На прицел: Убиха заварен брат на Ким Чен Ун в Малайзия

Жени проболи с отровни игли брат на севернокорейския лидер
Обновена: 14 фев 2017 17:08 | 14 фев 2017 16:50,
17
На прицел: Убиха заварен брат на Ким Чен Ун в Малайзия
Снимка: Reuters, архив

Заварен брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е убит в Малайзия, съобщи днес агенция Йонхап и други южнокорейски медии, цитирани от Ройтерс.

Според правителствени източници в Сеул, Ким Йон Нам е бил убит вчера сутринта в Малайзия.

Телевизионният канал "Чосон" обяви, че Ким бил отровен на летището в Куала Лумпур от две жени, вероятно севернокорейски агенти, проболи жертвата си с отровни игли. Жените все още не са заловени.

Малайзийските власти съобщиха, че неидентифициран севернокореец е починал на път за болница от летището в Куала Лумпур. Полицията каза, че самоличността на мъжа не може да бъде установена. Служител от спешното отделение на болницата "Путраджая" каза, че починалият е кореец, роден през 1970 г. с фамилно име Ким, отбеляза Ройтерс.

Агенцията припомня, че Ким Йон Нам - най-възрастният заварен брат на Ким Чен Ун - живее предимно в чужбина.

През 2001 г. той е бил задържан с фалшив паспорт на летище в Япония. Тогава обяснил, че искал да посети парка "Дисниленд" в Токио, предава БТА.

В Северна Корея започнаха празненствата по случай рождената дата на Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен Ун, с извършването на поредния ракетен тест, съобщи Асошиейтед прес.

Освен с ракетния тест, който тепърва ще бъде анализиран от западни експерти, днес има фестивал на цветето бегония, наречен "Кимченилия". Върхът на тържествата ще бъде в четвъртък - Ден на сияйната звезда и ще включва демонстрациии по фигурно пързаляне и синхронно плуване, фойерверки и масови митинги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Малайзийските власти съобщиха, че неидентифициран севернокореец е починал на път за болница от летището в Куала Лумпур. Полицията каза, че самоличността на мъжа не може да бъде установена."Мдаа, кат' се има в предвид, че половината корейци са "Ким", а другата половина "Парк", с голяма вероятност може да се твърди, че това е въпросният брат на другаря Ким...
8
4
 
14
 
! Отговори
г преди 7 години
Истинското лице на Сталинизма,пардон комунизма.Махнете им лицемерието и лъжите на комунистите и ще видите точно това. Днес,вчера,утре.
7
1
 
2
 
! Отговори
Любослав Стоянов преди 7 години
До Сър Пи Чук Ти затова че си много убав ли те оставят гаджетата и си ловят момчета в пъти по-бедни от теб?
6
4
 
4
 
! Отговори
Сър Пи Чук преди 7 години
хахах Чугунените глави плачат за дръпнатият кръглолик,гърбоносов жълтурчо ахахахахах
5
17
 
2
 
! Отговори
Ким или Крум преди 7 години
Другаря Ким е наш далеч роднина.Прилича на пра пра дедите ни от северен Китай.Нали знаете че старите българи преди да тръгнат към днешна Украйна са били като Кимчо с дръпнати очи и с тъмен тен.Който не знае произхода на старите българи да чете чужда литература.Куманите/помаците също са наши братовчеди.С две думи....всички сме от един у.......й
4
10
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Големият московски брат трови политическите противници с полоний.Малкият пхенянски брат ползва отровни игли...Изобщо на изток от балтийските държави си е чисто средновековие...
3
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойА хамериканците ги галят с перце нали? Колко опита за убийството на Кастро има ЦРУ?!
2
1
 
9
 
! Отговори
РЕД ОТ ХАОС 33 преди 7 години
Ким е един от най-добрите ни агенти!Жалките роби никога няма да се усетят!
1
1
 
30
 
! Отговори
Както преди 7 години
казваше един наш пръв партиен и държавен ръководител Нема лабаво.