Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати

Сергей Лавров: Реципрочността е закон в дипломацията!
30 дек 2016 14:20, Елка Василева
239
Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия обявява за персона нон грата 35 американски дипломати - 31 служители от посолството в Москва и четирима души от генералното консулство в Санкт Петербург. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

САЩ обявиха вчера санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и наредиха да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

"Естествено не можем да оставим без отговор подобни номера, реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения", коментира Лавров.

Още по темата

"Затова руското външно министерство съвместно с колеги от други ведомства внесе за разглеждане от президента на Русия предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители от посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург", уточни той.

"Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. "Дорожная", каза руският министър.

Администрацията на президента Барак Обама в САЩ "обвинява Русия във всички смъртни грехове, опитва се да ни обвини и в провала на външнополитическите си инициативи", заяви Лавров и нарече "неоснователни допълнителните обвинения", че Русия "се е намесвала на държавно равнище в избирателната кампания в САЩ".

Новите санкции от страна на САЩ са проява на агресия, припомня ТАСС коментар на Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
37
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Не може да прикрие злобата си... - от това, че САЩ карат влака и диктуват световната политика... - и слава Богу, че е така, защото иначе светът щеше да бъде съставен от Северни Кореи...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И до последния янки.
4
3
 
39
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Обама и Килъри са готови на всичко, само и само Тръмп да не стане президент. След глупостите с хакерските атаки чакам да искат касиране на изборите. Смешно е страна с такъв огромен военен бюджет да си признае, че информационната и сигурност е на такова ниско ниво, дори да е имало пробив, в което се съмнявам.
3
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА ВИЕ НАЛИ МРАЗИТЕ САЩ ЗАЩО ПРАЩАТЕ ДИПЛОМАТИ ТАМ? ПОСЛЕ КАТО СЕ ВЪРНАТ САМО ДА СТЕНАТ ЧЕ СА ВИДЕЛИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ.
2
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядка, когато смърдите че ще затриете запада ви е гот, но когато ви набият шута квичите като прасенца.
1
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА САЩ И ЕС ДА ИЗГОНЯТ ВСИЧКИ РУСНАЦИ. ДА ВИДИМ РУСИЯ С КАКВО ЩЕ ОТВЪРНЕ.