Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев

Украинците се биели срещу обигран враг, подкрепян от Москва
29 мар 2017 10:30, Елка Василева
143
Шефът на НАТО в Европа: САЩ да доставят оръжия на Киев
Ген. Скапароти. Снимка: Reuters

Главнокомандващият силите на НАТО в Европа ген. Къртис Скапароти заяви, че подкрепя идеята САЩ да доставят оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Украйна отдавна иска да й бъдат доставени оръжия за целите на борбата срещу подкрепяните от Москва проруски сепаратисти в източните й територии.

Правителството на Барак Обама отказа да направи такава крачка и единствено изпрати в Украйна американски войници да обучават украинските си колеги.

"Аз лично смятам, че трябва да обмислим (изпращане) на отбранителни оръжия" на Украйна, каза Скапароти пред комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите във Вашингтон.

"Украинците се бият срещу смъртоносен и обигран враг", подкрепян от Москва, каза Скапароти, който също така е главнокомандващ на американските сили в Европа.

По думите му руснаците пращат на бунтовниците "някои от най-новите си технологии, за да ги изпробват", например дронове, които показват накъде да бъде насочен артилерийският обстрел.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е това прехвалено американско оръжие защо така не помогна на американците да спечелят поне една война.Където отидоха се чудят как да се измъкнат.От двеста войни и въоръжени интервенции -нито една победа.Където отидоха след тях са развалини .Колкото до Украина ,тя втръсна на цяла Европа,дори последния транш отМВФ го спряха.Поляците си искат Лвов,унгарците си искат техните територии.На тази банда никой няма да даде оръжие.
54
3
 
18
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
Тия *** американски *** няма да се спрат докато не подпалят цяла Европа.
53
1
 
5
 
! Отговори
вуйчо уйчо преди 7 години
казва,че най-сексен в юропа е народу булгарски Л Боцко на Малта да му казват какво да прави ! избори менте,храна ,горива -ментета *** мунчу мисли за Крайната да ги еаба
52
1
 
7
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Те и на нас ще ни доставят оръжия за доста пари.
51
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Путин не му остава нищо друго освен да поръча една заупокойна молитва за Русия на ганерала от КГБ по недоразумение днес патриарх на Русия Кирил.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, а те ще подадат на терористите в Сирия!
49
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Украйна и Китай ще имат обща граница!
48
5
 
15
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
Тъй ли, ние пък рекохме че Украйна ще излезе с големи геополитически загуби, а след като САЩ са заети със оправянето на проблемите на гейовете и сеенето на вражди по света. Укропите ще имат щастието да си купуват оръжия и петрол и газ отново от Русия нали тъй камарад НАТО-вец. Все пак да не се окаже, че зелените човечета са една художествена измислица, а в Украйна воюват проеврепейските и популиските партии и фракции а Путин си ходи на море в Крим и продава оръжията на умерената укрраинска опоз
47
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха ген. Къртис Скапароти най-напред ще скапе Русия а след това щея изКърти от географските карти.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Болникът на света скоро ще се спомине.
45
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всички стана ясно че Русия ще излезе с огромни геополитически загуби от Крим и Украйна. СССР беше най-голямата геополитическа катастрофа на 20-век според шахматиста многоходовец Путин, Русия ще бъде най-голямата геополитическа катастрофа на 21-век която ще ликвидира за винаги Русия и всичко това е заслуга на шахматиста многоходовец.
44
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така , нали за това Американците организираха Майдана , сега спокойно да си пласират оръжието , че само икономиката не стига за Американския стандарт....това е спирка номер 50 за последните 50 год. на Американската демокрация....въпросът е после накъде
43
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТОВА НАТОВСКО Л**НО ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА,ЧЕ НАПРАВЯТ ЛИ ТОВА РУСИЯ ПЪК МОЖЕ ДА РЕШИ ДА ДОСТАВИ НА СИРИЯ И ИРАН НЯКОИ ПО МОДЕРНИЧКИ ОРЪЖИЯ ,КОИТО ИРАНЦИТЕ И СИРИЙЦИТЕ ДА НАСОЧАТ СРЕЩУ ЛЮБИМИЯ НА САЩ И НАТО ЦИОНИСТКИ КОПТОР НАРЕЧЕН ИЗРАЕЛ И ТОГАВА ТАКЪВ ЮДЕЙСКИ ВОЙ ЩЕ СЕ ЧУЕ ОТ ЕРЕЦ ИЗРАЕЛ И АМЕРИКАНСКИЯ КОНГРЕС И СВЕТОВНОТО ЕВРЕЙСТВО,ЧЕ НА ТОЗИ КЪРТИС СКАРПОТИ СВЯТ ЩЕ МУ СЕ ЗАВИЕ.
42
23
 
5
 
! Отговори
трол преди 7 години
Путин си играе на шахматист,но сметката ще я плати руския народ.Типично за комунистите,децата ни на запад,а ние борим капитализма в къщи.
41
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРАХЛИВИ ИНАЧЕ ДА СА ГО ИЗРИНАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИ ПСЕВДО ДИКТАТОР ДЕТО СЪСИПА СИРИЯ И ЗАРАДИ ТОВА САУДИТСКА АРАБИЯ ПУСНА ПО-ЕВТИН ПЕТРОЛ И ТАКА *** СКАПА РУСИЯ!!!!
40
1
 
28
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Те американците това искат, да си продават оръжието..
39
5
 
32
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Сащ водят война. Срещу Русия. До последния жив украинец.
38
4
 
23
 
! Отговори
с пушка в ръка преди 7 години
Ако Скапанякароти е толкова навит да се бие срещу Русия, защо не тръгне с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!
37
6
 
23
 
! Отговори
страна 404 преди 7 години
Няма Украйна! Има страна 404!
36
5
 
27
 
! Отговори
Между другото преди 7 години
Между другото, Пороченко спешно търси държава, която да го приюти. Защото скоро Правый сектор ще му спретне едно хубаво превратче.