Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев

Украинците се биели срещу обигран враг, подкрепян от Москва
29 мар 2017 10:30, Елка Василева
143
Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев
Ген. Скапароти. Снимка: Reuters

Главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Къртис Скапароти заяви, че подкрепя идеята САЩ да доставят оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Украйна отдавна иска да й бъдат доставени оръжия за целите на борбата срещу подкрепяните от Москва проруски сепаратисти в източните й територии.

Правителството на Барак Обама отказа да направи такава крачка и единствено изпрати в Украйна американски войници да обучават украинските си колеги.

"Аз лично смятам, че трябва да обмислим (изпращане) на отбранителни оръжия" на Украйна, каза Скапароти пред комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите във Вашингтон.

"Украинците се бият срещу смъртоносен и обигран враг", подкрепян от Москва, каза Скапароти, който също така е главнокомандващ на американските сили в Европа.

По думите му руснаците пращат на бунтовниците "някои от най-новите си технологии, за да ги изпробват", например дронове, които показват накъде да бъде насочен артилерийският обстрел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
25
 
! Отговори
Hansen преди 7 години
Време е и Русия да достави оръжие на Мексико и на черните пантери да се освободят от Американския тероризм:)
34
2
 
21
 
! Отговори
Макейн преди 7 години
До Анонимен 39Украински полета няма,бе ***!Украинците и руснаците за един народ,казал го е не кой да е,а Солженицин-виден демократ,твой любимец и сочен от целия Запад за пример,бивш дисидент!
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До US ARMYМечката ще излезе от летаргия ама ще изрита смешника от Белия дом със малките ръце, а кагебисткото жуже ще си пие една студена водка купена за 2 рубли някъде в слънчева Калифорния
32
35
 
5
 
! Отговори
US ARMY преди 7 години
Русия с некадърната и неадекватна политика на Путин отива към фалит.Разпалването на вони и западните санкции катализират фалита на Русия,и изкарва от летаргия руския народ,който ще изрита кагебисткото джудже от властта!
31
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Поне официално няма да го направят защото тогава ще изгубят целия с пазар за оръжия с изключение на такива като нас, изнудвани или пък с/у някоя комисионна за управляващите. Немогат да си позволят директно. Вижте в тубата какви бронежилетки им бяха пратили (видеото е снимано от бойци от АТО) Всеки изстрел - дупка. Няма как да стане това официално, а неофициално те отдавна си им пращат "помощи" както и руснациде на ДНР и ЛНР сигурно пращат. Винаги страдат обикновените хора.
30
5
 
36
 
! Отговори
Що не? преди 7 години
НАТО в Сирия позорно не могат да направят нищо - що ли да не подкладят огъня в Украйна?!
29
4
 
40
 
! Отговори
ДА СЕ ЧЕТЕ: преди 7 години
Шефът на НАТО в Европа: САЩ да сипят керосин в огъня че нещета не са достатъчно горещи!
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете ми с какво е полезен българина на света освен с простащината си?С какво
27
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те шото досега не пращаха, нали?!И какви са тия "отбранителни" оръжия???
26
2
 
16
 
! Отговори
Тръмп ? преди 7 години
САЩ да доставят оръжия, неее няма да стане Тръмп е зает със писане на туитове и тролене в нета. Достаяйте си оръжията сами г-н Скапароти, между другото наскоро Иран казаха чE САЩ имат за президент иdиот и вие сте *** комaндвани от още по-голям иdиот
25
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците ще воюват с русия до последния украинец)
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия пак мислят как да окървавят някоя държава, за да печелят от продажба на оръжия.
23
4
 
32
 
! Отговори
война в Европа преди 7 години
Стратегията на САЩ ,отново да се провокират войни на европейска територия.....Америка е добре нека се разсипва европата.
22
11
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
НАЙ големия гарант на мира в балканите е Турция.Всичко друго е или без войска,или без самолети,или без танкове,или без ракети,без нищо сме.Само на приказки патриотите могат да се перчат на тях,защото нямат мозък да размишляват да разберат с какво може да се блъснат.Турция е гарант за мира на балканите.Българина е гарант за корупцията на Европа
21
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До за 11"аз лично знам за себе си на чия страна ще застана."И аз знам че ще застанеш на грешната страна.
20
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да доставят няколко ракети направо в Крим. Ще похвърчат малко ушaнки и проблемът ще се реши.
19
2
 
20
 
! Отговори
за 11 преди 7 години
Нищо не могат да доставят, ти как си го представяш туй някой да доставя оръжия на враговете на Русия, туй не е Либия или Ирак. Те от колко време и на дебелия Ким все се канят нещо да му направят ама той продължава да си изстрелва ракетите. Ами нека да стане война бе какво толкова аз лично знам за себе си на чия страна ще застана.
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Време е Мексико да си върне заграбените територии като Ню Мексико, Юта, Калифорния. Дали да не ги въоражат руснаците.и с какво ще им ги закарат тия оръжия - с недоносача Кузя ли :)))
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименбългарина може да се включи само клюки и да се перчи колко е голям юнак,но всички знаят че без покритие.И за нищо друго не става
16
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват много лоши дни за руския агресор, вчера в комисията по въоръженията на САЩ са посочили че главният враг на САЩ отново е Русия, нещо което не е правено от 25 години. Това означава че Вован е пътник, а на Русия ще бъдат стопени лагерчетата.