САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!

Саудитска Арабия е "стълб на американската рамка за сигурност"
18 апр 2017 20:13, Анисия Иванова
59
САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!
Снимка: БТА

Последният неуспешен ракетен опит на Северна Корея за изстрелване на ракета беше безразсъден акт на провокация, заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис, цитиран от Асошиейтед прес.

Матис коментира действията на Пхенян пред репортерите, пътуващи днес заедно с него за Саудитска Арабия, където той започва едноседмична близкоизточна обиколка. 

"Лидерът на Северна Корея отново безразсъдно се опита да провокира нещо, изстрелвайки ракета", каза той, използвайки думата "безразсъдно", която севернокорейците употребяват по повод съвместните учения на Южна Корея и САЩ.

Матис не идентифицира типа на ракетата, но заяви, че тя не е била междуконтинентална, сиреч не е можела да достигне американска територия. Анонимен американски представител уточни по-късно, че ракетата е била вариант на Скъд, Кей Ен-17 по американската крласификация.

Матис похвали Китай, че се опитва да помогне за овладяване на ситуацията със Северна Корея.
Запитан за визитата му в Саудитска Арабия, той нарече кралството "стълб на американската рамка за сигурност за региона".

Армията на САЩ осигурява военна подкрепа на водената от Саудитска Арабия коалиция, воюваща срещу йеменските бунтовници хуси, припомня АП. Запитан дали администрацията на Тръмп планира да увеличи военната си подкрепа, Матис отговори, като заяви, че САЩ са фокусирани върху уреждането на преговорен екип с посредничеството на ООН, който да намери решение за гражданската война в Йемен по дипломатически път.

"Предвид броя на невинните хора, които умират в Йемен, на това просто трябва да се сложи край", заяви шефът на Пентагона.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой наблюдател беше писал, че Северна корея има само две възможности: да се предадат и загинат, или да се бият и пак да загинат. Така, че е ясен техният избор. Но ще повлекат със себе си и половината свят. Затова щатите трябва да си обират крушите и да си гледат работата. Ако не ги провокираха постоянно, севернокорейците не са заплаха за никого.
5
2
 
34
 
! Отговори
Герасим преди 7 години
До Анонимен 4А кой ще спре Саудитска Арабия и какво търси тя в Йемен???
4
3
 
41
 
! Отговори
Кои преди 7 години
И кои са САЩ да се занимават с Корея? Някой да ги е викал? Мисля че на всички завършили първи клас им е ясно кой прави провокациите. Една страна има право да се занимава със своите лични дела и САЩ няма да им се бъркат колкото и да искат. Където САЩ е отишла следват войни.
3
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целия свят, не иска вече военната хунта н СК. Даже и Китай вдигнаха ръце от тях. Въпроса е защо никой от техните "партньори" , не се опита да озапти пинчера си? Оставиха пак топката при САЩ и НАТО ? После били лоши....ами хайде Китай и Русия да го спрат , какво чакат? Нали искат място при големите , сега е момента да го покажат!
2
5
 
40
 
! Отговори
аман от хамериканци преди 7 години
тоя път ще ударят на камък този нема да им прости и ще ги изравни за ново стройтелство тия къде ли не се вряха къде ли не създадоха военни конфликти само и само за тяхна изгода сега щебси гребнат от зелето
1
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимчо безрасъдно рискува да няма нужда от памперси никога повече.