Антируски среди натиснали Тръмп за Крим, смятат руски медии

Президентът на САЩ нямал причина да симпатизира на Украйна
16 фев 2017 09:42,
67
Антируски среди натиснали Тръмп за Крим, смятат руски медии
Снимка: Reuters, архив

Москва прие с недоверие изявлението на Белия дом, че САЩ очакват Русия да върне Крим, пише "Комерсант".
Вестникът цитира мнения на някои руски политици, разчитали Тръмп да вдигне санкциите, наложени от предишната администрация заради присъединяването на Крим към Русия и намесата на Москва в събитията в Донбас.

Според тях новият президент на САЩ всъщност има друга гледна точка, но "не може да се справи с натиска на антируските среди".

"Президентът Тръмп отправи много ясен сигнал, че очаква от руското правителство да намали насилието в Украйна и да върне Крим", каза прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър пред журналисти във вторник. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия няма да обсъжда темата за Крим, включително със САЩ.

Прессекретарят на Владимир Путин - Дмитрий Песков, посочи в коментар, че въпросът за т. нар. връщане на Крим "не е на дневен ред". И добави, че на президента на САЩ, както и на всички "чуждестранни партньори", ще бъде обяснена позицията на Москва с надеждата той да се съгласи с нея. "Руският президент доста търпеливо и доста последователно разяснява на партньорите си причините, поради които жителите на Крим взеха решение да потърсят защита от Русия и да станат част от нея", каза Песков, цитиран в "Комерсант".

С изявлението си в Туитър, че предшественикът му Барак Обама е бил "твърде мек" спрямо Русия по време на присъединяването на Крим, Тръмп се опитва да демонстрира на своето обкръжение, че той би бил готов да вземе твърди решения, заявява пред руския електронен в. "Лайф" Владимир Джабаров от външнополитическата комисия в Съвета на федерацията.

"Това е опит да представи ситуацията така: видя ли, Обама, ти го допусна, а какво мога да сторя аз сега?", казва руският сенатор.

Според експерти, говорили пред "Газета", с "първото си доста твърдо изявление" за Крим президентът на САЩ вдига стойността на "украинската карта" с оглед бъдещ пазарлък с Русия.

По-рано Тръмп и хората от администрацията му не призоваваха Крим да бъде реинтегриран в Украйна. Сега става очевидно, че администрацията на Тръмп няма да заеме принципно различна позиция от тази на предишното ръководство на САЩ, посочва политологът Андрей Кортунов.

Вътрешната ситуация в САЩ обаче добива белези на политическа криза и проблемът с Крим и украинския конфликт няма да стане приоритет за Тръмп. Освен това САЩ и преди не участваха пряко в уреждането му, защото не влизаха в "нормандския" преговорен формат, посочва той.

"Тръмп няма причини да симпатизира на днешните украински политици, особено с оглед позицията им спрямо него самия, демонстрирана от Киев по време на предизборната надпревара. Затова Киев не бива да чака от САЩ някаква сериозна икономическа помощ", добавя експертът.

"Сериозно би ме учудило, ако Тръмп реши сериозно да се намеси в уреждането на този вторичен за него конфликт. А навярно иска и да запази украинската карта за бъдещ пазарлък с Русия", изтъква аналитикът.
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че е по-добре да научим от самия президент на САЩ за отношението му по въпроса, тъй като прессекретарят може да е отразил непълно гледището на Доналд Тръмп, съобщава "Вечерняя Москва".

Политиката на САЩ към Русия и по-специално Крим ще стане относително ясна едва след очакваната среща между руския министър на външните работи Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън по време на започващия днес форум на Г-20 в Бон. Това заяви руският наблюдател Фьодор Лукянов, информира на сайта си радио "Ехото на Москва".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: ПутинОбамакиевТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Очаквах политиците и политическите анализатори да имат минимален интелект ! Как си представят /пишещите глупости/ база на НАТО в Севастопол !? Немски танкове в Крим?!!Бандеровците от Лвов и Тираспол са дребен -дребен фактор на умиращият "десен сектор" ? Няма връщане на хвърлените няколко милиарда долара за преврат ! Купената продажна *** просто ще излапа лай.... на ЦРУ ! Днес ЦРУ вече не е доминион на евреите!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, директива ли има да наричаме зелени човечета руските военни там? Какво пречи да ги наричаме руски командоси? Вярно, че това поражда въпроса какво търсят чужди войски в суверенна държава и автоматично отхвърля легитимността на референдума, нещо което Кремъл иска неистово да се признае от света. Нормалният свят. Няма как да стане.
45
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 59,Да бе, много мирно и тихо щеше да протече всичко тогава! Точно като в Донбас, че може би и по зле!
44
0
 
0
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 58,Те запаткат ли ги янките, те руснаците ще стоят и ще чакат сигурно! За какво слагаха ракетите в Калининград мислиш? Пък и тогава руснаците няма да бягат към Сибир, ами към Европа и топлият Атлантик, където почти няма зима!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Зелените човечета не бяха там как мислиш и Колко КЪРВАВО щяха да се развият събитията?....Това ли е опорката сега? Зелените човечета предотвратяват кървава разправа.Ако ги нямаше всичко пак щеше да си протече мирно и кротко Боби и никой нямаше да има претенции относно легитимността, обаче резултатът нямаше да се хареса на Кремъл, затова бяха там зелените човечета, за да гарантират желан резултат, а не да предотвратят някакво проливане на кръв.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бобиколко ракети калибър имат общо рашките? Горе-долу колкото има на един американски кораб, май а :)Докъде е стигнала руската стелт програма? До рекламите по ТВ Звезда май? ПВО програмата им що не засича израелски самолети?Пълна скръб са пиячите на лосион, ами ръка да целуват, че не са ги запаткали янките, че Сибир ще им се стори тесен.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До министърътщо не си намерите някое българско камуне да ви пише опорките, ами се мъчиш да превеждаш с гугъл транслейт? За една щайга с рубли чудеса ще направи, а това са има-няма 5 лева.
40
3
 
3
 
! Отговори
министърът преди 7 години
До АнонименОбратно Кремъл отново постави в шах Вашингтон а скоро предвид руската военна мощ и в мат ще отиде САЩ.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шахматиста от Кремъл отново в мат.
38
1
 
2
 
! Отговори
министърът преди 7 години
До АнонименТочно обратно и Русия и СССР са днешният Рим защото както подобно на Рим те са универсална световна държава включващи редица държави в своят състав подобно на римиските провинции които са бивши държави и главата на СССР се избираше по римски стил от Върховният съвет както някога императора е избиран от сената а не както в САЩ с билетини проклети го избират неграмотните прошляци уж граждани. А че Москва е Трети Рим е видно от 1600година.За оръжие Русия има Деньги и с него ще победи
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попрекалил с нещо. То и през '99 СССР в стратегическите ядрени глави превъзхождаше САЩ трикратно, но видяхме какво стана.Толкова са "нови" руските оръжия, че извадиха от музея крилата ракети на 50години. За ново трябват деньги, а тук Русия изостава с векове. Приказките за третия Рим са само бълнувания на Дугин. Русия няма нищо общо с Рим.
36
4
 
2
 
! Отговори
министърът преди 7 години
До АнонименДа има ако трябва да сме точни руските стратегически ядрени ракети от ново поколение а и част от старите тоест съветските ракети са неловими за американската ПРО и това си го признаха американците още 2016г. Ако Русия атакува САЩ ситуацията от 146г пр хр в която при Трета пуническа война Рим разрушил и превърнал в провинция Картаген ще се повтори. Не шега и не случайно Русия е наричана векове Третия Рим.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия има и военни сили превъзхождащи Сащ ....Мерси, така не съм се смял отдавна.
34
5
 
2
 
! Отговори
министърът преди 7 години
До АнонименОбратно анонимко Путин претърпя нова победа защото Русия има и военни сили превъзхождащи Сащ има и дипломатически средства и Флин не е единственият реален коз а може и без Тръмп всъщност . Но какво би станало ако говоренето на ранният Тръмп напомня на ранният Горбачов който през 1985 докъм 1989г също бе уж антиимпериалист ревностен пазител на социализма ама от 1989г свали маската и стана предател. В САЩ просто още е обамовото ЦРУ но и то ще отиде на кино скоро.
33
2
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Абе каква слава те гони.Вече имате режим на тока.Скоро хората и сметките за газ няма да могат да си плащат.Важното е ,че вече сте почти европейци.Е дрипави ,бедни ,гладни и премръзнали ама си мечтаете за ЕС. И той също си мечтае за вас-евтини украински *** и още по-евтина работна ръка.Слава украина
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До министърът"Мого си нехаен ако мислеш че ще се върне Рейгън обратно под форма на Тръмп"Не знам що за министър си щом не можеш да прочетеш и разбереш смисъла на едно единствено изречение. Не съм казал, че Рейгън ще се върне обратно под формата на Тръмп. Просто казах че той е имитатор на великия Рейгън и ще си остане до края на мандата или изгонването му от Белия дом такъв. Просто Путин претърпя нова стратегическа загуба след представеното ни за голяма тактическа победа избора на Тръмп.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Украина.
30
4
 
1
 
! Отговори
министърът преди 7 години
До Анонимен 41Мого си нехаен ако мислеш че ще се върне Рейгън обратно под форма на Тръмп защото тогава Гобрачов бе купен от ЦРУ а при Брежнев Андропов и Черненко Рейганчо нямаше никакъв успех дори до 1989г когато бяха през лятото първите горбачови избори съветските ръководители не позволиха на Горби да направи една грешна стъпка а СССР имаше надмощие над САЩ. Сега ще стане обратното Русия се връща като главен хегемон и има военно превъзходство над САЩ и скоро САЩ няма да са световна сила.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха, Тръмпнаш не дава Кримнаш на агресора Русия. На срещата в Мюнхен с Путин на Г20 след няколко месеца очаквайте демонстративно напускане на преговорите с Путин от страна на Тръмп по подобие на Рейгън в Рейкявик. Тръмп много иска да се прави на Рейгън, който също говореше за преговори с Русия през 1980 година, но като встъпи в длъжност и видя, че с Русия е безсмислено да се водят преговори обърна листото обратно и съсипа СССР. Очаквам до няколко години развал на РФ по подобие на СССР.
28
1
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Не бъркайте нещата! Макар, че ако Гобачов не беше предал системата и се беше стигнало до истинско преустройство, а не псевдопреустройство, не знам как щяха да стоят сега нещата!Иначе, само да попитам кой спешели ВСВ?