допуска, че в Русия може да се състоят предсрочни избори, но не смята за необходима такава стъпка. "Възможно е, но не е целесъобразно", каза държавният глава на годишната си пресконференция.

Запитан от репортер на "Уолстрийт джърнъл" дали са възможни предсрочни избори, Путин шеговито уточни: "В коя страна?" - намек за разнопосочните реакции в американското общество след огласяване на резултата от президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Очаква се Путин да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., отбелязва Ройтерс.

Убийството на посланика Андрей Карлов е покушение срещу Русия и руско-турските отношения, заяви още Путин.

"Трагедията, която неотдавна се разигра, убийството на руския посланик, е, разбира се, покушение срещу Русия, срещу руско-турските отношения. Безусловно", каза руският президент.

Зад трагедията с руския самолет Су-24 и убийството на посланика Андрей Карлов е възможно да стоят хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения, заяви той.

"Откровено казано, отначало се отнасях скептично към тезата, че и нашият самолет е бил свален без заповед от висшето турско ръководство, а от хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения", каза Путин. "Но сега, след нападението над посланика, което беше извършено от служител на специалните сили, вече започвам да си променям мнението. Вече ми се струва, че всичко е възможно - включително в държавните структури (в Турция) да са проникнали деструктивни елементи, в това число в правораздавателните органи, в турската армия. Това проникване, разбира се, е с дълбок характер", отбеляза руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 196Те защото и Гърция казваш не са в Нато затова Турция през ден им нарушава въздушното пространство с изтребители и Гърците се оплакват на Арменския поп...само. Паля.чо.. к'во Нато те гони.. Ако търчо.лягите зачитаха Нато, нямаше да навлизат когато си искат в друга държава на Нато с бойни самолети.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 196Те защото и Гърция казваш не са в Нато затова Турция през ден им нарушава въздушното пространство с изтребители и Гърците се оплакват на Арменския поп...само. Паля.чо.. к'во Нато те гони.. Ако търчо.лягите зачитаха Нато, нямаше да навлизат когато си искат в друга държава на Нато с бойни самолети.
126
5
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 7 години
Няма лято, няма зима,тука пиеме белина!Слава на лилиПутин!
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
192, старшинка, САЩ и Турция са в НАТО и не си свалят самолетите. Виж, вашите ръждясали самальоти са чудесни мишени за аскера :))))))
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчета, вие май забравихте, че Тръмп идва на власт, а не типичният антируски настроен президент. Каквото било-било, помахайте за сбогом на старите русофобски опорки и от януари се гответе да правите четки на Русия и да целувате знамето. :D
123
4
 
7
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Здравейте, много ми се пие, а нямам пари. Имам тука един препарат за БАНЯ и ще го изпия. Иначе да живей Путин!
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор. Руският лидер изрази учудване във връзка с реакцията на САЩ след думите му, отбелязва ТАСС."Няма нищо учудващо, просто САЩ са разпознали себе си в определението "агресор", затова реагираха като ужилени.
121
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До Боби30% от самолетите; 70% от алуминия за самолетите; 20% от танковете; 40% от стоманата за танковете; 35% от всички взривни елементи (снаради, мини, ракети и пр.) 90% от оловото; 90% от камионите(алтернативата е каруци); 100% от ботушите(руския ботуш всъщност е американски) 100% от консервите; и още куп ''дреболии''. На 22 юни започва ''Барбароса'', след месец съветската армия напада Иран. Явно доставките на САЩ през ''Персийския коридор'' са по-важни от отбраната на западните провинции.
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха хаааа... Путинчо и той днес е минал на люсион. Наздраве верно най-велик си пич.
119
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ключът от мазето е в играта на думи и глупостта на американците. Путин каза, че Русия и по-силна от всеки агресор и Кирби бърза като пуле пред майка си и твърдо заяви, че американската армия е най-силната, т.е. разбирай агресор.... но толкаво му е акъла, те за това се докараха до тук...
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
117, старшинка, Ердоган ви свали самалъотите, уби ви посланника, национализира компания на Газпром, гаври се както иска с вас, а джуджето слушка и си мълчи. Дори Турция е по-мощна държава от Русийката бууухахахахаха
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да ви кажа че половината плюсове на постовете на соро.соидните мъ.рши в тази тема са начаткани от булгарски турци, а 30 % от постовете на соро.соидите са също от такива. И се създава едно впечатление, че Половин България е за САЩ и Половин за Русия, а то турчина кога е бил пък българин?
116
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
167, старшинка, наистина ли вярваш, че Русия има шанс срещу Китай? бууухахаха ! В момента Китайците колонизират Сибир! В Тува няма да видиш един руснак! Всичките са китайци! Събуди се, не сме 1960, а 2017! Русия е регионална сила за присмех, а големите играчи са САЩ и Китай! Сравни им икономиките с мизерната казашка икономика! Крепостните сте много зле!
115
2
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Слава на Руската федерация!
114
5
 
3
 
! Отговори
сър Пичук преди 7 години
Слава на Путин!
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 151 Отново со.росои.ден лъжлив шми.ргел. Сащ имат 330 милиона, Русия са с 150 милиона. Това 3 пъти ли пшовече прави? И какво значение има населението? Китай като бяха с 1 милиард и 200 милиона като навремето през 60-те години на миналия век нападнаха 120 милионна Русия нали се сещаш какво им се случи на дръпнатите за един ден? Стопиха им танковете и хиляди китайски войници изчезнаха безследно..за един ден!
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямото щастие за руснаците е да съсипят някоя страна и да й ОТКРАДНАТ територия. Така се чувстват по-значими и повече хора. Ако погледнете картата ще видите че руския казак е причинил страдания и конфликти на всички свои съседи: започваме с Швеция и Финландия, слизаме надолу към Балтийците и Полша, през Украйна и Молдова и достигаме Грузия и Чечня. Сега обръщаме поглед към Монголия, Китай и Япония. Всички гореизброени страни са ЗАГУБИЛИ територии благодарение на Русия. Как да я обичат?
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ле лееее...комплексите на джуджето са избили напълно. Горкият руски народ.1. САЩ е точно с 3 пъти по-многобройно население и с 22 пъти по-голям бюджет от Русия.2. Ако изключим газта и петрола Русия няма някакво конкурентно способно производство. Какво ? Коли ли, телевизори, лаптопи, софтуер, машини или ?3. Русия е точно толкова силна колкото и ръста на нейният президент.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русията никона не е имала и няма да има ноу-хау и мозъка на запада. Бедни вечно пияни и дебелокожи колхозници
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 152Май вече наистина си пиша с ***.от...според теб къде е логиката Сталин да е имал 235 дивизии на самата граница с Полша и Хитлер да тръгне с 135 дивизии и да ги разбие навлизайки 500 км в пределите на Русия? Ти *** ли си?