Кметът на Анкара: Трусът може да е предизвикан изкуствено!

Корабите в Мраморно море трябва да контролират, смята Гьокчек
7 фев 2017 17:00, Елка Василева
131
Кметът на Анкара: Трусът може да е предизвикан изкуствено!
Снимка: архив, Reuters

Серията земетресения в провинция Чанаккале в Северозападна Турция може би са били предизвикани изкуствено, това може би са направили същите сили, които организираха опита за преврат в Турция. Това заяви кметът на Анкара Мелих Гьокчек, цитиран от РИА Новости.

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер стана край бреговете на Западна Турция рано сутринта в понеделник. Бяха разрушени стотици къщи, петима души бяха ранени. Последваха още няколко труса с магнитуд до 5,3 по Рихтер.

Още по темата

"Сериозно земетресение стана в Чанаккале. Изясних, че някакъв кораб е провеждал сеизмични изследвания наблизо. Трябва да се установи какъв е този кораб, на коя страна принадлежи. Безпокоя се от евентуално земетресение, което може да бъде предизвикано изкуствено. Това със сигурност трябва да се разследва и обществеността да бъде запозната", написа Гьокчек в Twitter.

По думите му земетресението може да е било предизвикано от същите сили, които организираха опита за преврат в Турция през юли миналата година, отговорността за който турските власти хвърлиха върху ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.

"Те сега се стремят да нанесат удар върху Турция, предизвиквайки земетресение недалеч от Истанбул. Някои може да ми се смеят, но аз се тревожа за това. Всички подводници и кораби, оборудвани със сериозно оборудване и намиращи се недалеч от Истанбул в Мраморно море и Дарданелите, трябва да бъдат контролирани", обясни кметът на Анкара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИТЕ ЗАЩО ЛИ МИСЛЯТ ТОЛКОВА ЗА ТУРСКАТА ИКОНОМИКА...ЗАЩО ЛИ НЕ СИ ГЛЕДАТ ТЯХНАТА ПРЕКРАСНА ИКОНОМИКА:-):-):-)ТЯХНОТО БЪРЗО РАЗВИТИЕ И Т.Н.:-):-):-)
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До за 56Не е била нито ултра-, нито инфра-, а добро познаване на и приложение на физическите и най-вече на електрическите явления.Без познатите ни технически средства, на всеки от нас му се струва непосилно повдигането и преместването и на 1 м на скален блок с тегло 1 тон. Всъщност не е точно така. Стига да има достатъчно твърда повърхност, тази задача не толкова трудна. Стигат и добрите познания за импулс на сила + малко нетрадиционно мислене. Даже и в Ютюб има нещичко по темата.
52
2
 
5
 
! Отговори
резюме преди 7 години
Турчоляшкия балон е на път да се спука като свински мехур.Бързия растеж на турската икономика,която се разви заради тлъстите финансови инжекции на САЩ,Саудитска арабия и Катар секна.Налице е бърза рецесия придружена с девалвация на турската лира и спад на развитието във всички сфери,благодарение на вътрешната и външна политика на сегашното правителство.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"КОгато българите са строили тунели и пътища вие сте яхали още камили и магарета да стигнете до Анкара"ЗАЩО НЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СТРОИТЕ ПАК:-):-):-)ПОДРЪЖКА НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ НА ЕДИН ТУНЕЛ:-):-):-)ОЩЕ ПРЕЗ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е ИМАЛО УНИВЕРСИТЕТИ :-):-):-) ГАНЬОА ТЕЗИ РАЗРУШЕНИ КЪЩИ СА МНОГО СТАРИ В ЕДНО СЕЛО КРАЙ ЧАНАККАЛЕВ ГРАДОВЕТЕ НИЩО НЯМА..."КЪЗЪЛ АЙ" Е ТАМ САМО СНАЩИ СА БИЛИ В ЧАДЪРИ ДНЕС ИМ ДОКАРАХА ФУРГОНИ НА ХОРАТА В СЕЛОТО:-)
50
0
 
3
 
! Отговори
До 57 преди 7 години
Едно е сигурно че си невеж, след като не правиш разлила между ултразвук и радиовълни
49
2
 
7
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Целта на Ердоган е прозрачна: той пуска такива кьорфишеци,за да си намери повод да пребърква чуждите кораби минаващи през проливите,включително и нашите.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаИдея си нямаш колко много си прав!!!Злата Галактическа Империя е изпратила няколко междузвездни кръстосвача и възнамерява да спретне поне още един опит за пуч на Единствения и Неповторимия. Първо ще се пробва със земетръс, сетне с моретръс, а накрая може и с ... главотръс. И ако не успеят, ще изключат този участък на Млечния път от плановете си и ще изпратят пътностроителната компания на вогоните да гради тунел за новата междугалактическа магистралка
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ответният удар на Ердоган, ще бъде да спусне 2000 микровълнови печки( тяхно производство ) в мексиканския залив, пък, ще видят те тогава!
46
2
 
2
 
! Отговори
за 56 преди 7 години
Гупост за невежи казваш, как тогава Ед Лийдскалнин построи замъка със две голи ръце въръжен със няколко магнита и много ултра-звук???
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на студената война са правени опити за създаване на сеизмологично оръжие, но без особен успех, идеята е да се взриви мощно устройства в конкретен разлом, което да предизвика последващо раздвижване на плочите и евентуално цунами и земетресение, руснаците даже разработват за целта и специално ядрено торпедо, идеята е изоставена, тъй като вложената енергия трябва да е много висока, а и процеса е трудно контролиран, а това за радиовълните са глупости на невежи хора
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днеска кметя по време на молитвите е биел малко по-силно челото в земята.
43
2
 
3
 
! Отговори
за 44 преди 7 години
Остави ги да си мислят, че САЩ пръскат милиарди за наука ЦЕРН и частиците дето летят в него са плод на фантазиите, а тия дето свободно ги има в Ютуб и се вижда как летят в лабораториите на НАСА са нищо съществено *** е най-велик всичко знае и всичко може, ама един хладилник не може създаде.
42
1
 
8
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
Ти ме скъса от смех, с радиовълну ще предизвиква разместване на тектоничните плочи, ти въобще ходил лу си на училище? Ми то ако можеше това да се праеи с радиовълни, нас щеха ни тресат ежесекундно земетресения.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ох, какво му е нецензурното на думата чал..***...като такива носи цялата ви империя,бе, пурски сайт такъв
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Насраните си оправиха *** и тръгнаха да бележат какво може и неможе Турция
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че е предизвикано изкуствено. Аллах е решил да ви накаже и е раздрусал земята.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия вече съвсем изпращяха .Да ходят на Ходжата, да им бае против уруки!:-D:-D:-D
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не,бе,кмете,гюлен е направил и земетресението, и атентата,повече контрол трябва. ердоган това иска нали - контрол над всичко.......ей,нищо нямате под ***,само жажда за власт.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюлен така се е наял с пилаф, баклава и ушав, че като пръднал ги е стресло в Чанаккале :)
35
5
 
12
 
! Отговори
Асан Аслан преди 7 години
Когато боговете пpъднaт тypцитe се нacиpaт!