Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък

Президентът срещу тенденцията за Европа на скорости на Европейския съвет
319
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък
Снимка: БТА, архив

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

На него ще се обсъждат и сценариите за "Европа на скорости".

Още по темата
Според Радев от тази седмица Европа няма да бъде същата.

"Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва.

Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС - бел. кор.) Джоузеф Мускат.

Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: брюкселЕСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a komentara bil ose tam izviniavam se
31
1
 
2
 
! Отговори
25 преди 7 години
До Анонимен 56Откога това бе, анонимен 56, че нещо не сме разбрали?
30
6
 
7
 
! Отговори
хм! преди 7 години
До Анонимен - Този е толкова ***. Как е карал самолет не е ясно.Какво не му е ясното. Самолетът си има компютър и автопиолот!
29
8
 
7
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък.-------За съжаление е прав генерала!Хубавото е, че най-сетне се намери Държавник в Бг, който не се побоя да каже, че "царят е гол."
28
8
 
9
 
! Отговори
карина преди 7 години
Много е прав Радев - България влезе в ЕС заради определени ценности, които сега силните на деня се опитват да подменят с лични такива за техните страни. Нормално е страна като нашата да иска това, заради което е влязла. Ако ли не - ще се избират други пътища. Значи като им трябвахме от чисто пропагандни амбиции на ЕС ни присъединиха. Сега обаче почваме да им пречим и ставаме периферия. Ще дойде отрезвяването. Както казва Радев - Европа няма да е същата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ne triete komentari nima ima nesho obidno v komentara mi
26
2
 
8
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 7 години
Зная, че военните ходят със зелени чорапи, но не знаех, че носят розови очила.Каквото и да ти говорят, знай, ча става въпроос за пари !Петима Петко не чакат ! - народна поговорка.Ние сме най-ортодоксалните ***-рублофили, Андрешковци с най-деградиралата и корумпирана съдебна система.На хората им писна да ни дундуркат.
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до АнонименУкрайна никога няма да бъде нито в ЕС нито в НАТО. Скоро Добнас и Луганск ще станат част от Русия.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OBIDENENA EVROPA BESHE SAZDADENA OT HAZAROZIONISTKITE BANKERI SLED VTORATA SVETOVNA VOINA ZA DA SI NALOJAT DOLARA KATO REZERVNA VALUTA V SVETA NAPECATAHA 1700MILIARDA OT FED ZA UJ VASTANOVIAVANE NA EVROPA NABUTAHA NAD 100 milona IMIGRANTI OT AFRIKA I AZIA V EU ZA DA ZAMENIAT NASELENIETO NA EU NATRESOHA SI VOENNI BAZI TUK OTDELIAT SI GLAVNIAT OFIS UK CHE TAM IM SA NAI GLAVNITE CE STANA OPASNO SAS OGANIAT NA KOITO SI IGRAIAT NARECEN MULTIKULTURALIZAMПрочети още на: dnes.bg/world/2017/03/09/radev-ot-evrosyiuz-na-cennosti-syiuz-na-smetki-i-pazarlyk.334354#comment-newest
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е толкова ***. Как е карал самолет не е ясно. Ценности морал скорости ... само повтаря чужди фрази.
22
2
 
4
 
! Отговори
учи се преди 7 години
До Анонимен 33Явно си зле с географията всички изброени от теб страни отдавна са суверенни държави,и опита ти пак да мешаш Русия не минава.
21
8
 
8
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Време е България да напусне ЕС и страните на първа скорост Германия,Франция,Хонландия и другите основателки,да си вземат емигрантите-терористи и да си ги интегрират...
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години ЕС , десет години СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ беше послушко и лигльо , без да каже дори дума в защита на България! Сега се разбира какъв некадърник във всичко и навсякъде имаше преди месец ! Никога повече комунизъм, никога повече тоталитаризъм, диктатура , стига ГЕРБ !
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯ па тоя :))) еврокочианта се разпада, той за Русия се загрижил... ***
18
9
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Гаварит Масква: генералний генерал Радев: очен послушен, очен!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как точно еврофондовете са различни от плановата комунистическа система? С това, че може би от тях може по-нагло да се краде?Комунизмът /поне най-дразнещите неща в него/ никога не си е отивал. От Европа също.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излизане от ЕС и прдоставяне на сухопътен коридор на Русия до Сърбия и Косово. Просъединяване към Евразийския икономически съюз.
15
4
 
9
 
! Отговори
света се променя преди 7 години
Срещата в Париж преди дни явно показа какво ще става,дано агонията приключи по скоро и без кръв,Европа никога в новата си история не е била толкова слаба и разделена и опитите на някой да маскират това вече не минават.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯ па тоя :))) Еврокочината се разпада, той за русия се загрижил...***
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност това е нещо много добро. След като не искате ЕВРО, няма да влизате в ЕВРОзоната и ще сте в тази скорост с държави, които НЕ искан ЕВРОТО!!! Просто е! Скоростите ще са 2, на държави, които искат по-дълбока интеграция и такива, които искат да останат по-независими....НИЩО лошо няма в това разделение. Никой не ви говори за скорости по богатост, бедност или по развитост...говори се за това, че някои държави искат обща армия, общи съдилища и т.н. и т.н, това става само с по-голяма интеграция