В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа

Руската компания осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС
Обновена: 7 яну 2017 20:00 | 7 яну 2017 19:47, Веселина Йорданова
202
В студа: "Газпром" счупи рекорда си за износ на газ за Европа
Снимка: архив, Ройтерс

Руската компания "Газпром" съобщи днес, че дневните доставки на природен газ за страните извън бившия СССР са достигнали рекордно високи стойности заради студеното време в Европа, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На 6 януари Газпром е изпомпал 615,5 милиона кубични метра газ за европейските държави, подобрявайки предишния си рекорд от 5 януари с близо 1 милион кубични метра.

"Достигнахме напълно ново равнище на износа в условия на застудяване, по-ниски обеми на добив в Европа и по-високо търсене на газ на енергийния пазар", заяви ръководителят на компанията Алексей Милер.

"Газпром" осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС, а силното нарастване на търсенето на Стария континент напоследък е тласнало доставките по газопровода "Северен поток" до исторически максимум от 165,2 милиона кубични метра през последните няколко дни спрямо 160,75 милиона кубични метра на 1 януари, сочат данни на компанията. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1912 "!!!!!Ряпата се фукаше че ги е спрял еднолично сега в затвора да си оттработи!!!"Крайно време е - в затвора отдавна го искат
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Реален свят - Алиса аааа Алиса аааа
111
1
 
10
 
! Отговори
Ройтерс:) преди 7 години
Веднага САНКЦИИ забрана на еврогейците да ползват газзззз.
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп попитал Меркел и Путин: Защо не се разберете за "Южен поток" през България ?И двамата отговорили: Защото не искаме си имаме работа с още едни украинци.
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ши дам обаче обратен пример. Някой компании особено от венчърната установиха, че ако ползват Ми-26, ще им излезе доста по-евтино да сондират на Север. Но правителството отказа лиценз поради опасност парите да развиели руския ВПК или подобно :-). Интересното е че дори Сикорски не можеше да им предложи конкурентна алтернатива на Ми-26 ;-))).https://youtube/watch?v=gP8BryhpL_8
108
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитан на атомна подводница пита помощник-капитана: Какъв беше този удар преди малко? А това ли...? Мичманът получи радиограма, че жена му е избягала с някакъв нахалник в Ница на почивка. Е, и ? Няма вече Ница!
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Реален святМоже ли малко по-детайлно за имената на компаниите, 'щото внимателно следя ТиЕсИкс, както и венчърната та не се сещам, кои са тия компании ;-). Русия добива газ още от СССР, все от там :-). Не казвам, че не се продават технологии, но компании не се сещам. Освен "мейджърите" ама там играта е друга. Осшен това те поглъщат също ;-). Викат му "френдли тейковър" ;-). Сигурно ако е в Русия е "енеми тейковър" :-).
106
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Украйна , наред е Беларусия - за кремльовската мафия нема братя.
105
44
 
8
 
! Отговори
Реален свят преди 7 години
80% от газта на Газпром се добива всъщност в Сибир от канадски и щатски компании, понеже Русия няма средствата и технологии и машини да добива газ от дълбоко замръзналата почва.Санкциите от страна на САЩ засягат работата именно на тези компании и затова Москва е недоволна. Намалява добива на газ, а от там и парите за Москва. На практика русия изобщо не е толкова силна и независима, колкото иска.Затова почва да дрънка с оръжие, но това не помага, щото и другите имат ракети ;)
104
4
 
56
 
! Отговори
72510 преди 7 години
Когато минава през "Северен поток", забравят думичката диверсификация - демек разообразяване. Германия печели от транзита и разпределя. Когато стане дума за друг маршрут на газа, диверсификацията излиза начело. България губи, обеднява и върви надолу, защото начело стоят предатели.
103
4
 
52
 
! Отговори
1912 преди 7 години
ЕС въобще не СА лицемери!Те смучат яко а за нас само забрани и плащане на неустойки!!!!!Ряпата се фукаше че ги е спрял еднолично сега в затвора да си оттработи!!!
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Andrey Anev, изгледай това филмче за ЮК. Норвегия контролира енергетиката ви, последния път като кацнах на Хийтроу ми направи впечатление колко реклами имаше в транзитната зона на норвежкия газ "подкрепящ" ЮК.https://youtube/watch?v=O_TjBNjc9Bo
101
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазарджик го е обяснил ясно но младежта сегашната разбира само чалга
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер само така браво на природата студ за Европа ,че да има парички нали и аз получавам нещо от там
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сравнение най-скоростното конвенционално американско торпедо Марк54 което оперира на такава дълбочина има скорост около 80км/ч.Така, че битката на море едва ли ще се печели толкова лесно от самолетоносачите. А и от де пари за такива. Тръмп ще трябва да избира.https://youtube/watch?v=O_TjBNjc9Bo Годинките в това видео вече са "дю" !!!
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варшавянките не са интересни, макар и най-безшумните в света, дори и от Вирджиния, те са за износ. По интересните са носителите на ядрения дрон. Хода на един такъв дрон е 10000км. Скорост до 180км/ч, дълбоюина 1000м. и т.н. ттд.Самолетоносачите в една или друга форма излизат от мода. Особено след технологизирането на ускорителите и превръщането им в оръжие. Всъщност дизеловите самолетоносачи нямат проблем с това оръжие, само атомните надводни кораби от всички класове. И подводници, над вода.
97
24
 
7
 
! Отговори
Адам Смит преди 7 години
Газпром изнася една трета повече и работи на загуба. Само за втората половина на 2015 г. дефицитът на компанията е $5.5 милиарда.rosbalt.ru/business/2016/12/20/1577493.html
96
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се е харизал на "Газпром" през носа му излиза !....като му дойдат "изравнителните" сметки !
95
2
 
16
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Борисов отвори хладилниците на МС и предизвика студа, за да краде!
94
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ,мадам ХИ и мистър КЛИ казаха:ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ ПУТИН И КГБ!Те правят студеното и топлото,наводненията и сушите,финансовите и икономическите кризи,те качват и свалят ръководителите на САЩ,Франция,Германия,Англия и ЕС,те организират Брексита и бежанците,вдигането и падането на цените на газа и нефта...Да се съгласим с тях и признаем способностите им!