Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!

Той го призова да спре да говори за разпадане на съюза
18 яну 2017 22:33,
144
Юнкер към Тръмп: Ръцете долу от ЕС!
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Ройтерс.

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е напът да го напусне.

Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно (държавите от ЕС да си тръгнат от блока)", призова председателят на Европейската комисия пред германската телевизия Бе Ер.
Той подчерта, че европейците "не призовават (щата) Охайо да излезе от (САЩ)".

Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения.
Избраният за президент на САЩ "разговаря с (председателя на Европейския съвет Доналд) Туск и ни обърка", каза той.

Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
SS преди 7 години
До Анонимен 98Можеш. ЕС преди да влезем в него изглеждаше като едно съвършено място, рекламиращо възможност и равни права за всички, но в последствие се оказа, че не е така и точно в това му е гадното, че всичките ти мечти за нещо супер се оказват нереални.ЕС и неговите ръководители даваха надежди на хората от Сирия за един различен живот, но не посмяха да им помогнат, а представи си само колко са пострадали вярвайки че помощ ще дойде.Свят на нежни мъже не може да оцелее дълго, нама начин.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRAMP DA NATAPCHE SOROS I KONFISKUVA IMUSHESTVOTO NA ROTSCHILDOVI I ANEKSIRA FED USA SA SHATI ZA VSICHKI HORA JIVEESHI V TIAH A NE NA SHEPA DIVOLI DOBRALI SE DA KONTROLIRAT FINANSITE NA USA KATO PRIVATNA DARJAVA USA PRIVATNA LI E ILI NA VSICHKI AMERIKANZI?
82
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVROPA NE TRIBVA DA SE RAZPADA A TRIBVA DA SE REFORMIRA POLITICHESKI INACHE SHE E LOSHO KAKTO ZA TARGOVIATA V EVROPA TAKA I ZA SVOBODNOTO DVIJENIE TRIBVA DA MINESH S TIRA PRES 100 DARJAVI ZA DA IDESH V DRUGA DARJAVA I SHE TI SA NUJNI VIZI EVROPA E SBOR OT MALKI I MNOGO DARJAVI I RAZPADENETO I SHE SE OTRAZI NA VSICHKI EU DARJAVI
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Белагуев 99За това не е виновен ЕС. Без него щеше да е многократно по-зле.
80
4
 
3
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
до анонимния 98-ми...Виж как живееш от 26 години и как бавно но сигурно усвоянаш хинди-то чрез чалгата,гюбек фърляш ли?!
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Белагуев 97"ЕС е в пъти по гаден и глупав от бившия СССР."Можеш ли да обясниш защо, или целта е да кажеж нещо лошо за ЕС пък ако трябва да е безсмислица или даже лъжа? Типичен хибриден ***.
78
3
 
10
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
ЕС е в пъти по гаден и глупав от бившия СССР.
77
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Юнкер. Сега е момента Европа да се избави от всяка външна зависимост. Глупавите изцепки на Тръмп и дават прекрасна възможност да води независима политика която е подчинена на интересите на европейските народи, в това число и България.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mislia che triabva da se viarva na americanscia prezident
75
5
 
14
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Напълни ли гащите този еврогей, че ЕС се разпада ???
74
2
 
8
 
! Отговори
nina преди 7 години
Хайде, защо някой не каже "Долу ръцете от Афганистан...Иран/к/... и където там им дойде наум да воюват янките, за да въдворяват СВОЯ ред.
73
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
**** - "Умстевна недостатъчност+арогантност" да се разбира
72
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тръмп бил виновен......например за мигрантите дето той и Меркел ги поканиха всичките!!Тоя *** продължава да търси виновни "през 9 морета в 10-о" виновни за "акoто" дето го забъркаха точно те двамцата, без изобщо да се поинтересуват от мнениета на гражаданите !
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"". Юнкер трябва да състави план за прекършване на крадливите мръсни ръце на всички ***(вкл. новоизбраният ни президент-руски агент!) които се опитват да плюят и омаловажават най-голямото постижение на Европейските народи - ЕС!! И нито новият цирков президент на Сащ нито диктаторът от сибир могат да спрат Цивилизована ЕВРОПА!!! ""Това е мнение на психясала международна маймyна.
70
0
 
14
 
! Отговори
бибо преди 7 години
Жалък ***.
69
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Юнкер каза :" Долу ръцете от ЕС - $орос беше пръв "
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дребно провинциално социалистче...Тръмп ще го хапне за закуска!
67
0
 
11
 
! Отговори
conservator преди 7 години
ама това ще го напишат ли в Америка или само в България ще го цитират.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пехотинец 104Браво! Добре ме разсмя! Не си ли се пробвал да разказваш вицове някъде?
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Избраният за президент на САЩ "разговаря с (председателя на Европейския съвет Доналд) Туск и ни обърка", каза той."Все тая бе и без това всички в Брюксел сте ботове с едни и същи опорки. С когото и да говори все тая.