Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък

Президентът срещу тенденцията за Европа на скорости на Европейския съвет
319
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък
Снимка: БТА, архив

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

На него ще се обсъждат и сценариите за "Европа на скорости".

Още по темата
Според Радев от тази седмица Европа няма да бъде същата.

"Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва.

Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС - бел. кор.) Джоузеф Мускат.

Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: БрюкселЕСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТАСССтокообмена между Русия и Турция за 2015 е 24 млрд долара. 100 млрд е цел за която са говорили на последната си среща. Все по забавно ми е как действа пропагандата. Било официална цифра, а истината е че е просто цифра спомената в някакъв разговор , смешни сте ей, хората ги четат тия работи. И аз имам за цел да спечеля от някъде 10 млн ама не става само с поставяне на цели.
171
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 7 години
2019 евросъюза ще падне в няколко страни ,а 4 ката ще се разпадне 2021.......Тръмп ще командва Изт Европа.Да идва на посещение в България ,за да подготвим това.
170
2
 
1
 
! Отговори
е преди 7 години
Радев ще управлява 3 г без парламентарно присъствие .Ще влезем в спирала на избори .......
169
1
 
0
 
! Отговори
ТАСС преди 7 години
До Анонимен277Пропаганда ? просто официялна цифра на стокообмена,междо другото Турция е втория по значение търговски партьор и за България и то с положителен за България стокообмен.Повече изнасяме отколкото внасяме с Турция.
168
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ми забавни троловете на Атака и БСП в тая ситуация. Радев в момента защитава ценностите на ЕС. Троловете имат инструкции да плюят по ценностите и да харесват Радев. Кво правим сега другари ***. Радев добър ли е като защитава Евро ценностите.
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТАССДоста евтина пропаганда. Тия партенки ги слушаме от 3 години и нищо. С Турски поток кво стана - остана на хартия като всички други велики проекти. Даже и на хартия не е щото договор с цена и срокове няма. Има някакъв меморандум което на български означава бла бла бла
166
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после президент дето да отстоява интересите на БЪЛГАРИЯ !!!
165
4
 
4
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
Абе тия поляци ги имат за белите роми на Европа ,а те тръгнали да налагат мнението на някаква тяхна комунистическа мумия.Аре обратно при Русия за превъзпитание ,да им дойде акъла.
164
10
 
8
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
За 1 месец БСП успяха да спрат наколко програми от Евро проектите, загоби над 600милиона.Инвистициите замразени,40 лв еднократна помощ за1,2 милона пенсионера-официално по 40 лв. върви и 1 глас и на черния пазар....Масова имиграция парите от инвистиции -по малко от добните пари,който гурбетчиите пращат на бабите си в БГ...
163
1
 
3
 
! Отговори
ТАСС преди 7 години
Днес Ердоган и Путин обсъждат в Москва Евро-Азиятския съюз.Оборота между двете страни ебеше 100 милярда$- в периода на замразени отношения......
162
6
 
8
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Наистина ли си мислим ,че запада ще ни търпи коомунистическите номерца?Пенсионерите от източна европа си избраха *** на конци излъгъни от популистко-расиски бомбастични речи.Радев никой не го слуша по добре директно да си говорят с Москва вместо развален телефон...*** плюят ЕС,а като стане белята ги обвиняват в двоен стандарт -манякална шизофрения.Скоро ЕС Б-група ще ефакт.Полша ,Унгария,Бг,Румъния-сите *** заедно -буфер между запада и Руско-Турския съюз....
161
1
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
А тъй! Кажи им го. Любовта е сляпа. Отстрани на по-бавната скорост се вижда по-добре.
160
23
 
11
 
! Отговори
вай, вай, вай преди 7 години
Дългото и продължитемно интензивно облъчване със социалистическа пропаганда е довела до тежки деформации у този човек.Пазарлък разбира се. Човек трябва да се пазари. И бабите на женския пазар знаят да се пазарят. Да отиде две седмици на стаж и да се научи.
159
3
 
18
 
! Отговори
ами хайде де преди 7 години
Има ли пилот в самолета?Ние не можем да направим другите слаби, но можем да направим себе си непобедими!Това става като служим на България, а не на другите.
158
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 263Много добре знам че никой от драскачите няма да прочете и един ред. Ти си имат спуснати някакви имагинерни цифри и ги повтарят под всяка статия. Е така си драскам да ги дразня, за да не си мислят, че им минават номерата като едно време. Сега другари *** е друго - вие пишете някаква пропагандна глупост, интелигентния човек пита гугъл и вижда че лъжете точно като червените си господари.
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов съм в дискусията, но ако се вгледате в покупателната способност на македонската и сръбската валути, ще видите, че те имат по-голяма такава, нашият лев е силно надценен, поради инфлацията и валутния борд. А иначе, нито Македония, нито Сърбия са цъфнали.
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 256Стила ти е като на Нинова, меташ някаква информация без параметри. Аре кажи кои са организациите, по кои параметри сме по зле. Е сега влизах в сайта на тяхната статистика. Дори според нея те са много назад от нас. Ако не си *** и това те интересува влезни в сайта им и чети. В македонския е по лесно щото е на развален български - чети и там
155
0
 
9
 
! Отговори
До 247 преди 7 години
Учудващо, но да, стъпвал съм. Освен това доста арменци идват да живеят у нас, а нула българи отиват да живеят там. Та да, лошо място за живеене е. Ясно е, че ти не си стъпвал там и не ти и препоръчвам.
154
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До256 Проблемът е ,че в Сърбия са ходили и представители на западни организации и те твърдят ,че сърбите са по-добре от нас.Спори с тях!
153
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после нормален президент, не се радва безрезервно на всяка дивотия на,,шефовете", а се мъчи да отстоява българския интерес, поне доколкото може.