Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев

Украинците се биели срещу обигран враг, подкрепян от Москва
29 мар 2017 10:30, Елка Василева
143
Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев
Ген. Скапароти. Снимка: Reuters

Главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Къртис Скапароти заяви, че подкрепя идеята САЩ да доставят оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Украйна отдавна иска да й бъдат доставени оръжия за целите на борбата срещу подкрепяните от Москва проруски сепаратисти в източните й територии.

Правителството на Барак Обама отказа да направи такава крачка и единствено изпрати в Украйна американски войници да обучават украинските си колеги.

"Аз лично смятам, че трябва да обмислим (изпращане) на отбранителни оръжия" на Украйна, каза Скапароти пред комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите във Вашингтон.

"Украинците се бият срещу смъртоносен и обигран враг", подкрепян от Москва, каза Скапароти, който също така е главнокомандващ на американските сили в Европа.

По думите му руснаците пращат на бунтовниците "някои от най-новите си технологии, за да ги изпробват", например дронове, които показват накъде да бъде насочен артилерийският обстрел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
27
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев-----За пореден път се убеждавам, че Европа се превръща във военен Полигон на САЩ!И не за пръв път....Тежка карма натрупаха американците, много тежка карма....
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
94 тпва кога го сънува
73
11
 
1
 
! Отговори
Space X преди 7 години
90 В Русия изобщо не се краде а бе Бобсън ти на коя планета живееш и какъв юаритет ича Русоя спрямо НАТО като само ядреното оръжие от времето на Студената война представлява някаква заплаха за НАТО
72
2
 
10
 
! Отговори
88 преди 7 години
До БРАВО НА НАТОАха, още малко. Косово дори не е член на ООН. Дори не всички държави от ЕС са го признали. Разбира се ние първи го направихме. Прецедента вече го има и после като Ердоган отцепи част от България също може да каже, че е демократично.
71
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДИКТАТУРА НА ПУТЬОН СЪСИПА ФИНАНСОВО РУСИЯ !!! НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ Е СТРАХЛИВО НО КАТО МУ ИЗБИЯТ ЧИВИИТЕ И ПУТЬОН ЩЕ СЕ ЧУДИ КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ КАТО ЯНУКОВИЧ :DПРОВЕЖДАНЕТО НА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В НАСТОЯЩА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НЯМА ДА Е ЛЕСНА ЗАДАЧА А ПУТЬОН СТРАХЛИВЕЦА ПО-СКОРО ЩЕ ЗАПАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ!
70
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиНе ти ли омръзна да защитаваш агресивната руска *** и убиеца Путин? Не се ли спамуваш от децата си?
69
1
 
14
 
! Отговори
88 преди 7 години
Да доставят бе! Русия вече доставя оръжие в големи количества на Сърбия, даже една ескадрила МИГ29 им подариха. А да видим кой първи ще си върне отцепените територии?Или Косово е демократично отцепено от Сърбия? И американските самолети не избиха маса народ християни в Белград?
68
3
 
11
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ами да им дадат оръжие,к'во пък!А може и главнокомандващ да им пратят-нашия Росалион Бонапаркинг*,сега е свободен човекът.Като тръгне към Москва,Путин ще се навре в миша дупка от страх!Представете си как Роско П. ще вкара руснаците в пътя на евроатлантическите ценности-безценно!
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добра новина.
66
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 80А,една има-Южна Корея.Обаче след нея друга да е прокопсала след американска намеса няма.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да спомене само една страна, накоято американците са помогнали военно и сега е добре? Една само?
64
17
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
Русия избива християни в Украйна и нападна суверенна и независима държава,като отцепи част от територията и.Путин е убиец на християни и военнопрестъпник.Путин е мюсулманска пионка който подкрепя ислямския диктатор Асад,заедно с ислямски Иран и терористичната групировка Хизбула.Путин е в съюз с мюсулманските,Узбекистан,Таджикистан,Казакстан срещу ЕС от 27 християнски държави.Факт.
63
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна трябва да влезе в НАТО, колкото се може по-бързо. Не се майте атлантици, а действайте!
62
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
73 ми малки са едва 30%от територията на двете области а Путин ламтеше за половкн Уктайна
61
6
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До АнонименА пък ние да доставим оръжие за Куба или Мексико или който там им има зъб на САЩ.Само за баланс,де.КАТО ДОСТАВЯТ ОРЪЖИЕ НА КУБА ИЛИ МЕКСИКО КВО МИСЛИШ ,ЧЕ ТЕ ВЕДНА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ВОЙНА СЪС САЩ САМО И САМО ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ЛИ ?! УКРАЙНА Е СЪВСЕМ ДРУГ КАЗУС ,УКРАЙНА Е НАПАДНАТА ОТ РУСКИ СЕПАРАТИСТИ И РУСКИ ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ,УКРАЙНА В МОМЕНТА ВОЮВА НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ИМА МОДЕРНО ОРЪЖИЕ ИЛИ НЕ ! НО АКО ИМА ТАКОВА ОРЪЖИЕ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ ЗА УКР
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
71 ceната на петрола а не Путин но сега нещата се обърнаха
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
70 кога Мексико е имало зъб на Сащ а вече и Куба отече за мурзилйите
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък ние да доставим оръжие за Куба или Мексико или който там им има зъб на САЩ.Само за баланс,де.
57
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪАми че те сепаратистите и руските военни без опознавателни знаци падат като зрели круши и без Украйна да притежава модерно западно оръжие ! Може би не знаеш ,че другаря Путин е изпратил в района мобилни крематориуми които да изгарят телата на загиналите сепаратисти и военни без опознавателни знаци ! А ако Украйна получи модерно оръжие това ще е направо шок и трагедия за Путин и руските агресори !
56
10
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АЗ МИНАЛАТА ГОДИНА НАЛИ ВИ КАЗАХ ,ЧЕ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ,НАТО ИЛИ НЯКОИ СТРАНИ ОТ НАТО ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ ИЗПРАЩАНЕ НА МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА ЗА ДА СЕ БОРИ СРЕЩУ СЕПАРАТИСТИТЕ ВЪОРЪЖАВАНИ ОТ РУСИЯ ! МНОГО СКОРО СЕПАРАТИСТИТЕ И РУСКИТЕ ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ В УКРАЙНА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПАДАТ КАТО ЗРЕЛИ КРУШИ В ИМЕТО НА ИМПЕРСКИТЕ АМБИЦИИ НА РОДИНУ !