Германия на борба с терора, въвежда нова система в полицията

"Радар" трябва да подобри комуникацията между полиция и прокуратура
23 яну 2017 09:20,
13
Германия на борба с терора, въвежда нова система в полицията
Снимка: архив Reuters

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че ще бъде въведена нова компютърна система, която ще подобри комуникацията между полицията и съдебната власт, предава Deutsche Welle.

Системата, наречена "Радар", ще оценява потенциалната заплаха от ислямистки терористи като умерена, значителна или високорискова. В интервю пред германския седмичник Bild am Sonntag де Мезиер отбеляза, че новата система ще бъде "особено важен градивен елемент".

Провинциите ще бъдат запознати с нея до края на юни и тя ще бъде приложена от провинциите с повече потенциални заплахи.

Според думите на Мезиер случаят с атентатора от Берлин Анис Амри е показал, че федералните власти и местните власти имат нужда от повече информация при взимането на решение и новата система би била от жизнено занчение.

Системата "Радар" е едно от многото нововъведения за подобряване на мерки за сигурност в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До баюКефиш ли се, че им е зле, баю ***? Това, май най-много те кефи!
10
1
 
11
 
! Отговори
баю преди 7 години
Вкарайте на бабето един радар там дето слънце не огрява. Германия е мъртва. Още по мъртва ще стане след като Тръмп въведе мерките за търговия. Ще ги видя немцоите с какво ще хранят пришълците. Икономиката им няма да може да изхрани собственият си народ камо ли пришълци. Много нашироко живяха и все още живеят но идва времето на мизерията. Огромният пазар Кравария остава в историята. Ако се надяват на мизерниците от изтока да им купуват колите ще умрът от глад.
9
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Внесоха си терора съвсем съзнателно, сега ще се борят с него! Явно имат много излишни пари!
8
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Късно е ! " Гостите" на меркел отдавна са въвели системата " Тахаруш" .
7
0
 
23
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Пълни глупости! Всеки ислямски терорист, оцелял или убит след атентата, е фигурирал в някоя полицейска база данни! И е бил оставян на свобода! Или, може би, всички тези терористи са били секретни агенти на германските служби, и затова не са били възпрепятствани в терористичната си дейност?
6
0
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Този *** трябваше отдавна да подаде оставка! Колко немци още трябва да умрат...колко немкини да бъдат изнасилени...преди управляващата шайка на Мурксул-ханъм да признае престъпленията си против Германия, и европейците?
5
1
 
22
 
! Отговори
Някой преди 7 години
"Новият световен ред" в действие. Лека полека.... След задължителните биометрични данни ще въведат и "експериментално чиповете. След това с някаква друга иновация в "борбата с/у тероризма ще направят чиповете задължителни... И така лека полека ще ни номерират като ***.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички новодошли и по-рано натрапили се мюсюлмани на работа - да си изкарват хляба, че от скука им идва да се взривяват.Какъв е този *** закон, докато не научи езика няма да работи и ще живее на помощи.Бедните германци работят за по 800 евро на месец( след въвеждането на почасовата ставка работодателите ги принуждават да работят с такова заплащане) А търтеите, които никога не са работили за тази социална система получават по 500евро на калпак, включително за бурките и децата.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката: изпаднал германец :)))
2
1
 
21
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Дрън-дрън,системата е гестапо,няма грешка при нея.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безкрайно двуличие как се бориш със тероризим след като всякакви *** биват спонсорирани от тях