Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре!

Той постави под въпрос ефективността на организацията
27 дек 2016 12:00, Елка Василева
56
Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, като каза, че световната организация е просто клуб, където хората "да си прекарват добре времето", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", заяви Тръмп в Тwitter.

Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност въпреки натиска на новоизбрания американски президент за това САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой е щял да спечели изборите за държавен глава в САЩ тази година, ако борбата е била между тях двамата, отбелязва Асошиейтед прес.

В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Тwitter, че "няма начин" за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика. Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с групировката "Ислямска държава".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ООНДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
7
 
! Отговори
stefan преди 7 години
Голям е
43
16
 
1
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Всъщност Тръмп няма какво да се хвали, че е победил, защото даже Хилари имаше по-вече гласове от него. Близо 2 милиона разлика в нейна полза, но благодарение на американската "демократична " избирателна система, тоз клоун спечели . Сега нека необразованите американци, които гласуваха за него да му се радват. Ще му гледат изцепките и панаира , а Тръмп ще си прави каквото си иска и ще трупа милиарди.
42
6
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До vivian(48)Ех, че си глynaвa.. Тръмп вече показа, че и той е еврейска ***. За сега само Обама посмя да се противопостави, и то чак накая. Хилъри също еврейска ***, при това в повечето други отношения е по-лоша от Тръмп..
41
2
 
8
 
! Отговори
vivian преди 7 години
Само лидери,които говорят открито за нещата от живота, такива каквито са, имат шанс да променят бита на хората към по-добро. Но Тръмп ще бъде ликвидиран, няма да го оставят да отвори очите на народа. На кукловодите не им трябват хора, които говорят истината.
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп да бест.Ако по света спечелят истинските лидери на нациите ,тогава ни чака по-добро.Старото трябва да си отиде - от Обама ,до Борисов...
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва бай Тръмп го знаем много отдавна, кажи кой я подкрепя барем да се официализира.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хората си прекарват добре на много подобни места. Клубове, съюзи, комисии и парламенти. Ние ги храним, те решават какво да ни "поднесат". Всеки път обаче е с привкуса на "среден пръст".
37
0
 
28
 
! Отговори
прав е човека преди 7 години
В ООН си живуркат и гледат личния си кеф,както и в ЕП.От тях нищо не зависи,е само си вземат големите заплати,лафчета,купони,въобще весело си прекарват хората...
36
2
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
За това много се дразнят от Тръмп - казва им истини в очите и в прав текст. Никак не са свикнали на това. В този си вид ООН е напълно безмислена организация с изключение за подвизаващите се там!
35
2
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре!Той постави под въпрос ефективността на организацията-----------------------------То да бе само в ООНто да липсва полезност от дейността им!пп. малко хора и организации могат да съчетават в едно цяло полезното с приятното!:))
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тя 36Аз пък ще бъда "Точен и откровен!" като кажа че администрацията на Тръмп е клуб на милиардери.
33
4
 
14
 
! Отговори
АГАТА преди 7 години
И ТРЪМП ВЗЕ ДА ГОВОРИ ИСТИНАТА КАТО ЕРДОГАН.И НЕГО ЩЕ ГО ГОНЯТ ОТ СЕЛОТО!
32
4
 
26
 
! Отговори
тя преди 7 години
Точен и откровен!
31
3
 
3
 
! Отговори
комикса преди 7 години
браво доналд, браво дък, а къде е чичо скрудж
30
2
 
27
 
! Отговори
Циник до 33 преди 7 години
+100! Клуб на тъ*ртеи , които освен да взимат луди пари...нищо не правят! Брюксел - в интерконтинентален вариянт!
29
0
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Момче правиш ли разлика,между законодателен оргън и съвещателен такъв?А Тръмп има в предвид ,качеството на работа на ООН !
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, то е ясно, че ако за да си милиардер в САЩ, значи си въртял бизнес с eвреи. Няма как да обърнеш гръб на старите си приятели. :)))
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Подреден пъзелTихо, че русофилите бяха ЗА Тръмп и сега ти чyкат минуси, защото не могат да понесат, че са подкрепяли eврейски лобист.
26
15
 
23
 
! Отговори
Подреден пъзел преди 7 години
Ето, Тръмп не иска на еврeитe да им се прецакат сметчиците. Тръмп излезна проеврейски. Значи Тръмп и Cорос са на практика едно и също. В такъв случай колко от вас ще си признаят, че са говорили глупости, като клеветят Обама? Обама излезна един от най-модерните и умерени президенти на САЩ. Всички войни станаха по времето на фамилия Буш и партията им. А после другите президенти се чудят как да им оправят бакиите. А то е ясно че ИДИЛ е създадена от САЩ (от на Буш хората) и Cорос и евреитe.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DOBRE 4E GO E KAZAL TRAMP :)))) NE6TO MNOGO STE SE RAZVALNUVALI MAY :)))KOGATO ERDOGAN KAZA 4E SVETA E PO GOLQM OT PET PRED CELIQ SVQT I 4E OON TO E SAMO EDNA SBIR6TINA KOQTO NE STAVA ZA NI6TO. VSI4KI ZAPADNI MEDDI MAL4AHA KATO DARTI K..VI