Най-радикалната промяна в Турция от 90 г. – с 51,18% подкрепа!

Републиканската народна партия се обяви против системата
Обновена: 17 апр 2017 10:34 | 17 апр 2017 10:32,
366

Вчера турският президент получи подкрепата на страната за радикална промяна в Конституцията. Официалният резултат е ясен - Реджеп Тайип Ердоган печели с 51,18%.

Според анализатори преминаването към президентска система на управление е най-кардиналната промяна в последните 90 години.

Още по темата

Оказва се обаче, че Ердоган губи подкрепата на големите градове - Анкара, Истанбул, Измир, също и крайните азиатски градове. Подкрепата за Ердоган идва от средната част на страната.

Референдумът пък мина с доста тежки мерки за сигурност, а чуждестранни журналисти не бяха допускани до секциите в страната.

"Този референдум превзе новините преди месеци. Ние сме категорични, че това е твърде, твърде радикално", каза за Bulgaria ON AIR Текин Бингьол, заместник-председателят на най-голямата опозиционна партия в станата - Републиканската народна партия.

"Обясняваме на хората, че това може да промени Конституцията и трябва да мислят, а не да гласуват за партии. Това няма нищо общо с партиите", посочи той.

"Управление на само един човек никога не е добро за една държава", заяви още Текин Бингьол.

Не бих обсъждал един конкретен човек. Ние сме против режима - режима, в който властта е в един единствен човек", каза още той.

Каква е атмосферата в Турция на сутринта след референдума - вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪС ТАКЪВ ЗОР ГО Е НАГОДИЛ РЕЗУЛТАТА , ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ!!!СИГУРНО Е ИЗГУБИЛ С ПОНЕ 20%АРЕСТУВАЛ Е НАБЛЮДАТЕЛИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ :D----------ИЗВОДА Е, ЧЕ ЕРСДУХАНИЯ Е ВЪВ ПЪЛНА ДИКТАТУРА А ПРАВАТА НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ СА НАПЪЛНО ОТНЕТИ!!!!!!!!!!!!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турският народ показа, че вече се отърсва от ориенталското си мислене и фанатизъм присъщо на Ердоган. Даже и потурчените българи не могат да повярват на тези резултати. Оня ден плямпаха че Ердоган ще победи с 90%. к'во стана, мишки фанатични?
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новината е добра! Турция си остава в Анадола и ще види ЕС през крив макарон! Диваците са си диваци!
1
14
 
9
 
! Отговори
Фанатик преди 7 години
Да се взриви незабавно меката връзка на язовир Кърджали, в резултат да се получи 40 метрово цунами, което да залее Ордин и Инстанбул! Да атакуваме преди ердоган да се опита да откъсне парче земя от България!