Турските власти дишат във врата на нападателя от нощния клуб

2017-а ще бъде спокойна, закани се правителствен говорител
66
Турските власти дишат във врата на нападателя от нощния клуб
Кадърът, който разпространи турската полиция. Снимка: Ройтерс

Турските власти са близо до пълното идентифициране на нападателя, който извърши въоръжената атака в истанбулски нощен клуб, при която в нощта на Нова година бяха убити 39 души, а десетки хора - ранени. Това съобщи турският вицепремиер и правителствен говорител Нуман Куртулмуш, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Открита е информация за пръстовите отпечатъци и външния вид на терориста. В процеса, който ще последва, ще бъде извършена работа за бързото му идентифициране", каза Куртулмуш на пресконференция след правителствено заседание в двореца на президента Реджеп Тайип Ердоган.

По думите на вицепремиера е ясно, че военната операция на Турция в Сирия е разгневила терористичните групировки и онези, които стоят зад тях. Офанзивата обаче ще продължи, докато всички заплахи за Турция бъдат премахнати, посочи той.

Анкара изпрати танкове и специални сили в Сирия, за да изтласка бойците на "Ислямска държава" от границата си и да не позволи на кюрдските бойци да заемат мястото им.

"2017 ще бъде по-спокойна. Ще поставим на колене всички терористични организации," закани се правителственият говорител, цитиран от електронното издание на турския в. "Биргюн".

Запитан дали извънредното положение в Турция ще бъде удължено след 18 януари, когато изтича определеният му срок, вицепремиерът каза, че това не е било тема на днешния Министерски съвет. Той добави обаче, че извънредното положение ще продължи толкова, колкото бъде нужно.

Според Куртулмуш също така има значителни различия между нападението на 1 януари и предишните атаки в Турция. По думите му атентатът е бил извършен, за да създаде разделения в турското общество. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
БОБО преди 7 години
Дишат му във врата или му дишат прахта.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е голямо дишане,няма що!Той опука толкова хора,а че сега щели да го идентифицират-това направо ще го разбие!Та тоя човек е готов да умре по всяко време,вие с идентификация ли ще го плашите?Все едно ще седи и ще ги чака на домашния си адрес.Той се е прежалил,ами дано да не убие още хора!Според мене глупостта диша във врата на човека поставил това заглавие!
29
0
 
3
 
! Отговори
Роко преди 7 години
Аз незнам те дали му дишат във врата,но той на тях със сигурност!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ерджолан си е изпържил тoпчиците от яд, че не са кюрдите.
27
0
 
2
 
! Отговори
Рейна преди 7 години
Пак малкия дявол,я си представете в тоя мегаполис още десетина въорежени ислямисти да се бяха разпръснали на лов.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Край Босфора шум се вдига.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция става все по-сигурна от ден на ден.Машалла
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гай *** гай ***, къде си тръгнал да дискутираш ставащото в Турция бе хайванино!? На летището в Бургас гръмна една бомба, шест месеца не можахте да установите дали беше самоубийствен атентат или не! Бааахти и балканските гайдари и ***, де всичко знаят и всичко могат!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ТУРЦИЯ ДЪРЖАВА НЕ СТАВА ВЕЧЕ. СКОРО ЩЕ Е УЖАС И ХАОС.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дишат им ... праха на нападателите.Ще ги открият на пyткинден амyджите.
21
0
 
4
 
! Отговори
Грамотен преди 7 години
Големи разбирачи сте всички! Какви мерки да се предприемат срещу тези безумни хора, които стрелят и газят наред и са готови да умрат за каузата!? Това безумие се култивираше с години, но никой не обърна внимание. Как ще изкореним това зло? Страшно е!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те хубаво му дишат във врата, ама той им духна под опашките и направо си духна
19
0
 
1
 
! Отговори
do23 преди 7 години
До ннtozi noshten klub e svetovno izvesten normalno e da ima mnogo turisti tam te i teroristite tursqt tochno takiva mesta za da vdignat po golqm shum
18
4
 
7
 
! Отговори
нн преди 7 години
Крушка има опашка. Този клуб може би не е това което е? Ислямистите се славят и като моралисти и не случайно е избран. Те си зная какво правят в клуба, но има нещо гнило в тази работа. Толкова националности, дигнали се от майната си да са там, има нещо.
17
1
 
17
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До дедо Ташунко И аз това си мисля напоследък "Колко много борци за мир, то не е Обама,, то не е Оланд или Реджеп"....та направо от толкова напъни за мир и човечност камък върху камък не остава и земята прогизна от кръв....баф ти и лицемерието....
16
4
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
новоосманлиите решиха че са превъртели играта, и туристическия сезон отиде у фурен. на мустаклията некой требва да му обясни, че като се праи на майстор , ще му намерят майстора.
15
0
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Борбата за мир ще бъде толкова ожесточена, че няма да остане жив човек и сграда, която да не е камък върху камък! Политиците са безсилни да гарантират живота на обикновените хора с престъпните си действия.
14
3
 
22
 
! Отговори
до неразбралите преди 7 години
В българско заведение турист може да загине от мафиотски стрелби засега.
13
2
 
1
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 13 ПолинаА колко да сложат колко са достатъчни ? Според теб излиза ,че на всяко кьоше трябва да има по един няма полиция която може да си го разреши и именно заради това са превантивните мерки в това число и разузнаването .
12
7
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Ердо дори полицията и армията не е прочистил от гюленисти, а какво да говорим за справянето с терористи !Малко на приказки го докарва добре, ама на действия .. издиша.Въпреки всичко по-добре е той да остане на власт, защото не се знае какво ще дойде след него.Като гледам какво стана в Либия и Ирак и какво щеше да стане в Сирия след свалянето на "диктаторите", май в определени случаи е по-добре те да останат.Така, че стискаме палци на Ердоган да се справи с враговете си !