САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!

Саудитска Арабия е "стълб на американската рамка за сигурност"
18 апр 2017 20:13, Анисия Иванова
59
САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!
Снимка: БТА

Последният неуспешен ракетен опит на Северна Корея за изстрелване на ракета беше безразсъден акт на провокация, заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис, цитиран от Асошиейтед прес.

Матис коментира действията на Пхенян пред репортерите, пътуващи днес заедно с него за Саудитска Арабия, където той започва едноседмична близкоизточна обиколка. 

"Лидерът на Северна Корея отново безразсъдно се опита да провокира нещо, изстрелвайки ракета", каза той, използвайки думата "безразсъдно", която севернокорейците употребяват по повод съвместните учения на Южна Корея и САЩ.

Матис не идентифицира типа на ракетата, но заяви, че тя не е била междуконтинентална, сиреч не е можела да достигне американска територия. Анонимен американски представител уточни по-късно, че ракетата е била вариант на Скъд, Кей Ен-17 по американската крласификация.

Матис похвали Китай, че се опитва да помогне за овладяване на ситуацията със Северна Корея.
Запитан за визитата му в Саудитска Арабия, той нарече кралството "стълб на американската рамка за сигурност за региона".

Армията на САЩ осигурява военна подкрепа на водената от Саудитска Арабия коалиция, воюваща срещу йеменските бунтовници хуси, припомня АП. Запитан дали администрацията на Тръмп планира да увеличи военната си подкрепа, Матис отговори, като заяви, че САЩ са фокусирани върху уреждането на преговорен екип с посредничеството на ООН, който да намери решение за гражданската война в Йемен по дипломатически път.

"Предвид броя на невинните хора, които умират в Йемен, на това просто трябва да се сложи край", заяви шефът на Пентагона.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
38
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
значи в Сирия бунтовниците са добрите а в Йемен бунтовниците са лошитеи защо така избирателно бе Матис? та точно ти бе един от генералите на САЩ когато нападнахте Ирак за да унищожите химическите оръжия на Саддам за който нямахте съмнения че имат...
25
2
 
14
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
прочетох ти коментара 3 пъти детайлно защото работата ми е свързана с дребни детайли ,койъо другите пропускат и видях нещо нередно цитирам : защото ВИЕ сте бедни : от което разбирам ,че ти не си българин националист !!!! щом се изразяваш с думата ВИЕ Това ме накара да се запитам ти от къде пишеш и с каква националност си и защо плуеш по мнението на българите щом ни наричаш ВИЕ ?????
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът трябва да върви към разоръжаване, а не към превъоръжаване.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шопа е крейзи
22
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не съм подписал закони в България , да не крада коли и банки . Ами ако го направя ,ще искате да ме бутнете в затвора нали? Така че въпросите са ви смешни леко.Относно защо САЩ ами защото вие сте бедни, без техника, без армия, без опит и без тооопки. Все някой трябва да свърши и мръсната работа. Очевидно няма да сте вие...
21
5
 
1
 
! Отговори
до номер 2 преди 7 години
човече ти трябваше да си президент ,или някой като теб . много си прав
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият неуспешен опит да не падне във Вашингтон. Ей така по грешка.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия е спонсор на Вахабитии Муджахидини. И е ислямска дупка , а не е цивилизована държава.
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия системно бомбандира Йемен,хиляди са избитите ,но за това,усложливите демократични журналисти не питат министъра .
17
4
 
10
 
! Отговори
до всички преди 7 години
и аз съм на мнението на номер 18
16
4
 
37
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Северна Корея не е подписвала Конвенцията за ограничаване на ядреното оръжия. Краварите като не подписаха споразуменията за климата от Киото и Париж, що не ги бомбим? Въпреки че заслужават най-много от всички в света.
15
3
 
28
 
! Отговори
17 до 10 преди 7 години
16 извинявай че копирам твойте думи но това е самата истина ....А кой оправомощи краварите да се месят във всички конфликти по света? Те някаква изключителна нация ли са, или тлъсти ***, които навсякъде се държат като слон в стъкларски магазин.
14
3
 
24
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
А кой оправомощи краварите да се месят във всички конфликти по света? Те някаква изключителна нация ли са, или тлъсти ***, които навсякъде се държат като слон в стъкларски магазин.
13
3
 
15
 
! Отговори
до анонимен 11 преди 7 години
ДО АНОНИМЕН 11 евала брат ако всички мислеха като теб светът щеше да е РАЙ и без тия поробители от краварски пройзход евала радвам се че има здравомислещи хора като теб и мен
12
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие слабоумни ли сте тук бе ? Колегата е написнал , че има световни закони. Продължавате да питате едно и също. Кой да се намеси ? Не може да правиш ядрено оръжие ЗАБРАНЕНО Е!
11
3
 
4
 
! Отговори
неуки преди 7 години
Това"сиреч" много ме възбуди.
10
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така кои са САЩ бе ? Ами айде отиди и спри ядрената програма , какво чакаш? Айде действие нали имаме военни и дипломация? Има световни закони подписани от всички и ООН има право да налага санкции и военни атаки,ако не се спазват ! ***.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Саудитска Арабия е "стълб на американската рамка за сигурност""Каква ирония- "основният стълб" на американската рамка за сигурност е главният спонсор на радикалния ислям по света. Най-дивашката и нецивилизована държава в света. Ще ми е интересно да чуя мнението на Вашингтон и за смъртните наказания за гейовете, както и за правата на жените в Саудитска Арабия. :)
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"стълб на американската рамка за сигурност за региона" - да се разбира тренировъчен център и основен снабдител на всички умерени и не толкова умерени главорези безчинстващи в близкия изток.
7
3
 
26
 
! Отговори
Юде преди 7 години
Война повсеместна, това е решението за краварските проблеми.