След референдума в Турция: Гражданската война чука

Въпросът е кой ще я започне, смята бивш наш консул в Одрин
Обновена: 18 апр 2017 09:25 | 18 апр 2017 09:15,
85
След референдума в Турция: Гражданската война чука
Снимка: архив, Reuters

Гражданската война в Турция "чука на вратата" след референдума за повече правомощия на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Това коментира бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов пред "Фокус".

Още по темата

По думите му резултатът от допитването на 16 април е показал ясно разделението в турското общество, процесите в което остават неясни и непредвидими.

"По-важното и интригуващото е кой ще поведе хорото – дали ще бъдат кюрдите, или светски настроените кемалисти. И двете основни течения на днешната истинска турска опозиция не си падат много по политическия ислям, а срещу себе си имат обединения фронт на национал ислямизма или на ислямския национализъм. И двете определения са напълно релевантни", обясни Георги Димов.

Той прогнозира още, че предстои прекрояване на граници на югоизток от България и това изглежда все по-неизбежно предвид амбициите на по-големите от Анкара играчи, сред които Вашингтон, Москва и Арабският свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
23
 
! Отговори
Христина преди 7 години
Защо да има подобна гражданска война, нали Турция върви по пътя на демокрацията? Там направиха референдум, с 85% участие, това е демокрация, не като при нас само да се правим че я имаме. Диктатурата реално е нещото което го има при нас, вече 10г. ни управлява ГЕРБ със своите структури срастнали с властта, мале, че то дори звучи като тоталитаризма навремето.
10
12
 
12
 
! Отговори
хаахахх преди 7 години
до risk assesorабре "мозък" - кога си ходил в Турция и от къде познаваш турския народ?Тия които лягаха под танковете по време на преврата лягаха пред танковете и т.н. - те казаха ДА, а тези, които казаха НЕ се криеха в мазите си.... аи пътувай сега....
9
7
 
17
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Притеснявам се това да не се случи в България и Борисов да си гарантира диктатурата по този начин.
8
47
 
8
 
! Отговори
Серкан Чалхануглу преди 7 години
След някоя година целия Балкански п-в ще е под власт на нас. Да живее Турция и Ердоган!!!
7
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
граж воина не е спирала в султаната сега обаче ще стане страшно крьв ще селее на поразия и защо защото турците са прости и необразовани и избраха единид----от за султан
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Predpolagah sushtoto,samo me pritesnyava poslednata prognoza za zemite v BG i moje prav dacse okaje,usa i rusiya go gladyat s perce za da vzemat preves teritoriyata i choveshkite resursi,edinstveno za nas moje bi shte se zastupi eu,inak t 2
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички библиотекари сега започват да се надприказват какво ще стане в Турция! Много специалист, много нещо!В Турция няма толкова много специалисти по техните проблеми, колкото у нас!
4
1
 
24
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
До :) ахаххаОбратно, ве , мозък- тия, които се противопоставиха на репресиите са смелчаците!Страхливците са послушковците , като теб!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости!
2
1
 
23
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Всекакви специалисти се изходиха по въпроса вече!Всеки, който бълнува за прекрояване на граници в 21 век, е леко болен мозък, според мен.
1
27
 
5
 
! Отговори
:) ахахха преди 7 години
иска ви се , иска ви се, но това няма д а стане никога....те тия, които са гласували с НЕ са страхвливци пред тези, които са казали ДА!