САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!

Путин: Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Тръмп може да бъде избран
23 дек 2016 16:00, Елка Василева
388
САЩ с най-мощната армия, но Русия е по-силна от всеки агресор!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор. Това стана на заключителната годишна пресконференция на руския държавен глава.

Руският лидер изрази учудване във връзка с реакцията на САЩ след думите му, отбелязва ТАСС.

Путин не вижда нищо ново и нищо необичайно в изявленията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че САЩ трябва да разширят ядрения си потенциал, "докато светът не се вразуми по отношение на ядрените бомби".

Руският президент не поставя под съмнение мощта на американските ядрени сили, допълва агенцията.

"Бяхме малко изненадани от изказвания на официални представители на действащата администрация на САЩ, които по някаква причина взеха да доказват, че въоръжените сили на САЩ са най-мощните в света. С това никой не спори. Ако сте слушали внимателно това, което казах вчера, аз говорих за укрепването на ядрената триада и в заключение казах, че Руската федерация днес е по-силна от всеки потенциален агресор. Неслучайно казах това. Ние сме по-силни от всеки потенциален агресор", подчерта руският президент.

Оттеглянето на САЩ от Договора за противоракетна отбрана създаде предпоставки за нова надпревара във въоръжаването. Русия обаче няма да се остави да бъде въвлечена в такава надпревара на всяка цена, каза Путин.

Русия ще отвърне на предизвикателствата на САЩ в сферата на ядреното въоръжаване, но ще направи това в рамките на международните договори, заяви Путин.

Руският президент Путин иска конструктивни и делови отношения с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и лидерите на Демократическата партия на САЩ, предаде ТАСС.

Много би ми се искало с новоизбрания президент и с бъдещите лидери на Демократическата партия да се изградят делови, конструктивни отношения, за да бъде това от полза и за САЩ, и за Руската федерация, и за народите на двете страни, каза Путин на пресконференция.

"Никой освен нас, руснаците, не вярваше, че Доналд Тръмп може да бъде избран за президент на САЩ", каза Путин, цитиран от Франс прес.

В отговор на изказване на президента Барак Обама, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба си", ако види резултатите от неотдавнашните допитвания, че над една трета от републиканците имат положително мнение за Путин, руският президент заяви, че Рейгън би се радвал на победите на партията си на президентските и щатските избори.

Владимир Путин заяви, че Демократическата партия на САЩ греши, като се опитва да прехвърли вината за изборното си поражение от Доналд Тръмп на външни фактори, предаде Ройтерс.

"Не е важно кой е проникнал в компютрите на Демократическата партия. Важното е, че тези прониквания разкриха, че общественото мнение в САЩ се манипулира", каза Путин.

Русия многократно е отричала обвиненията, че е замесена в кибератаки срещу САЩ, отбелязва Ройтерс.

В отговор на обвиненията, че Русия се е намесила в изборите в САЩ, Путин заяви, че хакерите може да са били където и да било по света и отхвърли твърденията на Вашингтон, че те са свързани с Русия.

Путин допуска, че в Русия може да се състоят предсрочни избори, но не смята за необходима такава стъпка. "Възможно е, но не е целесъобразно", каза държавният глава на годишната си пресконференция.

Запитан от репортер на "Уолстрийт джърнъл" дали са възможни предсрочни избори, Путин шеговито уточни: "В коя страна?" - намек за разнопосочните реакции в американското общество след огласяване на резултата от президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Очаква се Путин да се кандидатира за нов мандат на президентските избори през 2018 г., отбелязва Ройтерс.

Убийството на посланика Андрей Карлов е покушение срещу Русия и руско-турските отношения, заяви още Путин.

"Трагедията, която неотдавна се разигра, убийството на руския посланик, е, разбира се, покушение срещу Русия, срещу руско-турските отношения. Безусловно", каза руският президент.

Зад трагедията с руския самолет Су-24 и убийството на посланика Андрей Карлов е възможно да стоят хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения, заяви той.

"Откровено казано, отначало се отнасях скептично към тезата, че и нашият самолет е бил свален без заповед от висшето турско ръководство, а от хора, които са искали да навредят на руско-турските отношения", каза Путин. "Но сега, след нападението над посланика, което беше извършено от служител на специалните сили, вече започвам да си променям мнението. Вече ми се струва, че всичко е възможно - включително в държавните структури (в Турция) да са проникнали деструктивни елементи, в това число в правораздавателните органи, в турската армия. Това проникване, разбира се, е с дълбок характер", отбеляза руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това джудже монголоид какво маха с пръсти бе ахахахаахахах
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не може да се възхищавана Путин не е нормален човека психопат, масов убиец и военнопрестъпник
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера в Египет беше арестуван фотограф, снимал деца нацапани с червена боя, имитираща кръв, фотосесията се наричала,,децата на Алепо"
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички слугинчета на САЩпо гробчетата.
184
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е пич, а другие смотльовси
183
4
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
За тези, които трудно разбират думите на Путин, ще обясня.САЩ имат най-мощната армия в света, но нападението е много по-трудно от отбраната.Както виждате, свръхмощната държава САЩ не можа да превземе Виетнам, или Северна Корея.Русия има най-силните ракетни войски с цел да може да порази всяка точка в света - ядрено сдържане.В ракетните войски САЩ изостават.САЩ имат модерна армия за демократизиране на малки и смотани държави, но нямат шанс да победят Русия
182
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До е нормалноКрим е винаги е бил руски, но е нормално примирите от руската пропаганда същества да не знаят това и дори да смятана за измислена държава.
181
2
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неолибералните лигльовци, стипендианти на вашмнгтонските, "демократически', олигархични NGOта, заливащини ежедневно с всякакви измишльотини за Русия, премълчава, че провалената неолиберална политика на Обама доведе до възхода и избора на Тръмп за президент.Ако американският народ беше доволен от последните 8 години, то нямаше да избере Тръмп, а Хилъри, или някой от републиканския естаблигмънт.
180
5
 
0
 
! Отговори
точно преди 7 години
"Владимир Путин за пореден път заяви, че Русия е по-силна от всеки потенциален агресор."Това значи, че САЩ не се струва за агресора. Намеците не за пръв път Путин отпраща към света. Не знам какво е значи това. Може би Путин иска примирение с Запада. Обаче в същото време не се отказва от продоволствените си санкции срещу Русия. Изглежда, вътрещните проблеми не го интересуват
179
0
 
9
 
! Отговори
socialen преди 7 години
След тоталният провал, тоталният крах за кратко време на Неолиберализма, либералните лигльовци се сетиха отново за Русия и Путин, за да замажат провала на неолибералната идеология. За щастие, само малко лапнишарани им се хващат днес на глупостите.
178
2
 
4
 
! Отговори
е нормално преди 7 години
Тои на практика Крим винаги си е бил руски,по интересното е кво е бъдещето на измислената страна УКРАИНА,от една страна полските мераци за отцепване на територии,от друга румънските мераци,сега ще си поемат и негативите от антируската си политика.Не ги приеха в европеиския съюз,за да ползват защитата му .Абе там тепърва ще става мазало
177
3
 
6
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Меркел сигурно ще бъде помнена в силно негативна/отрицателна светлина, че след 11 години Меркел Европа се разпадна (Брекзит) и изпадна в тежка иконлмически депресия и стагнация - Гърция, Източна Европа, Испания, Италия, Франция, Португалия, Ирландия и...Путин е Единственият днес, който успешно увеличава руската територия и руското влияние.
176
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е психопат, масов убиец и военнопрестъпник и нормален човек не може да му се възхищава.
175
0
 
1
 
! Отговори
анонимем преди 7 години
акакво става в училищата и по улиците в Америка *** има навсякъде дори и у нас при това че сме една шепа народ
174
3
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Всичките тези Обамас, Хилърис, Столтенбъргс, Керис, Нюландс, Меркелс и прочие ще бъдат забравени и след 10 години никой няма да си спомня за тях и неолибералните им глупости, както никой вече не си спомня за подлогата Яценюк. Но хората ще учат и след 500 години за Путин и връщането на Крим обратно в родината му Русия.
173
2
 
0
 
! Отговори
257 преди 7 години
Ти вярваш ли си на глупостите ,че кои *** кара вече руско или американско возило-аз лично карам Субаро-така съм преценил така и правя Децата на кои където искат там ще си учат ,ти ли *** ще им даваш наклон в живота -бягаи се удави за да си спестиш присмеха Моето завърши тук ,специализира в Холандия,после в Брюксел и се реализира успешно в България.Племенниците ми завършиха в Москва и пак се реализираха успешно тук.Твоето като е бавноразвиващо се където и щеш го прати-то пак ще си е б
172
4
 
11
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Путин показа отново, че е държавник от най-високо ниво и разбира процесите в световен мащаб. Браыо!
171
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Блокиран в Дневник абе много приятели имал тоз Путин направо лека жена
170
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Св.Серафим Сарофски Китай ще вземе сибир а русия ще е на колене в Европа - и молете се да ни вземе немеца защото жълтия е много по жесток ПАК от Серафима Сарофски (((
169
3
 
10
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Господа русофоби, добре дошли в 21 век.Разберете, света вече се промени. Днес САЩ с Тръмп, другата година Франция с президент Фийон или Льо Пен - и двамата приятели на Владимир Владимирович.Колкото по-бързо се ориентирате, толкова по-малко ще се излагате.Айде весели празници от мен и слушайте за последно новогодишното поздравление на главния русофоб на планетата.Скоро няма да имате това щастие :)