На борда на Ту-154 - 9 журналисти, 68 музиканти

Намериха и тяло на един от загиналите
Обновена: 25 дек 2016 10:30 | 25 дек 2016 10:30, Петя Славова
292
На борда на Ту-154 - 9 журналисти, 68 музиканти
Снимка: архив, Reuters

Тяло на загинал при авиокатастрофата със самолета Ту-154 е открито на 6 км от бреговата линия на Сочи. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.
Тялото е било качено на борда на спасителен съд.

На мястото на катастрофата са намерени документи на журналисти от "Първи канал" и тяло на загинал, заяви източник от руските силови ведомства, пише БТА.

На борда на разбилия се самолет е имало трима журналисти на руския телевизионен канал НТВ, заяви самата медия.

Още по темата

В Сочи е създаден оперативен щаб за издирване на отломки от падналия в морето самолет. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва постоянно за новите детайли около случилото се.

"Рано е да се говори за нещо конкретно, президентът изчаква картината да се проясни изцяло", каза Песков.
По уточнени данни на борда на разбилия се Ту-154 е имало 92 души, заяви руското министерство
на отбраната

Осем души екипаж и 84 пътници е имало по уточнени данни на борда на разбилия се край Сочи самолет Ту-154, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. Той посочи, че са издадени всички необходими указания за организацията на спасително-издирвателните работи. Създадена е и гореща телефонна линия към руското министерство на отбраната.

Във връзка с катастрофата за Адлер е заминала комисия на военното ведомство на Москва начело със руския заместник-министър на отбраната, генерал Павел Попов, каза Конашенков.

Сред пътниците е имало 68 музиканти от Александровския ансамбъл, както и девет представители на медии, заяви източник от аварийно-спасителните служби .Ръководителят на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците на самолета Ту-154. Списъкът беше качен на сайта на руското министерство на отбраната. Сред посочените в него пътници са още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков и популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като "Доктор Лиза"

Следственият комитет на Русия в момента изземва документация и разпитва лица, подготвяли разбилия се самолет за полета към Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Някой знае ли турската авиаторка дето свали руския самолет дали още е на служба?
141
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да прости мъртвите, а на живите дано даде малко повече човещина, защото преди да бъдем руснаци, американци или българи , ние сме ХОРА. Всеки човешки живот е ценен, без значение от произхода и религията. За това има празници като Коледа, за да научим този урок. Дано българите успеем да го научим. Нека светлината да бди над всички ни!
140
1
 
2
 
! Отговори
БОБИ преди 7 години
До юбералес 190Ако я нямаше войната в СирияТогава щяха да дефилират във Владивосток или Мурманск примерно. До там пак се лети.
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е работа на Обама. Също като с оня препарат за вана.
138
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много грозни коментари има тук и някои "българи" преиграват. Дори хората на запад са изписали по-съпричастни коментари по случая. Каквото и да мислите за политиците им, артисти и невинни хора са загинали. Жалко за загубата на живот, талант, и за ужасната печал на близките.
137
5
 
17
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Поклон пред паметта на загиналите. Това е голяма загуба. Миналата година бях на концерта на ансамбъла,вдигнаха НДК на крака.
136
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ли са бедни руснаците та нямат пари да си купят истински самолети та летят на тия пра стари *** ту-154 които са забранени в Европа ?
135
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото са търсили - това са намерили. Оня отгоре всичко вижда.
134
5
 
16
 
! Отговори
ужасно преди 7 години
Целият Александровдки хор е загинал??!! Това е страшна национална трагедия, не съм пристрастна към Русия, напротив, но това са хора музиканти, певци и то световно популярни с турнета на запад....нямат никаква вина. Този хор участваше като бек вокалисти в глобалния хит на Пет Шоп Бойс Go West! Някой е искал да уцели Русия .право в сърцето, з/то руснаците си ценят много хората на изкуството. Ами ако бяха в самолета и балетисти от Болшой?!!!.... Впрочем част от балета на Болшой бяха ангажирани по празниците от British airways да танцуват на пасажерите по време на полет, имам и снимки! Там ням
133
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Килъри ще си го получи
132
5
 
22
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Бог да ги прости загиналита и съболезнования. Александровския хор е голяма класа. Но ако не беше войната на Путин в Сирия, нямаше да се налага това пътуване.
131
6
 
12
 
! Отговори
до 189 преди 7 години
И дявола в АД-а иска да слуша Александровския ансамбъл :)))))
130
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОБРОТО ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО, А ТИ СИ ЗЛОТО.
129
33
 
13
 
! Отговори
доброто побеждава преди 7 години
Над Черно море горивото на самолети свършило-пътниците го изпили..ха.ха.ха На Коледа стават и такива чудеса..ха.ха
128
2
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
А бе Петя, тъй ли нямахте поне една снимка на ТУ154. Поне да беше видно, че е реактивен, а не витлов самолет. Не се излагайте !!!
127
2
 
17
 
! Отговори
Ninja преди 7 години
Ту-154....... на 134 да ги бяхте качили или на още по-голяма антика, Як 40. Смях в залата. Жалко за хората.
126
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 183 по ми е интересно от де знаеш какво има и какво няма из вси4ките руски сайтове от посолството на раша ли ти го диктуват или си някакъв извратеняк и 4етеш всяко руско писание за катастрофата
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадна трагедия жалко за хората но поне добре 4е няма концерт за руски пиар и в Алепо та да я вземат исил и нея като Палмира
124
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 170 а В МОСКВА НАЙ ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В ЕВРОПА ЗА 80 000 души ПУТИН И ЕРДОГАН СИ Я НАПРАВИХА ЗА СВАТБАТА
123
8
 
9
 
! Отговори
Sifon преди 7 години
RIP, Russia!