САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!

Посланикът на Вашингтон в ЕС разочарован от антиамериканизма
Обновена: 5 фев 2017 09:04 | 5 фев 2017 08:51,
189
САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!
Снимка: Reuters, архив

Избраният от Доналд Тръмп за посланик на САЩ в Европейския съюз Тед Малох разкритикува Общността за антиамериканизма, подчертавайки, че именно Вашингтон е помогнал на Стария континент да се възстанови след Втората световна война, предава Sputnik, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Малок призова европейците да покажат благодарност за приноса на САЩ за възстановяването на Европа, а не да проповядват антиамериканизъм.

"Нека си спомним, че САЩ са страната, която доведе до възраждането на Европа след Втората световна война. Това бяха нашата кръв, нашата пот, нашите сълзи и нашите пари, които направиха Европа такава, каквато е. Би било добре, ако имахме малко благодарност, а не това, което имаме сега - антиамериканизъм", коментира Малок в интервю за британската редакция на телевизия RT. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клаузите на планът,,Маршал", възпрепятстват България да си получи над 30млрд.райхсмарки тогава, над 120млрд.евро сега, така, че прехласващите се от,,великия"план са българофоби и чуждопоклонници.
34
9
 
23
 
! Отговори
Американска мечта преди 7 години
До *** до 46Американците никога няма да се събудят с *** на главите защото си имат ТРЪМП, който ги спаси. Европа да се безпокои защото в Германия и Франция вече рядко се вижда етнически германец или французин с нормална ориентация. Марш на гейпарад! И пак да напомня: сметката чака!
33
2
 
22
 
! Отговори
Лошо преди 7 години
За едни плана Маршал,за други Ран - Ът.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този е бил при путин и му повтаря думите ...
31
8
 
10
 
! Отговори
Американска мечта преди 7 години
До БългаринаУбили дьо Гол ? ахахахахаха ! Абя я си плащайте еврогейове такива! Само чакате на готово да ви пази Америка и американските бачкатори да ви издържат социалистическия рай и строежа на джамии! Германия да вади милиардите за собствена армия защото на Америка й писна. И да внимава много в картинката да не й се случи трета национална катастрофа.
30
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сащ помага на Европа по същия начин както месния лихвар помага на закъсалите .
29
1
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Ама американците не пропуснаха слвд войната да приберат златните резерви на Германия и Франция в своите трезори като гаранция за долара, нали? Чии пари отпусна Америка на Европа назаем и с лихва? Отвратителна манипулация! Златните резерви на Дойче Банк все още трабва да са в САЩ ако американците не са ги продали. Преди 2 години германците си ги поискаха, но не им дадоха дори да погледнат дали са наистина там.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа трябва да помага на групите които се борят с тръмп, пари оръжие каквото там е нужно. Изглежда вече го правят засега скрито и това е много добре, ако щатите се разпаднат това ще даде положителен ефект в Европа.
27
3
 
20
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Помощтта се състоеше в следното, напечатват 50 млр долара и ни ги пращат като помощ, в замяна сащ имат само в германия 25 военни бази, от франция ги изгонини дьо гол и го убиха. Следващия резултат е че долара стана световна валута под вещото ръководство на мвф и сб, коирто кредитираха насила сами в долари а не в италянски лири. И ето ти супер колониална сила. Обаче сащ не знаят че светът се усети и вече им би шута вече са просто държава скоро само регионална сила
26
1
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименТръмп и Путин не са причини,а последствия от нерешени проблеми,както и опит за решаването им.Дали ще стане е друг въпрос.Във всеки случай,изперкалата бабичка със сигурност нямаше да постигне нищо добро в САЩ,а в Русия Елциноидите-също.
25
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
След 70 години подчинение* Европа трудно поема бъдещето си в собствени ръце....Интересното е,че Тръмп и дава свободата съвсем доброволно,но явно не я искат!?*Отделно 45-те години на Източна Европа от СССР
24
24
 
12
 
! Отговори
Информация преди 7 години
Браво на американския посланник. Истината трябва да се казва. Първо, американците спасиха Западна Германия и Западна Европа от 45 години комунизъм с отварянето на втори фронт. Второ, Планът Маршал и американската армия, която ги пазеше им помогна да се възстановят от руините на войната и да създадат благоденстващи държави. Западна Европа си построи комунизъм на гърба на САЩ с широка социална система, безплатно здравеопазване и т.н. Европа ПАРАЗИТИРАШЕ, но е време да си плаща сметката.
23
6
 
32
 
! Отговори
se преди 7 години
Американците живеят в свой собствен свят доста изопачен от медийте и политиците им.Американците трябва едно да разберат ,че имат правото да се исказват но няма правото да налагат тяхното виждане за това как да живеят другите народи.Света се промени от момента в лоша посока в момента когато американците започнаха да насаждат модела ,,демокрация" на други народи общности и групи.Живейте си демокрацията там по вашему и не се бъркайте в начина на живот на другите народи за да имате уважение.
22
2
 
42
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Действително щатите помогнаха за възстановяването на Европа, чрез плана Маршал. Но не безвъзмездно, а със златния запас на страните им. Германците още чакат 3500 тона злато да си върнат, което отдавна са изплатили обратно.
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно слушам руски от*падък, едно към едно говори. Личи си кой му пише речите на тръмпутлер
20
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как пък точно са помогнали САЩ за възстановяването на Европа?
19
9
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
70 год ам воиски стоят в европа и заплашват света махаите се от европавашата помощ не е безкористна вие приятели нямате имате само интересисега при трьмп светьт и мирьт са само сделки
18
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нас не са ни помогнали, така, че не им дължим никаква благодарност.
17
2
 
42
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Американците може и да са дали едни пари,ама спечелиха много повече-70 години раболепие!
16
4
 
25
 
! Отговори
ЧИЧО СОРО.С преди 7 години
САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!!!! ЧИЧО ВИ САМ ЗНАЕ ЗАЩО ВИ Е ДАЛ...........ДО ЖИВОТ ...ВАСАЛИ !!!!!